Register
A password will be e-mailed to you.

 Valtorta Mária élete és írásainak létrejötte
<< Valtorta Mária: Jézus és a Nőtanítványok – Tartalomjegyzék
<< 28/2 – Titokzatos női papság

 Jézus egyedül megy a Názáretbe vezető úton. Gyorsan halad, és amikor beér a városba, egyenesen háza felé tart. Már közel van hozzá, amikor meglátja Anyját, aki szintén a ház felé tart Simonnal, aki egy köteg
száraz rőzsét visz. Megszólítja:
  — Mama!
  Mária megfordul, s felkiált:
  — Ó, áldott Fiam! — Mindketten egymás felé sietnek. Simon ledobja a rőzsét, és Máriát követve, unokatestvéréhez siet. Szívélyesen üdvözli.
  — Mama, eljöttem. Meg vagy most elégedve?
  — Nagyon, Fiam. De… ha csak az én imám miatt tetted, azt mondom neked, hogy se nekem, se neked nem szabad inkább követni a vérségi kötelék szavát, mint küldetésedet.
  — Nem, Mama. Más dolgok miatt is jöttem.
  — Igazán? Igaz? Fiam! Azt hittem, azt akartam hinni, hogy hazudnak csak, és nem gyűlölnek téged annyira… — Mária szavai és szeme könnybe fulladnak.
  — Ne sírj, Mama! Ne okozz fájdalmat nekem! Szükségem van mosolyodra.
  — Igen, Fiam, igen. Igaz. Te annyi kemény, ellenséges arcot látsz, hogy nagy szükséged van a szeretetre és a mosolyra. De látod, itt van, aki téged mindenki helyett szeret… — Mária könnyedén Fiára támaszkodik, aki átkarolja őt vállánál, és lassan mennek házuk felé. Mária törekszik mosolyogni, hogy kitöröljön minden szenvedést Jézus szívéből.
  — Sápadt vagy, Mama. Sok fájdalmat okoztak neked? Beteg voltál? Nagyon fáradt vagy?
  — Nem, Fiam. Nem. Nem fáj semmim. Egyedül az fáj csak nekem, hogy te távol vagy, és hogy nem szeretnek. De itt mindenki nagyon jó hozzám. Nemcsak Alfeus özvegyéről, Máriáról beszélek és Alfeusról, Sára fiáról. Te tudod, hogy ők jók. De Simon is, látod, milyen jó? Mindig ilyen. Ezekben a hónapokban segített engem. Most ellát tüzelőfával. Nagyon jó. És József is, tudod? Oly sok gyengéd gondolatuk van Máriájuk számára.
  — Isten megáld téged, Simon, és megáldja Józsefet is. Megbocsátom nektek, hogy még nem Messiásként szerettek. Ó, eljuttok majd arra, hogy Krisztusként szerettek! De hogyan bocsáthatnám meg nektek, ha nem
szeretnétek Máriát?
  — Máriát szeretni igazságos, és békét ad, Jézus. De téged is szeretünk… csak, íme, nagyon félünk tőled.
  — Igen. Emberi módon szerettek engem. Eljuttok majd a másik szeretetre.
  — Azonban te, Fiam, sápadt és sovány vagy.
  — Igen. Öregebbnek látszol. Én is látom — jegyzi meg Simon.
  Belépnek a házba. Simon leteszi helyére a rőzsét, és tapintatosan visszavonul.
  — Fiam, most egyedül vagyunk. Mondd meg nekem az igazságot! A teljeset. Miért üldöztek el téged? — Mária Jézus vállára teszi kezét, és úgy beszél hozzá, sovány arcára szegezve szemét.
  Jézus kedves és fáradt mosollyal feleli:
  — Azért, mert igyekszem elvezetni az embereket a becsületességre, igazságosságra, az igazi vallásosságra.
  — De ki vádol téged? A nép?
  — Nem, Anyám. A farizeusok és az írástudók, legalábbis azok, akik kevésbé igazságosak közöttük.
  — De mit tettél, hogy magadra vontad vádjaikat?
  — Megmondtam az igazságot. Nem tudod, hogy ez az emberek legnagyobb tévedése?
  — És mit tudtak mondani, hogy igazolják vádjaikat?
  — Hazugságokat. Amikről már tudsz, és még egyebeket is.
  — Mondd meg Mamádnak! Fájdalmadat teljesen magamba rejtem. Anyai méhembe, amely már hozzászokott a fájdalomhoz, és boldog, ha befogadása által elveheti azt Fiának szívéből. Add nekem fájdalmadat, Jézus. Helyezd ide, mint ahogy tetted, amikor még kicsiny voltál, és tedd le egész keserűségedet.
 
Jézus leül a zsámolyra Anyjának lábához, és elmondja mindazt, ami ezekben a hónapokban történt Júdeában. Harag és takargatás nélkül.
  Mária simogatja Jézus haját, hősies mosollyal ajkán, amely sírással küszködik, s már kék szemében csillog. Jézus beszél arról is, hogy meg kell közelítenie az asszonyokat is, hogy megváltsa őket, és mennyire
fáj neki, hogy az emberi gonoszság miatt nem tudja ezt megtenni. Mária egyetért vele, és utána elhatározza:
  — Fiam, nem szabad megtagadnod tőlem, amit annyira akarok. Mostantól fogva veled megyek, amikor te elmész. Bármely időben és évszakban, és bármely helyre. Én megvédelek téged minden rágalmazástól. Egyedül jelenlétem miatt a sárba esnek azok. És Mária (Alfeus özvegye) is velem jön. Annyira vágyakozik erre. Erre van szükség a Szent mellett, az ördög és a világ ellen: az anyák szívére.

>> 28/3 – A nők papi hivatása

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.