Register
A password will be e-mailed to you.

Öt új szentet avatott XVI. Benedek pápa a Szent-Péter téren, közöttük van a század egyik legnagyobb misztikusa és a leprások apostola is.

Több tízezer hívő vett részt azokon a szertartásokon, amelyek öt új szentet avatott a pápa a Vatikánban, a Szent Péter téren. XVI. Benedek a francia Jeanne Jugant, a belga Jozef Damian de Veustert, a lengyel Zygmunt Szczesny Felinski bíborost és két spanyol szerzetest emelt a szentek sorába, Francisco Coll y Guitart-t és Rafael Arnaiz Baront.
.
Az új szentek közül különösen nagy figyelem irányult Jozef Damian de Veustertre és Baronra. Az előbbi azzal vált ismertté, hogy Hawaii szigetén leprásokat gyógyított, és úgy élt 16 évet a leprásokkal egy kolóniában, hogy nem kapta el a betegséget (később ugyan maga is leprában halt meg). A szentté avatáson részt vett Audrey Toguchi is, aki Hawaii szigetén De Veusterthez (ismertebb nevén Damien atyához) imádkozva gyógyult ki a tüdőrákból, amit a Vatikán csodás gyógyulásnak minősített.

Baron a 20. század legnagyobb misztikusainak egyike volt, aki 27 éves korában halt meg. A ciszterci szerzetes cukorbetegségben hunyt el a spanyol polgárháború alatt. Baron élete utolsó időszakát is a monostorban töltötte, nem ment haza a családjához, pedig ott magasabb szintű ellátást kaphatott volna.

A kanonizációs szertartáson részt vett II. Albert belga király és felesége, Paola, a lengyel államfő, Lech Kaczynski és a francia miniszterelnök, Francois Fillon.

Négy és fél éves pápasága alatt XVI. Benedek eddig 28 új szentet adott a katolikus egyháznak, elődje, II. János Pál 482 kanonizációt hajtott végre, igaz 26 év alatt.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.