Register
A password will be e-mailed to you.

Valtorta Mária élete és írásainak létrejötte
<< Valtorta Mária: Jézus és a Nőtanítványok – Tartalomjegyzék 
<< előző rész: A Kedves Tanítónő

  Mária segít Jézusnak egy búskomorságba esett régi barátnőjének megvigasztalásában. A meggyógyult Elíza (Erzsi) később szintén nőtanítvánnyá válik
  Utána Mária elmegy Jézussal Júdás anyjához, és őt is megvigasztalja. Júdás anyját is Máriának hívják, és ő is szeretne nőtanítvány lenni, de nem hagyhatja ott házát és birtokát, mert egyedül viseli gondját annak.

  Amikor Júdás súlyosan megbetegszik, és nagyon fél attól, hogy meghal, a nőtanítványok és Mária gondosan ápolják.
  Megtérése után Mária Magdolna eltűnik. Titokban felkeresi Máriát Názáretben, és utána vele együtt tér vissza Kafarnaumba. Útjuk végén egy zivatarban alaposan megáznak. Márta is Kafarnaumban van, és
megkérdezi nővérét:
  — De miért mentél Máriához?
  Magdolna lehajtja fejét. A Szűzanya segítségére siet, megfogva kezét:
  — Úgy jött hozzám, mint vándor, aki elmegy egy helyre, ahol megmondhatják neki az utat, amelyen célhoz érhet. És azt mondta nekem:
,,Taníts meg engem arra, mit kell tennem, hogy Jézussal lehessek!” Ó, mivel az ő akarata igazi és teljes, azonnal felfogta és megbecsülte ezt a bölcsességet! És én készségesnek találtam őt arra, hogy így, kezénél
fogva, hozzád vezessem, Fiam, és hozzád, jó Márta, és hozzátok, tanítvány testvérek, és azt mondjam nektek: ,,Íme, a nőtanítvány és a nővér, aki ezentúl csak természetfeletti örömöt fog adni Urának és testvéreinek.” Higgyétek el nekem, és szeressétek őt mindnyájan, amint Jézus és én szeretjük őt!
  Akkor az apostolok hozzá mennek, és üdvözlik új nővérüket.


 
Másnap Jézus bejelenti útitervét:
  — Elmegyünk, mindnyájan együtt, Galileán keresztül, elkísérve a két nővért a biztonságosabb útig. Így megismeri őket Porfirea és Zsuzsanna, és a ti feleségetek és leányaitok is, Fülöp és Bertalan.
  Mária kedvesen mosolyog Fiára.
  — Hová megyünk először, Mester?
  — Betszaidába. Utána Magdalába, Tibériásba, Kánába és Názáretbe. Onnan, Jaffán és Szemeronon keresztül, a galileai Betlehembe, és utána Szikaminonba és Cezáreába… — Magdolna sírni kezd. Jézus ránéz, és folytatja: — Cezáreában találjátok kocsitokat. Oda rendeltem szolgátokat, és Betániába mentek. Ott majd viszontlátjuk egymást a sátoros ünnepen.
  Utána Jézus megmagyarázza, hogy azért akarja végigvezetni Magdolnát azokon a városokon, ahol botrányokat okozott, hogy lássák, íme, megtért, és hogy ő megerősödjön elhatározásában. Ha most nem néz szembe a világgal, később sem meri megtenni. Magdolna vállalja az áldozatot.

>> következő rész: Sohasem panaszkodnak                                                 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.