RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Öt új szentet avatott XVI. Benedek pápa a Szent-Péter téren, közöttük van a század egyik legnagyobb misztikusa és a leprások apostola is.

Több tízezer hívő vett részt azokon a szertartásokon, amelyek öt új szentet avatott a pápa a Vatikánban, a Szent Péter téren. XVI. Benedek a francia Jeanne Jugant, a belga Jozef Damian de Veustert, a lengyel Zygmunt Szczesny Felinski bíborost és két spanyol szerzetest emelt a szentek sorába, Francisco Coll y Guitart-t és Rafael Arnaiz Baront.
.
Az új szentek közül különösen nagy figyelem irányult Jozef Damian de Veustertre és Baronra. Az előbbi azzal vált ismertté, hogy Hawaii szigetén leprásokat gyógyított, és úgy élt 16 évet a leprásokkal egy kolóniában, hogy nem kapta el a betegséget (később ugyan maga is leprában halt meg). A szentté avatáson részt vett Audrey Toguchi is, aki Hawaii szigetén De Veusterthez (ismertebb nevén Damien atyához) imádkozva gyógyult ki a tüdőrákból, amit a Vatikán csodás gyógyulásnak minősített.

Baron a 20. század legnagyobb misztikusainak egyike volt, aki 27 éves korában halt meg. A ciszterci szerzetes cukorbetegségben hunyt el a spanyol polgárháború alatt. Baron élete utolsó időszakát is a monostorban töltötte, nem ment haza a családjához, pedig ott magasabb szintű ellátást kaphatott volna.

A kanonizációs szertartáson részt vett II. Albert belga király és felesége, Paola, a lengyel államfő, Lech Kaczynski és a francia miniszterelnök, Francois Fillon.

Négy és fél éves pápasága alatt XVI. Benedek eddig 28 új szentet adott a katolikus egyháznak, elődje, II. János Pál 482 kanonizációt hajtott végre, igaz 26 év alatt.

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.