Register
A password will be e-mailed to you.

Valtorta Mária élete és írásainak létrejötte
<< Valtorta Mária: Jézus és a Nőtanítványok – Tartalomjegyzék
<< előző rész: Fogadj el, Jézus!

Jézus meggyógyítja Johannát, Kúzának, Heródes gondnokának feleségét.   Johanna meghívja Jézust tibériási házába, ahol pogány barátnői beszélni kívántak vele.
  Utána Johanna bevallja Jézusnak, hogy bántja őt az, hogy Kúza Jeruzsálembe akarja küldeni egy idôre, mert miután meggyógyult, nem akar elvonultan élni. Jézus megnyugtatja:
  — Ha gondolnál arra, hogy így majd vendégül láthatsz engem, vagy könnyebben követhetsz, boldog lennél, és azt mondanád: ,,A Jóság intézte így!”
  — Ó… igaz, Uram! Erre nem is gondoltam.
  — No látod! Engedelmeskedj, jó feleséghez illően. Az engedelmesség megszerzi neked azt a jutalmat, hogy vendéged legyek a közeli Húsvétkor, és azt a kitüntetést, hogy segítesz nekem barátnőid evangélizálásában. A béke mindenkor legyen veled!
 
Később Johanna, a nőtanítványokkal együtt elkíséri Jézust körútján a Tízvárosban. Majd pedig, Jézus kérésére örökbe fogad két árvát: Matyit és Marikát.   Követve Jézus sugallatát, lakomát rendez a szegények számára, amelyen a többi nőtanítvány és római barátnőik is részt vesznek.
 
Amikor a Kerióti oktalanul arra akarja rábírni Pilátus feleségét, Klaudiát, hogy segítse őt a földi királyság megszerzésében, Kúza megtiltja Johannának, hogy — ha ez igaz — tovább is kapcsolatot tartson fenn Jézussal. Jézus megnyugtatja őt, hogy Ő csak lelki Királya az egész világnak.
  Később Kúza akarja rávenni Jézust arra, hogy vállalja Palesztína királyságát, de Ő megint visszautasítja ezt a törekvést.
  Johanna is elkíséri Jézust a keresztúton a Kálváriára.
  Jézus kereszthalála után azonban Kúza megint megtiltja Johannának, hogy a nőtanítványokkal tartson, a feltámadt Jézus azonban megjelenik Johannának, és megvigasztalja. Kúzáról csak ennyit mond:
  — Ő egy homályba borult csillag. Vidd vissza őt a világosságra a te jegyesi és keresztény hősiességeddel!

>> következő rész: A nők apostoli feladata

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.