Register
A password will be e-mailed to you.

Valtorta Mária élete és írásainak létrejötte
<< Valtorta Mária: Jézus és a Nőtanítványok – Tartalomjegyzék

<< előző rész: Fel a fejjel, anya!

  Egy Fülöp nevű apa nagyon dühös volt, amikor harmadik gyermeke is lány lett. Emiatt durván bánt feleségével, Dínával. Jézus alaposan megkorholja az apát, aki belátja ostobaságát, és megbékél feleségével.
Estefelé elhagyják a házat, amely vendégül látta őket. Az apostolok beszélgetnek a nap eseményeiről.
  — Őrült egy alak az a Fülöp! Azonnal megtagadta volna feleségét és leányát, ha nem értetted volna meg vele eljárásának értelmetlenségét — mondja Péter.
  — Reméljük, kitart mostani bűnbánatában, és nem esik vissza azonnal az ostoba megvetésbe a nők iránt. Elvégre is… az asszonyoknak köszönhető, hogy a világ még fennáll — mondja Tamás, és sokan nevetnek
következtetésén.
  — Biztos. Igaz. De tisztátalanabbak, mint mi, és… — válaszolja Bertalan.
  — Ugyan menj! Ami a tisztátalanságot illeti!… Mi sem vagyunk angyalok. Szeretném tudni, hogy a megváltás után is mindig így lesz-e az asszonyokkal. Azt tanítják, hogy tiszteljük az anyát, a nővért, a leányokat, nagynéniket, menyet, minden rokont, és azután… kiátkozás itt, kiátkozás ott! A Templomban nem mehetnek bárhová… Vétkezett Éva? Elismerem. De Ádám is vétkezett. Isten ugyancsak szigorúan megbüntette Évát. Nem elég ez?
  — De Tamás! Még Mózes is tisztátalannak tekintette az asszonyt! (Lev 12; 15,19-30)
  — Aki a nők nélkül meghalt volna, a vízbe fulladva… (Kiv 2,1-10) De légy türelemmel, Bertalan, mert én nem vagyok olyan képzett, mint te, csak egy aranyműves vagyok, de Mózes azért említi a nő testi tisztátalanságát, hogy mi tiszteletben tartsuk (őt a szülés után) , nem pedig azért, hogy kiátkozzuk.
 
A vita fokozódik. Jézus, aki elöl ment az asszonyokkal és Jánossal, valamint a kerióti Júdással, megáll, megfordul, és közbeszól:
  — Isten előtt egy erkölcsileg és lelkileg képzetlen nép állt, amelyet a bálványimádókkal való kapcsolat megfertőzött. Testileg és lelkileg erős népet akart formálni belőle. Parancsokként adta az üdvös irányelveket a testi erőhöz és egészséghez, valamint a becsületes szokásokhoz. Nem tehetett másképpen ahhoz, hogy megfékezze a férfias vágyakat, nehogy megismétlődjenek azok a bűnök, amelyek miatt elmerült a vízözönben a föld, és elégett Szodoma és Gomorra. De a jövő korszakban a megváltott asszony nem lesz úgy elnyomva, mint ma. Megmaradnak a testi elővigyázatra vonatkozó tilalmak, de megszűnnek az akadályok, amelyek gátolták őket az Úrhoz jövetelben. Én már eltávolítom azokat, hogy előkészítsem a jövő korszak első papnőit.

  — Ó, papokká lesznek az asszonyok?! — kérdi meghökkenve Fülöp.
  — Ne értsetek félre! Nem lesznek úgy papok a nők, mint a férfiak, nem változtatnak át és nem szolgáltatják ki Isten ajándékait, amelyeket ti most még nem ismerhettek. De a papi osztályhoz tartoznak ők is, közreműködve a papokkal sokféle módon a lelkek javára.
  — Prédikálni fognak? — kérdi hitetlenkedve Bertalan.
  — Amint már Anyám prédikál.
  — Apostoli utakra vállalkoznak? — kérdi Máté.
  — Igen. Nagyon messzire elviszik a hitet, és azt kell mondanom, még nagyobb hősiességgel, mint a férfiak.
  — Csodákat tesznek majd? — kérdi nevetve a Kerióti.
  — Néhányan csodákat is tesznek. De ne építsetek a csodákra, mint valami lényeges dologra. Ők, a szent asszonyok, sok csodát tesznek majd, imáikkal megtérítve az embereket.

  — Hm! Az asszonyok addig imádkoznak, míg csodát nem tesznek? — dörmög Bertalan.
  — Ne légy korlátolt, mint egy írástudó, Bertalan! Szerinted mi az ima?
  — Istenhez fordulás az ismert szövegekkel.
  — Ennél több. Az ima a szív beszélgetése Istennel, és az ember szokásává kellene válnia. Az asszony nálunk jobban képes erre a beszélgetésre, mert rejtettebb életet él, mint mi, és érzelmei is erősebbek a mieinknél. Ebben nyert ő vigasztalást szenvedéseiben, enyhülést fáradalmaiban, amelyek nemcsak a házi munkákkal és gyermekszüléssel kapcsolatosak, hanem azzal is, hogy elviselnek minket, férfiakat. Az ima szárítja fel könnyeiket, és csal ismét mosolyt ajkukra. Mert az asszony tud beszélgetni Istennel, és a jövőben még inkább ért majd ehhez. A férfiak lesznek az óriások a tudományok területén, az asszonyok lesznek mindig azok, akik támogatják az óriásokat, és a világot is fenntartják, mert sok szerencsétlenséget hárítanak majd el imáikkal, és sok büntetést tartanak vissza. Ezért csodákat tesznek, amelyek nagyobb részt láthatatlanok lesznek, és csak Isten ismeri azokat, deattól még valóságosak.
 
  — Ma te is láthatatlan, de biztosan valóságos csodát tettél, nemde, Mester? — kérdi Tádé.
  — Igen, testvérem.
  — Jobb lett volna, ha látható lett volna — jegyzi meg Fülöp.
  — Azt szeretted volna, ha fiúvá változtattam volna át a kisleányt? A csoda valójában az elhatározott dolgok megváltoztatása, egy jótékony rendetlenség, mert azáltal, hogy Isten meghallgatja az imát, megmutatja, hogy szereti az embert, vagy pedig meggyőzi őt létezéséről. De mivel Isten maga a rend, nem sérti meg túlzott módon a rendet. A gyermek leánynak született, és az is marad.
  — Annyira lesújtott voltam ma reggel! — sóhajt fel Mária.
  — Miért? Nem a tied volt a kisleány, akit nem szerettek — mondja Zsuzsanna. És hozzáteszi: — Én, amikor látok valami balsorsot egy gyermekben, azt mondom: ,,Jó, hogy nem az enyém! ,,
  — Ne mondd azt Zsuzsanna! Az nem szeretetteljes. Én inkább mondhatnám, mert az én egyetlen anyaságom felülmúlja a természetes törvényeket. De nem mondom, hanem mindig arra gondolok: ,,Ha Isten nem akarta volna, hogy szűz legyek, talán velem történt volna ez, és én lennék ennek a szerencsétlennek az anyja.” És így irgalmas vagyok mindenkihez… Mert azt mondom: ,,Az én gyermekem lehetett volna”, és
mint anya, szeretném, ha minden gyermekem jó, egészséges, szeretett és szeretetreméltó lenne, mert ezt kívánják az anyák gyermekeik számára” — válaszol kedvesen Mária. És Jézus annyira tündöklik, mintha fénybe öltözött volna, amikor sugárzó szemmel tekint Anyjára.

>> következő rész: Szeretnélek segíteni téged

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.