Register
A password will be e-mailed to you.

 Valtorta Mária élete és írásainak létrejötte
<< Valtorta Mária: Jézus és a Nőtanítványok – Tartalomjegyzék
<< előző rész: Segíts nekem!

  — Mi a bajod, Péter? Elégedetlennek látszol — mondja Jézus, miközben egy mezei úton megy a virágzó mandulafák alatt, amelyek hírül adják az embereknek, hogy a zord időknek vége.
  — Gondolkozom, Mester.
  — Gondolkozol. Látom. De arcod elárulja, hogy nem vidám dolgokon gondolkozol.
  — De te, aki mindent tudsz rólunk, már ismered a gondolataimat!
  — Igen. Ismerem. Az Atyaisten is ismeri az emberek szükségleteit, mégis akarja, hogy az ember bizalommal elmondja neki, mire van szüksége, és segítségét kérje. Megmondhatom neked, hogy helytelenül teszed, amikor gyötröd magadat.
  — Akkor miért nem oly kedves előtted feleségem, mint másoké?
  — Ugyan, Péter! Miért ne lenne kedves? Az égben oly sok lakóhely van Atyámnál. És sok lakóhely van a földön az embereknek. Ha szentül élnek, mindnyájan áldottak. Azt mondod talán, hogy Isten nem veszi észre
mindazokat az asszonyokat, akik nem teszik ugyanazt, mint Mária és Zsuzsanna?
  — Eh, nem! Hiszen az én feleségem is hisz a Mesterben, de nem követi a többiek példáját — mondja Bertalan.
  — És az enyém sem, leányaival. Otthon maradnak, de mindig készek a vendégfogadásra, mint tegnap tették — mondja Fülöp.
  — Az én anyám is hasonlóképpen tesz majd. Nem tudott mindent elhagyni… és egyedül van — mondja a Kerióti.
  — Igaz, igaz! Olyan szomorú voltam, mert úgy tűnt nekem, hogy az enyém oly keveset… oly keveset… ó, nem tudom kimondani!
  — Ne ítéld el őt, Péter! Becsületes asszony — mondja Jézus.
  — Nagyon félénk. Anyja nagyon szigorúan bánt a leányaival és a mostohaleányaival — mondja András.
  — De már elég régen él velem, s nem engedte, hogy megváltoztassam!
  — Ó, testvérem! Te sem vagy túl kedves, tudod? Egy félénk asszonyra olyan hatással tudsz lenni, mintha el akarnád buktatni, és ezért egy nagy gerendát teszel a lába elé. A feleséged nagyon jó asszony, már pusztán az is ezt bizonyítja, hogy mindig türelmesen elviselte anyjának rossz természetét és a te zsarnokságodat.
 
Mindnyájan nevetnek András leplezetlen kijelentésén és Péter csodálkozó arcán, amikor hallja, hogy valaki zsarnoknak nevezi őt. Jézus is szívből nevet. Utána azt mondja.

  — A hűséges asszonyok, akik nem érzik kötelességüknek, hogy elhagyják otthonukat és kövessenek engem, ugyanúgy szolgálnak nekem otthon maradva. Ha mindnyájan velem akartak volna jönni, egyeseknek meg kellett volna parancsolnom, hogy maradjanak otthon. Most, hogy az asszonyok velünk tartanak, rájuk is gondolnom kell. Nem lenne sem illő, sem bölcs, ha az asszonyok hajléktalanok lennének, ide-oda menve. Mi mindenütt le tudunk feküdni. Egy nőnek más az igénye, és szüksége van a fedélre. Mi alhatunk egy helyen. Ők nem maradhatnak köztünk. Rájuk való tekintettel, számításba véve törékeny testalkatukat. Sohasem szabad határtalanul kísérteni sem a Gondviselést, sem az emberi természetet. Most minden barátságos házat, ahol valamelyikőtök felesége otthon van, hajlékká teszem nővéreink számára. A tiedet, Péter, a tiedet, Fülöp, a tiedet, Bertalan, a tiedet, Júdás. Nem várhatjuk el az asszonyoktól, hogy állandóan úton legyenek, mint mi tesszük majd. Ők várakozni fognak ránk hajlékukban, ahonnan mi minden reggel kimegyünk, s ahová minden este visszatérünk. Őket majd a pihenés óráiban oktatjuk. Így a világ sem moroghat többé, ha más boldogtalan teremtények is hozzám jönnek, és én sem leszek elzárva attól, hogy meghallgathassam őket. Az
anyák és a jegyesek, akik követnek minket, megvédik a nővéreiket és engem a világ rossz nyelvétől. Látjátok, milyen gyorsan járnak az emberek az üdvösség útján ott, ahol barátaim vannak, és ahol tudom, hogy barátokra találok majd.
  — Most Cezareába megyünk, azt mondtad. Ki van ott?
  — Emberek, akik minden helyen vágyakoznak az igaz Istenre. A tavasz már bejelenti magát ezekkel a rózsaszínű mandulavirágokkal. A fagyos napoknak már végük van. Néhány napon belül kijelölöm a nők szálláshelyeit, és akkor ismét útra kelünk, hogy úgy hinthessük Isten igéjét, és nem lesz már gondunk a nővérekre, és rágalmaktól sem kell tartanunk. A nők türelme lecke lesz számukra, a kedvességük úgyszintén. A nők számára is hamarosan elérkezik az óra, amely visszaállítja őket méltóságukba. Egyházamban nagy virágzásnak indulnak a szüzek, a jegyesek és a szent anyák.

>> következik: A szüzek hajnala

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.