Register
A password will be e-mailed to you.

A következőkben két olyan ember tanúságtételét ismerhetjük meg röviden, aki engedte, hogy Jézus Krisztus megmentse őt – akarta a szabadulást, a gyógyulást, ennek érdekében elfogadta a feléjük kinyújtott testvéri segítő kezet és egészen rábízta életét az Élet Urára… (A teljes szöveg a New Covenant 1978. októberi számában található „Ahol az Úr Lelke, ott a szabadság” – Két keresztény férfi tanúságtétele a homoszexualitással vívott győzelmes  küzdelméről”  címmel.)

„MINT A VILLÁM,  SÚJTOTT LE RÁM  A SZELÍD ÜZENET”
.
"Amikor a legtöbb korombeli fiú a lányokat fedezte fel, észrevettem, hogy engem különösen vonzanak a férfiak” – kezdi  az első tanúságtétel írója. A félelem, hogy kitudódik homoszexuális vonzódásom, végigkísérte középiskolás éveimet. Ezekben a sérülésekkel teli években lassan elveszítettem Istenbe vetett hitemet, összevesztem a szüleimmel, és megismerkedtem a kábítószerekkel… Mindehhez járult a szexuális vágyaimmal való küzdelem – így mire az egyetem miatt elköltöztem otthonról, már közel álltam az összeomláshoz…
.
<< A kép nem a tanúságtevőt ábrázolja, csupán illusztráció
.
A városban, ahol szinte senki nem ismert, könnyű volt homoszexuális kapcsolatokat létesíteni… Ami azelőtt évekig frusztráció forrása volt számomra, egyszercsak könnyűvé, természetessé, helyessé vált. Felfedeztem a homoszexuális szubkultúrát, melyben hamarosan otthon éreztem magamat. Berendezkedtem egy olyan életre, amely szabadnak tűnt a múlt bűntudatától és félelmeitől. De néhány év múlva, ahogy megtapasztaltam a homoszexuális életmód problémáit, már kissé lelohadt bennem a ’kivonulás’ kezdeti örömmámora, bár továbbra is szabadnak éreztem magam.

Egyik hétvégén meglátogatott néhány korábbi ismerősöt, akik időközben a karizmatikus megújulásban elkötelezett keresztények lettek. Az igazat megvallva, nem hagyott nyugton a rajtuk látható öröm és odaadó lelkesedés. Ismerőseim hívtak, hogy tartsak velük egy imaösszejövetelre – és én kénytelen-kelletlen belementem. Néhány dal és ima után az összejövetel vezetője kissé izgatottan felállt, és így szólt: „Az Úr közölte velem, hogy van valaki itt ma este, aki homoszexuális életet él. Azt akarja tudtodra adni, hogy szeret téged és megbocsát neked." (A karizmatikus megújulás imacsoportjaiban a Szentlélek ma is megadja egyeseknek a prófétai szó, ill. az ún. ismeret szava ajándékát. – a  szerk.)

Mint a villám, csapott le rám a szelíd üzenet. – Úgy éreztem, Isten szólt hozzám, és azt kéri tőlem, hogy hagyjak fel életmódommal.

Az összejövetel hátralévő részét az önmagammal vívott küzdelemben töltöttem (miért szorulok én megbocsátásra?) – míg végül közöltem barátaimmal, hogy nekem szólt az üzenet, és elhatározásomat is: „Meg akarom tenni, amit Isten mond”. Teljesen szakítottam régi környezetemmel, és egy másik városba költöztem, ahol csatlakoztam egy karizmatikus közösséghez. Itt megtaláltam azt a szerető pártfogást, amire szükségem volt, hogy hűséges maradjak elkötelezettségemhez.

Szexuális beállítottságomban semmi hirtelen, varázslatos változás nem következett be, de Isten rákényszerített, hogy válasszak: „a magam módján akarok-e élni, vagy az Ő akarata szerint. Ha visszatérek, azzal tudatosan elutasítom Őt.” – Jó ideig még keserűséggel töltött el, hogy Isten ezt tette, éppen velem. Majd egy évembe telt megtérésem után, míg eljutottam a felismerésig: Isten kimentett egy olyan életből, amely boldogtalanságba torkollt volna. Egyre szembetűnőbbé vált a homoszexuálisok életének sivársága…
Az Isten iránti engedelmesség nem jelentett visszatérést serdülőkori bűntudatos félelmeimhez. Keresztény testvéreim soha nem ítéltek el a múltam, vagy a továbbra is tapasztalt homoszexuális vágyaim miatt. Nem az történt, hogy valami önkényes törvény miatt elfojtottam a vágyaimat. Egyszerűen csak nem akartam ezt az életet.

Felismertem, hogy ez az élet nem tesz boldoggá, sőt el fog pusztítani. Így egyre inkább magam mögött hagytam a múltat, és egyre inkább el tudtam fogadni azt a szeretetet és örömet, amit Isten keresztény testvéreim között adott nekem.
Végül a házasságra is alkalmasnak éreztem magam, és beleszerettem abba a nőbe, aki most a feleségem. Közös életutunk azóta is a boldogság legállandóbb forrása számomra.

Ma sokan hangoztatják, hogy az a személy, akinek homoszexuális vágyai  vannak, nem lehet boldog aktív homoszexuális élet nélkül. Saját tapasztalatom alapján mondhatom, hogy ha Isten nem lenne, akkor ez igaz volna. De ha a mai életemet tekintem, csak hálát adhatok Istennek, mert ez egyáltalán nem igaz” – fejezi be vallomását az első tanúságtétel szerzője.

>> 2. tanúságtétel: "ÚJ TEREMTMÉNY VAGYOK KRISZTUSBAN"

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

4 hozzászólás

  1. Kiti

    Valamikor egy szerzetes azt mondta egy baratomnak hogy a homoszexualisok demoni hatas alatt vannak es a demon sarkalja oket hogy azonos nemuhoz kapcsolodjanak.

    Válasz
  2. Gergő

    Kedves SarkCsillag!
    Amit Te állítasz, az a liberális felfogás. Mi, keresztények nem azt az álláspontot képviseljük. Gondolkozz el: melyik az igaz állítás? A liberálisoké vagy az egyházé?

    A homoszexualitás nem genetikai rendellenesség, mint a down-kór, így létezik (mint láthatod) megtérés belőle. És ha még ez lehetetlen is volna nekünk, Istennek min

    Válasz
  3. SarkCsillag

    Sziasztok!

    Az egyik cikkben a Metrolpolitan olvastam „egy meleg megtert”. Kb igy volt a ciime. Ugy gondolom, hogy azzal a cikkel nem segitetettek senkinek, hanem csak osszezavaritottatok a jou nepet. A metropolita egy eleg hires portal, ezert felelosegteljesebben kell atnezni, hogy mik azok a cikkek amiket megjelenitenek.
    A homoszexualitas BUNkent kezeli az Egyhaz, de en nagyon attol tartok, hogy mindenki ossze teveszti a szezont a fazonnal.

    En most azokrol a melegekrol beszelek, akik igy szulettek. Nem lehet meggyogyulni a Down Kortol, mert igy szuletett valaki. A autizmus is egy betegseg, abbot terunk meg, ugy mint a homoszexualitabol. Aki alitja, hogy megtert ebbol, az Hazugsagban el, es ugy mind tudjuk, hogy ki a Hazugsag Atyja… NEM?

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.