RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Szerinted létezik örök élet? Jelent már meg álmodban halott ismerősöd? Miben hiszel?

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

240 hozzászólás

 1. Ha igaz, hogy a lèlek a halàl utàni 40. napon (màsok szerint 49.napon) tàvozik el vègleg a foldrol, akkor hogyan bucsuzzunk tole, mit csinàljunk a 40. napon?
  koszi a vàlaszokat

  Válasz
  • Káldi József

   Ha meghalunk, és vége a tudatunknak, akkor meghalunk. Ha a tudat megszűnik, akkor mindennek vége, bár a vallások igen rafkósak, mert olyasmire alapoznak, amivel csak a halál után szembesülünk, az én felfogásom szerint tehát soha.
   Az emberek teremtették az istent és nem fordítva, mindaddig amíg szinte semmit sem tudtak a környezetünkről, a minket körülvevő világról, az emberi szervezetről…könnyű volt. Ma már nem. Persze a gyermekkori tapasztalatok, a nevelés..beetetés elkötelezetté teszi az egyént, de ahogyan a tudása gyarapodik, egyre kevésbé tudja elhinni.

   Válasz
 2. Willson

  ezen a földön elég, ha két szemmel látsz!!!!
  A jósnőket pedig kerüld el! …
  Nem érdemes a Gonosz Erőkkel szóba állni!

  Válasz
 3. Tanuló

  Nincs már itt senki? kár hogy kihalt a topik akkor sziasztok! :(

  Válasz
 4. Tanuló

  Sziasztok!
  Én szeretném ha kinyilna a 3 dik szemem és egy jósnő akitől tanulok segítene is ebben most jóslást tanulok minden nap gyakorlunk és elég jól megy már ő mondta hogy kinyitja a 3 dik szememet hogy a lelkekkel is tudjak kommunikálni érdeklődni szeretnék hogy mit fogok látni? fogok e félni? van 3 gyermekem és nagyon szeretnék segíteni az elhunyt lelkeknek is bocsánat ha nem ideillik a téma de nem tudok kit kérdezni erről és szeretném ha olyanok írnának akik tudnak a kérdésben segíteni illetve választ adni köszönöm!!!!

  Válasz
 5. papa

  hallgass mindig a belső hangra Mert van olyan mindegy hány nap csak szólisd meg azt akit nagyon szerettél és fog válaszolni még 20 év mulva is.Nagyon szeretni kell az életbe azt aki még halála után is veled van.Nem tudom hogy kell elengedni valakit meg nem is akarom elengedni meg ő sem akar elmenni valahol vár rám és ha el jön az idő majd találkozunk itt50 évet éltün szeretetbe és jókedvbe és ezt nem lehet csak ugy elengedni ezt tudom hogy ő sem akarja

  Válasz
 6. Pisti

  Jó ez a cikk a feltámadt nigériai lelkipásztorról, és Glória Polo története (Akit villámcsapás ért). Mindkettőből az derül ki hogy számítanak a tetteink. Én úgy tapasztalom, nem csak odaát, de már itt is megvan a gyümölcse a jó és rossz tetteimnek, mondjuk ezt kérem is. Nem a többiek után megyek, hanem igyekszem a lelkiismeretemre (szentlélek, őrangyal) halgatni. Ha túl sok a szerencsétlenség, érdemes valamilyen szabadító szolgálaton és belső gyógyító szolgálaton részt venni, nekem ez sokat segített. A megbocsájtás nagyon fontos, mert a harag belülről mar és nem jó tanácsadó, magunkban le kell zárni, viszont ha nem érkezik őszinte bocsánatkérés, a barátkozást nem kell erőltetni.
  a gép nem akarja fogadni, mert szerinte ezt írtam már, pedig ez az első,

  Válasz
 7. Pisti

  Jó ez a cikk a feltámadt nigériai lelkipásztorról, és Glória Polo története (Akit villámcsapás ért). Mindkettőből az derül ki hogy számítanak a tetteink. Én úgy tapasztalom, nem csak odaát, de már itt is megvan a gyümölcse a jó és rossz tetteimnek, mondjuk ezt kérem is. Nem a többiek után megyek, hanem igyekszem a lelkiismeretemre (szentlélek, őrangyal) halgatni. Ha túl sok a szerencsétlenség, érdemes valamilyen szabadító szolgálaton és belső gyógyító szolgálaton részt venni, nekem ez sokat segített. A megbocsájtás nagyon fontos, mert a harag belülről mar és nem jó tanácsadó, magunkban le kell zárni, viszont ha nem érkezik őszinte bocsánatkérés, a barátkozást nem kell erőltetni.

  Válasz
 8. Magdi

  Írtam egy nagyon őszinte és fájdalmas levelet nektek ,de a tecnika is ellenem van.Isten veletek!

  Válasz
 9. szirenke

  Kedves Magdi! A napjaim most még rosszabak mint voltak, naponta rengeteget sirok ok nélkül- Csak elkap valami és potyognak a könnyeim.Nem tudom feldolgozni ezt az értelmetlen halált! Borzalmas érzés tudni,hogy aki az életed párja volt, melletted vesziti el az életét,de miért? Miért nincs válasz? Le kell irnom valamit most Nektek! A mult héten a kis unokám lent aludt velem abban a szobában ahol a papával aludtam. Kérdeztem tőle álmodott e már a papával? Ő természetes módon válaszolt ,igen én a papával beszélgetni szoktam ,és látom ahogy a fény kapujában áll! Hogy hogy látod? Már régebben is láttam a fényt, a jó Istent, és az angyalokat! Kérdeztem hogyan látja erre Ő azt felelte, amiőta a papa meghalt azota kinyilt az arany kapu, az előtt zárva volt és egy nagy lakattal volt lezárva. azt mondta,hogy a papa segit neki a matek tanulásban, mindig az iskolában a tábla mellett áll és elmagyarázza neki hogyan kell megoldani a feladatott amit nem ért. Tudnotok kell, hogy az unokám 5. osztályos és a leckét mindig papával tanulták! Amióta elhunyt az unokámnak nem kell segiteni matekban, mert azt mondja a papa segit neki! A fiam erről nem tud mert azt mondja, hogy apa nem értené meg, mert a fiam nem hisz ezekben a dolgokban! Azt is mondta,hogy senkinek nem mondja meg, mert azt hiszik hogy bolond! És amikor beszél vele nyitva van a szeme meredtten figyel és könnyezzik a jobb szeme! A bal szemével nem látott semmitt, csak arra lett figyelmes ,hogyy 2 szer megbökték a bal szemét, és utánna az is könnyedzett! Akkor most mondjátok meg mi ez? Áldás vagy átok! Nem mindig beszél rola ,de amikor szol elmondja milyen ruha van a papán, és mit csinál. Ha valaki hallott már ilyenről kérlek irjátok meg! Utánna olvastam és azt irjál,hogy az unokám csillag gyerek mert azok akiknek 000 val végződnek a születési évei azok a jövö gyermekei! Igy hát az unokám is ezek a termtmény gyermekei közzé tartozik. Remélem igy van é s eljön a nap amikor én is találkozhatom vele! Szükségem van rá hogy eltudjam engedni! Kérlek imádkozzatok érte! Köszönettel szirenke

  Válasz
 10. Magdi

  Kedves Tibi és Jób! Ez igy van,nem tudjuk a miérteket,nekünk csak a szenvedés maradt.Volt idő amikor majdnem feladtam,de mindig jött olyankor valaki,aki meggyőzött hogy nekem még dolgom van itt a földön. Család,barátok nélkül nem menne. Szirenke,neked annyit tudnák mondani,én is nagyon vártam hogy a fiammal tudjak álmodni,és halála után egy hónappal azt álmodtam hogy adott egy puszit, amire felébredtem.Szörnyű volt rá ébredni hogy csak álom volt,vagy talán nem is ,mert én éreztem.Soha nem felejtem el,és tudom hogy ezt többször már nem élhetem át,mert ezzel búcsuzott el tőlem.

  Válasz
 11. tibi181426 adatlap-képe
  tibi181426

  Szia,sajnos a kerdesedre nem tudom a valaszt.Ugy gondolom,hogy a szeretteink egy ideig velunk vannak aztan eltavoznak a sajat vilagukba (mennyorszag).Fizikai vilagban nehez erzekeljuk a lelkeket es nem is biztos,hogy eszre vesszuk az apro jeleket.Ha szeretsz olvasni,akkor olvasd el:Dr.Raymond Moody Elet az elet utan cimu konyvet O nagyon jol leirja azt amit en nem tudok megfogalmazni.Szep napot,Isten aldjon.

  Válasz
 12. szirenke

  Nagyon köszönöm az ölelésed Tibi igazán rám férne! Tudod a gyerekek, unokák itt vannak mellettem, de senki és semmi nem potolhatja a páromat! Ö volt nekem a mindenem , párom és a lelki társam! Bár merre nézek Bármit csinálok mindemütt velem van! A munkánk is össze kötött, mert a saját cégünket közösen irányitottuk! Sajnos már igy egyedül vezetem, mert a két fiam nem vezetö embereknek valók! A munkákat levezénylik, de szerződés kötésekben egyik sincs otthon. Mind ez azért van mert mi ketten a párommal vezettük a munkáinkat! Nagyon szépen kérlek benneteket,mondjátok meg mikor jelenik meg álmunkban az elhuny szeretteink? Mennyi idő után találkozhatunk Vele? Tudja valaki a választ! Mert jul.22-én hunyt el, és azóta még nem jelenkezett. Ha valaki tud erről irni valamit kérem ,hogy irja le nekem. Mradok továbbra is hüséges olvasótok Szirenke

  Válasz
 13. Magdi

  Kedves Mariann,Ági ha még olvassátok-e sorokat ? Nagyon régen jártam erre,már több mint 3 éve hogy nincs közöttünk a kis fiam,a gázolót fel mentették és azt mondta a bíró nem volt indokolt a lassítás,nem ! csak a mi fiúnk volt a zebrán.Ti ezek után mit tennétek,hol az igazság?Nincs egy nyugodt pillanatom,belülről lassan elpusztit a fájdalom ….

  Válasz
 14. szirenke

  Sziasztok! Én csak ma találtam meg ezt az oldalt. Sajnos Én is elvesztettem a páromat akivel 24 évet éltünk együtt, Ő volt a mindenem a lelki társam,rajta kivül senkire nem volt szükségem,mert mindent jelentett a számomra. Van 2 felnőtt fiam, akik nem tőle vannak, csak nevelte őket. Az egyik 10 éves, a másik 14 éves volt amikor összekerültünk!1 lány unokám és 2 iker unokám van.Szégyen leirnom, de a párom elvesztése óta csak fájdalom van bennem.Minden percben keresem,hivom de még nem jelent meg előttem. Igen az égiek fent vigyáznak az elhunyt szeretteinkre, de ránk ki vigyáz? Bár csak valaki megmondaná tényleg létezik e mennyország ahol talalálkozzunk a szeretteinkkel. Én bizzom benne, hogy igen van. Mindig érzem a jelenlétét, mert bármit csinálok érzem ahogy fogja a karom. Az én párom egy földi agyal volt, soha nem ártott senkinek, ne m bántott egy rossz szóval meg senkit,segitő kész volt mindenkivel szemben! Akkor most mondja meg valaki mért Őt vitte el jó Istent,mit ártott neki a párom! Egyik percben még beszéltünk a másikban már leesett a székről és meghalt, ennek mindjárt 2 hónapja de olyan mintha ma történt volna,vasárnap ezért utálom a vasárnapot és azt kivánom bárcsak soha ne jönne el ez a nap! Higgyétek el, hogy a fájdalmam akkora,hogy ilyenkor a szeretteim sem nyujtanak megnyugvást! Mindent közösen csináltunk,a cégünk is közös volt, ilyenkor ugy érzem már nincs miért harcolnom, szivesen mennék utánna, hogy vele lehessek! Sajnos az égiek még nem engedik meg! Ha eljön az ideje Ő várni fog engem, de addig is a párom emléke végett tenni kell a dolgom! Ja és hogy értsétek nem volt semmi baja! Kérlek benneteket mondjátok meg mit tegyek, hogy lelki békére találjak és Ő is találjon! Minden percben a fejemben van és még elsem tudom engedni, peddig ez nem jó! Tudnotok kell rola hogy hiszek az ezotériában, és a párom is hitt! látjátok az élet kegyetlen játékot üz az emberekkel, és azoknak fáj a legjobban akik itt maradnak! Én csak azért irtam mert szerettem volna megosztani valakivel a fájdalmam. Továbbra is maradok hü olvasótok Szirenke

  Válasz
  • Niki

   A fajdalomra a legjobb gyogyszerek az IDO, a TESTMOZGAS es a MEDITACIO.
   Ket honap nem sok ido, itt a testmozgast (sport) kell eloterbe helyezni. 1-2 ev is eltelik, mire a lelek megnyugszik, akkor lehet kezdeni meditalni, de folytast a testmozgast.
   Valakinek nagyon nagy szuksege van Rad. Meg fog talalni. Azert vagyunk a Foldon, hogy az eronkkel masoknak segitseget nyujtsunk. Most Te vagy az akinek segitsegre van szuksege. Menj, fuss, ussz, ping-pongozz, vagy amire kepes vagy. Most ez a legfontosabb. Ep testben ep lelek.
   Udvozollek,
   Niki
   (En ozvegyemberrel hazasodtam ossze, tudom mit erzel.)

   Válasz
  • tiemke

   Érdeklődnék,hogy élted át férjed elvesztését, túl vagy már rajta-Nekem karácsony előtt ment el,azóta csak a fájdalmam van.

   Válasz
 15. nicoleMB

  sziasztok,megrandito torteneteket hallok toletek,es nem tudom elkepzelni hogyan lehet ekkora fajdalmakat elviselni.
  En tavaly novembereben tudtuk meg az egesz csalad hogy anyukam rakos,mell rakos,es ra 3 hetre egyetlen draga nayapan meghalt,ami kikeszitett engem,a mai nap nem tudom foldolgozni a tortenteket,foleg mert nem lehet tudni hogy miert,egyszeruen csak fajt a torka,behoztuk a korhazba,kivizsgaltak,de semmi bajt nem talaltak neki,az az igazsag hogy nem is akart maradni a korhazban mert o nagyon makacs ember volt,es annyit mondott,”vigyetek haza,haza akarok menni es majd otthon az en kis agyamban meggyoyulni”de a halalt is emlegette,mindig azt kerdezte hogy van e koporsora penz,jajjj szegeny…es ra 3 honapra a testvere is meghalt csakugyan abban amiert draga nagyapan,egyszeruen nem tudott enni,nem tudott inni,lenyelni az eteleket,es a mai nap se mi,se az orvosok nem tudnak valaszt adni ra hogy mi volt a bajuk,miert kellet ennek igy tortennie???miert???

  Válasz
 16. JóB adatlap-képe
  JóB

  Magdinak: nem tudjuk, mi az Isten célja, mikor elveszítjük egy családtagunkat. Olyan ez, mintja saját végtagunkat veszítettük volna el. Édesanyám 15 éves koromban, mindössze 35 évesen halt meg. A hugom, akit szintén Magdinak hívnak, akkor 13 éves volt. Azóta felnőtt, férjhez ment, két fia született. Erős, egészséges gyerekek voltak mindketten. A fiúk felnőttek, István, a fiatalabbik megnősült, és született egy egészséges, szép kisfia, aki hugom a szemefénye lett.
  Négy évvel ezelőtt a hugom fia, István hirtelen, pár hét leforgása alatt vastagbél rákban meghalt.
  A gyászunk, és e földi szenvedésünk hasonlít Krisztus szenvedéséhez, amit ezen a földön el kellett viselnie. Ennek az igazi értelmét csak odaát fogjuk megismerni.

  Válasz
 17. imhoteph adatlap-képe
  imhoteph

  Most találtam rá erre az oldalra, mondhatom igen érdekes véleményeket olvashattam, sajnos nem tényeket, mert ki az aki megmondhatná van-e élet a halál után?
  Sajnos csak feltevéseink, elképzeléseink lehetnek ebben a témában, vagy lehet nem is baj az, hogy nem tudunk mindent…
  Érdekesnek találtam a “marci” bejegyzéseit is, valaki tud róla valamit?
  Túl van már azon a neház időkön?
  Már ugy értem, hogy remélem közöttünk van, nem ment át önként a túloldalra!?

  Válasz
 18. bealina

  Üdvözöllek titeket.Micsoda írások vannak itt csak azt nem tudom ha valaki nem járt ott a túlsó oldalon minek ír a meggyőződéséről.Inkább azt kellene írnia,hogy talán az van odaát és kész.Én sokmindent átéltem, http//:zizi2009.blog.hu ,de állandóan kicsúfolnak érte és meghazudtolnak engem.Nem foglalkozom vele.Már átéltem a halált,egy angyal hozott vissza 21 éves voltam akkor.Tényleg nem félelmetes,de az nem igaz ha Jézust szereted minden bajtól megszabadulsz,mert az Isten keményen próbára tesz az biztos.Neki erős lelkek kellenek,mert mindig építkezik az életért és ahhoz erős eszközökre van szüksége.Másképpen mondva a szeretetének végtelen teremtményre van vágya,hogy milliárdnyi és milliárdnyi lény éljen és szülessen a végtelenben.Ehhez pedig életerős ,edzett lelkekre van szüksége.A szenvedés pedig mindig is jelen van egy lélek létezésében,ahhoz hogy a végtelenben igazi felelősséget vállaljon egy tudat a többi teremtmény tanítására,és fejlesztésére,meg kell tanulnia a legkeményebb leckéket is a földi életében.A másik létvilág nem jobb hely,nem szebb hely hanem hihetetlen, és nincs benne jövő csak előrejelzés,ami megváltozhat ha hisznek benne,hogy megváltozik.Jézus uralkodik és szolgál az összes teremtményért,akik mind egy energiából vannak és az ő szeretetében vállnak összetartozóvá.Odaát csak két út van Jézusé és a pokolé.A szenvedés pedig segít az igazság elviselésében.Isten szíve annyi igazságot,adatot tárol,hogy hatalmas energiamennyiségre van szüksége az információk folyamatos áramoltatásához,és a teremtés fenntartásához,hogy eloszlana a lelkünk és a testünk abban az energiában,mert az hozott létre minket,lelkünket színről-színre.Minél edzettebbek vagyunk a szenvedésben,annál többre vagyunk képesek a végtelenben Jézus eszközeként.Jézusnál erre megy ki a játék teremteni,szeretni,teremteni szeretni,fenntartani újra és újra a végtelenségig s ennyi.Csak ez motiválja semmi más. Az energia él és tevékenykedni akar amit senki nem állíthat meg mert ő az Isten.

  Válasz
 19. feri

  tisztelt magdi!
  hasonló cipőben járunk mint te.Elvesztettük egyetlen gyermekünket. Soha semmi nem pótolja. Egy pillanat alatt megváltozik az élet értelme
  Vagy pontosabba csak ilyenkor tapasztaljuk meg igazán az élet értelmetlenségét. Nagybátyám ugyanilyen korban halt meg mint fiam.
  utána még 30 évet élt.De semmit nem szaporitott csak élt. Azt mondta
  minek, kinek miért kiért?
  pedig még volt két gyermeke.Akkor mit mondjak én: nekem egy volt s az az egy is elveszett.
  Talán Shakespearenél olvastam:nem igy képzeltem el,
  egyáltalán nem igy képzeltem el.Boldog az akinek ezt nem kell megtapasztalni. Nem tudom van-e odaát valami. Tudomébyosan el tudom képzelni. A vallásban, az istenben pedig most már nagyon nem hiszek. Ha lenne isten nem ilyen világ lenne. Az élet számomra megszünt maradt a létezés.

  Válasz
 20. Kun Béla

  Azon gondolkoztam, hogy az elfogadható , hogy van túlvilági élet és a lélek tovább él.
  De, mi lesz tudat nélkül odaát?

  Válasz
 21. Erzsike46

  Kedves Magdika !
  Szomorúan olvasgattam itt a leveleket , találkoztam a te leveleddel is
  én is elvesztettem a fiam ! Csak egyet tudok javasolni mint a többiek az imát ! Ha úgy gondolod felvehetjük a kapcsolatot ! Erzsike
  pall46@freemail.hu

  Válasz
 22. flppiri@gmail.com adatlap-képe
  flppiri@gmail.com

  Kedves Magdika!

  Már vártam, hogy írjál, akkor be vagy jelentkezve?
  A topikon kérhetsz a kisfiadért imát és hozzá is szólhatsz.
  Sajnálom, hogy neked is meg kellett ezt élned,de semmi sincs
  véletlen. Elég baj, hogy ez a tragédia nem állította meg, pedig neki ez egy jel volt. S fiad figyelmeztette erre, sajnos már csak mint áldozat.
  Vigasztalódást a születésnapján és mindenkori együttérzéssel kívánok neked minden jót! Piroska

  Válasz
 23. MAGDI

  Kedves Szandi és Piroska!

  Tudjátok én már meg bocsájtottam annak aki elütötte, csak az a baj hogy másokat féltek mert azóta is vezet 70 évesen. Meg bocsájtottam neki pedig ő egy számító, szívtelen nő, úgy gondolom majd a Jó Isten meg adja neki a méltó büntetést. De rettenetesen hiányzik a fiam, most lesz a születésnapja!
  Előrébb meg találjátok a címem zsmagdi…
  Ha úgy gondoljátok írjatok és ott bővebben írok majd nektek.

  Válasz
 24. flppiri@gmail.com adatlap-képe
  flppiri@gmail.com

  Kedves Magdika!

  Szeretném neked mondani, hogy a magam részéről a megbocsátás volt a legfontosabb és az ima. Verseket szoktam írni a fiamhoz, ami volt köztünk, és ahogy érzek iránta. Nálunk is más okozta a tragédiát, ezért kell és fontos a megbocsátás. Ne add fel, mert nem tehetünk semmit csak imádkozhatunk és böjttel sokat ehetünk most értük.

  Válasz
 25. flppiri@gmail.com adatlap-képe
  flppiri@gmail.com

  Piroska

  Kedves Magdika!

  Nagyon igaza van Szandikának, de persze ezt mindenki másként éli meg
  Hány éves volt és hol történt? Rajta van a gyertyáson? Kérhetsz itt is imát aminek jó hatása lehet a lelkekre..Be vagy ide jelentkezve, mert írhatunk itt is, de a címemre is írhatsz.

  Válasz
 26. 93szandi adatlap-képe
  93szandi

  LÉgy erős, és szüntelenül imádkozz Magdi! LÉgy erős, mert a földi élet megpróbáltatás, persze boldognak is lehet lennie az embernek, de akkor sem fenékig tejfel minden, sőt!
  Légy erős, s folytasd a munkádat, cselekedj jót másokkal, stb, stb! Fordulj Istenhez!
  Ne add fel!:) Imádkozni fogok érted:)

  Válasz
 27. MAGDI

  Kedves Piroska!

  Én már két éve veszítettem el a fiamat, el ütötték! A mai napig nem tudtam fel dolgozni, rettenetesen hiányzik! Meg próbálok hinni, de Ő akkor sincs többé velem. Te hogy tudsz így tovább élni ? Nekem már semmihez nincs igazán kedvem. Csak úgy tudok létezni ha dolgozom
  mint az örült, de akkor meg el fogy a fizikai erőm.

  Válasz
 28. flppiri@gmail.com adatlap-képe
  flppiri@gmail.com

  Az jó lenne, ha megosztanád velem, még lehet én is tudok ujjat mondani neked. Itt van az címem: flppiri@gmail.com, de itt is be vagyok jelentkezve. Tettem fel képeket is nézd már meg. Van egy tűzijáték címmel ami nem mindennapi felvétel. Ez sajnos a fiam halála előtt jött a telefonomra felvétel közben.

  Válasz
 29. 93szandi adatlap-képe
  93szandi

  Ugyanmár dehogy:)
  Nagyon, nagyon nem!:) Azt érzi az ember, ha démoni…
  :D
  De írok neked levélben, ha akarod:) Igazándiból az álmaimat még az édesanyámnak sem árulom el… De neked elmondom, mert tudom, mi az a kiváncsiság:)

  Válasz
 30. Piroska

  Köszönöm Szandika!

  Szoktam olvasni a bibliát és imádkozok is hiszek Istenben. Valamelyes úgy is igyekszem élni. Azért én szívesen meghallgatnám azt az álmot.
  Nekem is voltak ilyenek. Az üzenetek amit kapunk, nem keverednek Démoni dolgokkal?

  Válasz
 31. 93szandi adatlap-képe
  93szandi

  Amikor a dédim meghalt hét éves voltam. Nagyon közel álltunk egymáshoz, de nagyon…
  Titkolták is több hetekig, hogy elhunyt, aztán – mivel állandóan kérdezősködtem őfelőle – elmondták, hogy meghalt.
  Egyáltalán nem sírtam, határozottan úgy éreztem, hogy találkozni fogok vele még. A mai napig is így vagyok vele, s a tíz év alatt nagyon ritkán hullajtottam könnyeket utána.
  Ha valakim meghal, mindig rögtön ez hasít a szívembe: majd látni fogom:) Bár persze vannnak érzékeny pillanatok…
  ‘Am sokat láttam már álmomban, igazándiból nem szeretném nagyon megosztani – nyílván nem nagyon hinnék el – de igazándiból valóban létezik Isten Országa!:) – Mint ahogy a pokol is :S S mint ahogy a Tisztítótűz is…
  Higgyetek benne, mert ők voltak, vannak, s lesznek!
  Piroska neked meg azt üzenem, hogy kitartás, felnézek rád:), jah és mindig imádkozz, meg a tisztító lelkekért!:) A menny létezik!:) Olvasd el az Újszövetséget… Az a könyv valóban Szent! Amit Keresztelő János mond, az mind igaz!
  :)

  Válasz
 32. Piroska

  Elolvastam az eddig írtakat, megoszlanak a vélemények.
  Nyilván akinek volt valami élménye az másként lát mindent.
  Én is véletlenül találtam erre a fórumra.
  Az oldalra azért jöttem, mert én is elvesztettem autóbalesetben a 27 éves fiamat. Többször álmodok vele, de főleg úgy, hogy gyerek.
  Én is minden felé kutakodtam, de a hit az ami életben tart.
  Szeretett élni kertész volt, és a liliom volt a virága.
  Ezért szeretnék több olyan élményt hallani, ami ezzel van kapcsolatban.
  Tudnak- nekünk üzeni?

  Válasz
 33. zsuzsiv adatlap-képe
  zsuzsiv

  Sok Isten-élményem volt mások halálának közelében,ezek közül az első a nagyapámmal kapcsolatos,akit nagyon szeretttem.
  Egy ideig együtt laktam velük,és amikor hazajöttem a temetéséről,nagyon belémhasított a hiánya:ott volt a szemüvege az asztalon,a papucsa az ágya mellett,és az ágya…őrizte a testének helyét.Másnap reggel minden erőm elszállt,úgy éreztem nem bírok felkelni,pedig dolgoznom kellett.Kértem Istent,adjon vígasztalást,erőt,békességet a szívembe a Biblia szavai által.Kinyitottam a Bibliát és ezt olvastam:
  “Mit keresitek az élőt a holtak közt?Nincs itt,föltámadt.”Lukács 24,6
  Nem mondom,hogy a fájdalom varázsütésre elmúlt,de a Húsvét a szívemben van.

  Válasz
 34. Mariann

  Eniko ne hibaztasd Magad, szerintem jo otlet volt, hogy ajanlottad,
  mar csak azert is, mert itt affele tapasztalat csere is folyik, es igy
  legelabb tobbet tudsz ezekrol a dolgokrol.

  A josok valoban tiltottak a Hivoknek, de szerintem a tisztanlato mar
  nem, mivel a Tisztanlato az, Aki az eros hite es kitartasa, az alazatos
  lelke miatt erdemelte ki ezt, s szerintem abban meglehet bizni.

  Egyebkent a tisztanlato az utmutatast, es tanacsokat ad, ahhoz
  hogy megtalalja azt, amit eppen keress.

  A tisztanlato nem gyogyszert fog ajanlani, sem reikit, hanem a megfelelo zsoltarokat, es a lelek tisztitasat.

  Válasz
 35. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Szia Enikő!
  Én is megnéztem a gyógyítót, abban biztos lehetsz, hogy nem bántottál meg senkit!
  Nagyon szép film, véges-végig nagyon szép, de a végén tényleg ott van az agykontroll, és a metropolita.hu-nak vigyáznia kell, milyen üzenetet támogat, kiket sugall, mint követendőt.

  Mi is nézünk ilyeneket, sőt tetszik is (az egyik fórum topikban pl többen is beszélnek a Hit Gyüli pozitívumairól), és attól még hithű katolikusok vagyunk, akárcsak te :-)

  Úgyhogy egy csapat vagyunk :-))))

  Válasz
 36. Enikő

  Kedves Mindenki!
  Sejtettem hogy probléma lehet belőle, nem az agykontrollt szeretném népszerűsíteni, római katolikus vagyok és soha nem fordultam semmilyen mágus vagy jós vagy tisztán látó ,agykontrollos stb. felé csak a film mondanivalója ragadott meg. Kedves Magdi ha úgy érzi hogy ki kell menni a temetőbe menjen ki, de megértem fiát aki túlzásnak tartja ha minden nap kimegy. Férjem már három éve vesztette el édesanyját első hónapokban( karácsony előtt halt meg) még este tíz órakor is kiment a temetőbe, persze sötét volt ,én is mentem vele, hiába próbáltam magyarázni hogy ilyenkor nem kellene kimenni, nem akart megérteni, sírva könyörgött értsem meg neki ki kell menni. Pár hét után megnyugodott. Mai napig naponta kimegy, de sikerült megértenie hogy nem vesztette el örökre csak most nem láthatja. Sajnos nem tudok olyat mondani amitől egycsapásra elmúlna a fájdalma mert láttam hogy nálunk is az idő és a sok ima volt hatásos. Elnézést kérek ha valakit megbántottam, nem akartam.Isten áldjon mindenkit!

  Válasz
 37. Mariann

  Igy van jelenleg nagyon szep irasos es latvanyos anyagokat lehet latni, affele reklamkent, mint gyogyitok.

  Amit eszre kellene vennunk, az “ar”, amit elkernek ezek a “csoda-
  gyogyitok”, s itt egybol eszunkbe kellene, hogy jusson Jezus Urunk tanitasa, ugyanis erre is kulon felhivta a figyelmunket. A “hamis tanitok”

  Az igazi gyogyitok Onzetlenlenul, egyutterzo szeretettel gyogyitanak,
  s nem “eladva” ezt, hanem tovabb adva, mint Isteni aldast, amit
  O ajandekba kapott, s igy koteles tovabb adni.

  Mate evangeliuma!

  Válasz
 38. MAGDI

  Sziasztok!

  Köszönöm az együtt érző sorokat, nagyon jó érzés hogy még vannak emberek akik nem csak a magukkal foglalkoznak. Őszintén szólva még
  mindig nagyon szenvedek, mindenről Ő jut az eszembe és az fáj legjobban hogy nem segíthetek neki, hiszen egy anya azért van hogy mindig a gyermeke javát akarja. Álmomban láttam de ott is vigyáztam rá mint régen. Nem tudtam elmondani neki hogy mennyire szeretem.
  Közben tönkre teszem a családom, nincs türelmem, mindennek én vagyok az oka. Másik fiam mérges ha többször megyek a temetőbe, de nekem két fiam van, hogy magyarázzam meg neki?
  Sok szeretettel gondolok Rátok!

  Válasz
 39. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  ENIKŐ: Köszönjük az ajánlásodat, a Gyógyító szépen összeszedett anyag, de sajnos az “agykontroll” égisze alatt fut, emiatt a metropolita.hu nem publikálja.

  Válasz
 40. Enikő

  Sok megfáradt ember! Egy szép videót találtam, ne sajnálj rá negyed órát, nézd meg érdemes!! Írd a keresőbe hogy A GYÓGYÍTÓ, nagyon szép, szívesen látnám itt is!( a szerkinek..)

  Válasz
 41. Enikő

  Remélem fel tudta venni Mariann Magdival a kapcsolatot és sikerült megnyugtatnia kicsit, bár szerettünk halálát feldolgozni nagyon nehéz (a férjem édesanyja halálát nem tudta feldolgozni hosszú hónapokig, hiába próbáltam segíteni, nem akarta kinyitni a fülét és a lelkét, de kitartó voltam és sikerült, voltak pillanatok mikor azt hittem beleőrül). Kitartást és sok erőt minden szenvedőnek! Ha sikerül kimondani őszintén hogy LEGYEN MEG A TE AKARATOD eljön a megnyugvás de szívből őszintén kell kimondani. Isten áldjon mindenkit!

  Válasz
 42. desire

  Szia Magdi. Olvastam a fiad halálát, sajnálom a torténteket. Szeretném kozolni, hogy van élet a halál utan. Amikor édesanyám meghalt 17 éves koromban, árva maradtam, nekem is az volt a gondolatom, hogy fazik,hideg van kint és fagy. Apánk nem torodott velem és kis testveremmel sem. Magam húztam a sok szenvedést.
  A legnagyobb erot, abbol nyeretem, hogy anyu a masik vilagbol kontaktot vett fel velem álomban, neha sugallatokban. Bizonyságot tett nekem masik vilagon valo életrol.
  A kisfiad jo helyen van, nem fazik. Sok szeretetben van resze Isten kozelségében. Tudom ezt biztosan. Volt ido, hogy elakartam en is mar menni a masik vilagra, de akkor mindig jott szellemi sikon uzenet az orangyalomtol, élnem kell, száz meg száz feledatom van, az égbol eros fenysugár jott rám, annyi sok erovel toltott fel, hogy ez tartotta bennem az erot tovább lépni. Az is volt uzenve, hogy a masik vilagon nem lehetek boldog, ha magam vennem el az életem. Itt találom meg a boldogságomat. Apám halála után, uzente elhagyott lányát keressem meg, szívbe szakíto fajdalommal uvoltott a masik világbol. Nem volt jo ember a foldon, sokkal gonosz volt. Aki meghalt, az él tovabb, csak mas dimenzioban. Egyesek azt lathatják.
  Sird ki magad, add ki fajdalmaidat es beszéld ki magadból, de élned kell, Isten majd ruházz rád feladatot, ahogy azt velem is megtette. Istennek szuksége van rád.Es rengeteg ismeroseimnek azota segítettem. Visszanézve, Istennek koszonom, hogy erot adott a túl éléshez. Kitartast kívánok.

  Válasz
 43. MAGDI

  Szia Mariann!

  Írtam neked egy hosszú levelet de elszállt mint mostanában
  minden. A sors teljesen ellenem fordult. Semmi nem sikerül!
  A címem zsmagdi@freemail.hu

  Ezek után még mi jöhet?

  Válasz
 44. Mariann

  Szeresd, segits az Embertarsaidon es ezt ajanld fel a Fiad lelkibekejere, hidd el segiteni fog.
  Figyeld meg a termeszetet es figyeld meg, a fakat a novenyeket, a napot a holdat.
  A fak es a novenyek minden osszel meghalnak es tavasszal ujra szuletnek. Semmi sem allando, itt a foldon minden valtozo, ezt Jezus
  Urunk is tanitotta.
  Mi is a Vilagmindenseg teremtmenyei vagyunk, tehat a testunk nem allando, mulando!
  Figyeld meg a gumos novenyeket. A krumpli pl. a felso zoldje “meghall”, de a gumo ujra eletre kell.
  Valahol az emberi elet is igy mukodik. Te leveted ezt az elhasznalt testet, de a lelked tovabb el.
  Ha nem is elhasznalodott az a test, de megvan szabva az elettartama,
  s ezzel nem Mi rendelkezunk, hanem egy felsobbrend, az, Aki teremtette, az ISTEN.
  Azzal, hogy a Te Fiad meghalt, lehet, hogy Te kaptal egy uj feladatot,
  hogy megtanuld, megtapasztald, az “elveszites, az elviseles ” erzeset,
  vagy, hogy tobbet imadkozz, meg semmi sem tortenik veletlen.
  Amikor valami tortenik, az mindig valamilyen cellal tortenik hidd el!
  Legyen hited es szereteted, mert ez az ero forrasa a szamodra, s ezt
  csak a hited es szereteted novelesevel erheted el.

  Ne siess oda, ahol meg nem jartal, mert nem tudod mi varhat Rad odaat!
  En a cimemet megadtam, nagyon orulnek ha irnal Nekem.
  Ne hagyd el Magad, mert nem lehet!

  Válasz
 45. Mariann

  Magdika legyszives irj Nekem vagy adj egy elerhetoseget!
  Nagyon sajnalom, hogy szenvedsz, de akkor most allj Neki imadkozni.
  En gyermekkoromban lattam a lelkeket es tudtam, amikor valaki meghal, azzal nem er veget az elete, csak a foldi eletet fejezte be, s
  ugyis mondhatnam, hogy egy masik ajto nyillik meg elotte, es ott folytatodik az elete.
  Minden ember valamilyen feladattal erkezett a foldre, ugyaugy a Fiad, mint Te is, de attol, hogy 1 csalad voltatok, meg nem jelenti azt, hogy orokre osszeis tartoztok.
  Sem azt, hogy kozos volt az a feladat, amiert ideerkeztetek!
  “Egy halalbol” visszaerkezett dr. no esete, amit gondolom elolvastal, ha nem akkor feltetlen olvasd el, mert igaz az a tortenet, s valoban igy mukodik a tulvilag.
  Teis es mindannyian szamon leszunk kerve, hogy mit csinaltunk itt a foldon, es a szeretettrol lesz a szamonkeres.
  A szeretet a tisztelet, az egyutterzes, az egymason segites stb.
  Az eletet az Isten adta es O veheti vissza, nem lehetunk ongyilkosok,
  de nem is arthatunk az egeszsegunknek, mert az bun.
  Nem csak az alkohol, a drog, de az onsanyargatas is az, mivel nagyon
  sok testi betegseget hozhat, amit mi okozunk magunknak.
  Amit tudtal megadtal a Fiadnak, s ennyi volt az adott ido, a megengedett, amit egyutt tolthettetek, ezt muszaj feldolgoznod!
  Amig Te szenvedsz, addig O is szenved, mert O lathat Teged, de Te nem lathatod, s nem is fogod addig, amig ilyen feldult allapotban vagy!
  Amikor megnyugodtal es szeretettel gondolsz Ra, s amikor O erezni fogja, hogy Te elfogadtad azt, hogy van masvilag ahol O most tartozkodik, akkor szamithatsz arra, hogy megjelenik, de lehet alomban, lehet amikor erezni fogod, hogy valaki melletted van, de nem lathatod, ez nagyon ritka eset.
  Viszont elkell fogadnod, hogy az O lelke el, mert akkor fog orulni es nem fog szenvedni.
  Te amig ennyire szenvedsz, addig az O lelke is szenved.
  Probald meg elengedni, ne tarsd itt, mert igy egyikotoknek sem jo!

  Olvasd a 119. zsoltart, es imadkozz az O lelki bekejeert, s engedd el!

  Válasz
 46. MAGDI

  Szia Mariann!

  Tegnap volt egy éve hogy kis fiam eltávozott közölünk. Sajnos nem tudom feldolgozni és csak akkor lennék boldog ha mellette lehetnék és ő se lenne egyedül. Nagyon fáradt vagyok már nem sokáig bírom.
  Egy anya hogy hadhadhatja egyedül a gyermekét,utána kell mennem , de még nincs elég erőm. LASSAN MEGÖRÜLŐK! mOST NAGYON KÁBA VAGYOK NEM TUDOK TÖBBET ÍRNI.

  Válasz
 47. Mariann

  A szivbol jovo ima segiteni fog.
  Imadkozz erte, hogy a lelke megtalalja a beket a tulvilagon.
  a masik dolog, mivel haragban voltatok, Te tarts bunbanati imat, akar
  elmehetsz gyonni is, es kerd Isten bocsanatat, azert mert “haragudtal” a Baratodra.
  Mint tudod, mint irigyseg, harag stb. bunos cselekedetnek szamit, de
  amikor ezeket cselekszed, Te a Teremtodet es Magadat bantod meg,
  es ezert kell, hogy bunbanati imakat imadkozz.

  A zsoltarokban talalsz megfelelo imakat es probald 1 honapig vegezni
  ezt a szertartast, es szivbol, s meglatod, hogy megtalalod a lelki beket.

  Legyen eros a hited, es baratkozz meg a halal gondolataval, Aki megszuletett, annak megis kell hallni ez a termeszet torvenye, ami
  megvaltozhatatlan.
  Amikor imadkozol, koszond meg az Urnak azt, hogy 1 ilyen emberrel
  egyutt elhettel, s megadta Neked ezt a boldogsagot!
  A gondolataidat tereld a jelenre, es probalj meg elszakadni a multbol,
  mert ami volt, az mar vissza nem jon!!

  Az emlekekbol csak a szepekre emlekezz es orommel tedd ezt, es halaval, s hidd el elered a lelki megnyugvast.

  Válasz
 48. Malena

  Idén 5 éve, hogy elveszítettem a barátom, aki sokkal több volt puszta barátnál. Autóbalesetben hunyt el, de a halála előtt nem beszéltünk, nem voltunk épp jóban, és mióta elment, lelkifurdalásom van, mert lezáratlanul maradt megannyi dolog, és amíg élek, nem lesz nyugodt a lelkem, mert búcsú nélkül váltunk el egymástól, egyikünk sem így tervezte. Soha nem fogok tudni magamnak megbocsájtani! Sokszor annyira vágyom rá, hogy megérintsem, hogy bocsánatot kérjek tőle, hogy újra érezzem azt a mennyei boldogságot, amit csak mellette tudhattam magaménak. Mit tegyek? Gyötör ez a megfáradt szív és csak zokog utána…

  Válasz
 49. Enikő

  Ne vicceljünk ezzel emberek! Ez komoly dolog. Előttem írónak pedig sokatmondó a neve, hát ne csodálkozzon ha a gonoszt látják benne ( gondolom ő maga választotta ).

  Válasz
 50. LUCIFER

  Végig olvastam a commenteket.Egy élmény számomra,mivelhogy a megnyilvánulásomért ,pár oldallal odébb a gonoszt látta bennem egyik írótárs!Tisztelettel,hagytam neki OTT egy web cimet!Csontozza ki az ott olvasandókat és megvilágosul!!!

  Válasz
 51. Mariann

  …Mindannyian ugyanarrol oly mast gondolunk,
  mindannyian ugyanattol, egyutt mozdulunk.
  Az a nap es hold ragyog Rank, azok a csillagok,
  Azon a foldon vagyunk, ugyanaz a teremtonk es osszetartozunk!

  Nagyon szep ez az idezet es En ugy erzem igaz.

  Magdika Isten hozott, tegnap este imadkoztam Erted, mert aggodtam
  egy kicsit Erted, ez az En rossz szokasom, az aggodas es feltes!

  Kedves Eniko nagyon szepen megfogalmazta es igaza van, de eppen ezert irtam font, azt az idezetet, mert valoban ez igy mukodik az eletben, s amikor En eppen az En sajat erzeseimet nem irom le, vagy
  azt, amit ugy erzem, hogy tudok, az meg nem jelenti azt, hogy tudatlan, s vagy vak..stb. lennek.

  Mivel nem vagyok vak es latom, akkor En most jo helyen jarok, mert ez
  nem VITA FORUM!

  Az Isten aldasa legyen mindannyiunkkal!

  Válasz
 52. Enikő

  Minden amit leírtam a halálközeli élményemről igaz. Nem azért írtam le mert mások elismerésére, vagy anyagi haszonra vágyom. Várom hogy újra lássam a fényt, újra érezzem azt a békét és szeretetet amit akkor éreztem, nem siettetem a halálom de nem is félek meghalni újra. Tudom hogy Isten létezik és nem rossz nem akar nekünk ártani, attól hogy ezt átéltem nem lett szenvedésmentes az életem. Engem is ugyan úgy értek rossz dolgok, de éppen ezáltal a megtapasztalás által tudtam jobb ember( legalábbis remélem), elfogadóbb, segítőkészebb, jobban szeretni tudó lenni. Nem valaki hatására ( pl. pap ) írtam le ezeket és az sem zavar hogy háztartási robotnak, alacsony tudatszintű, visszamaradott, hazug valakinek mondanak. Én tudom hogy nem hazudtam, és nem koptatom fölöslegesen a számat ha imádkozom. Kedves Mariann önnel pedig teljesen egyetértek! Isten áldjon mindenkit! :-)

  Válasz
 53. Magdi

  Szia Mariann!

  Sajnos valami miatt nem tudtam írni neked, jól írtad le a címed?

  Válasz
 54. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Kedves Beatrx,
  Végigolvastam minden szót, amit írtál. Ez a fórum azzal a címmel íródott, hogy ‘Van-e élet a halál után?” Igen, lehet, hogy hevesen fogalmazunk, mert ez a kérdés mindannyiunkat érint, és feltehetően mindenkit foglalkoztat, akár tudatosan-akár tudattalanul. És mindenkiben más válaszok kerengenek.
  Az igazságot senki sem TUDHATJA, csak HIHETI, de abban tökéletesen egyetértek Endrével, hogy szeretnünk kell egymást, bíznunk kell egymásban és abban a bizonyos Valakiben, ha nem akarunk megtébolyodni.
  Bennem él a remény, hogy Te is találkozni fogsz még a nagymamáddal, sőt én is szeretnék az enyémmel!…

  Válasz
 55. Endre

  Tényleg nem egy szívderítő hely mostanában ez az földbolygó. De biztos nem az a helyes kiút ebből, hogy egymás torkának esünk. Van, aki próbál ésszerű vagy ésszerűtlen, hitbeli magyarázatot találni arra, hogy hogyan dolgozzuk fel a körülöttünk tapasztalható szenvedést, és van, aki keserűen feladja, és dohog azokra, akik a hitet prédikálják.
  Nehéz felfogni és megérteni, mi a célja Istennek – ha nem lehetetlen. De Valaki van, egy Értelem, akiben végül a nagy tudósok is mind hittek, mert előbb-utóbb kénytelenek voltak belátni, hogy egy Értelmes Lény rakta össze a Nagy Puzzle egészét, amiből mi csak darabokat látunk.
  Jézus azt tanította egész rövid életében, hogy szeressünk, és bocsássunk meg. Nincs ennél nagyobb kihívás – életre szóló akadálypálya!
  De legalább a reményünk megvan, hogy Valaki ezt érti, és valamennyire vezényli. Hogy mi lesz a vége? Ezt mi, ebből a perspektívából, nem érthetjük meg.

  Válasz
 56. Mariann

  Mindig mododban all segiteni az Embereken!
  Nekem mar meghaltak a szuleim es az Ocsem es a gyermekem, es
  nem mondhatnam, hogy boldog voltam akkor, de az ido segitett, hogy feldolgozzam a halalukat es elfogadjam a “megvaltozhatatlant”!

  Minden embernek joga van eldonteni, hogy hova tartozik. En amikor felnottem es kivancsi voltam, akkor neki alltam es elolvastam a mas
  tanitasokat is, csak ugy.
  Aztan ugy hozta a sors, hogy kozottuk lehettem, es beszelgettem Veluk, lattam a szokasukat es megfigyeltem Oket.
  Ezek voltak iszlamok, hinduk, buddhik es mas nemzetiseguek. Tehat Nekem megvolt a lehetosegem arra, hogy valltsak vallast.
  De miert? 1 a Teremto es 1 a torveny az ige!!!

  A halal ha tetszik, ha nem, azt elkerulni nem lehet es nincs KORHOZ kotve.
  A halalesetek, a betegsegek, lehet, hogy a karma szerint megvan irva,
  de az imaval megvaltoztathatod a karmad, amikor felismered.
  A betegsegek, itt nagyon sokszor igenis MI Emberek szerezzuk be, de
  meglehet gyogyulni, Segits Magadon…
  Kora szulott! Miert lett az?
  Nagyon sokan ugy kepzelik a Jo Istent es Jezus Urunkat, mint kivansag musorvezeto, Aki csak azert van, hogy lesse az emberek
  kivansagat.
  Mi mit tettunk, mit adtunk, vagy Te, hogyan gondolod, hogyan mukodik
  ez az egesz rendszer?

  A Nagymamad most felebredt, hogy ilyen sorokat irkalsz?
  Hany embert nyugtatal meg most lelkileg, vagy hany allatot?

  Vagy most nem all mododban a segitseg?

  Menj el okosito forumokra es ott talan lelkileg is tarsakra talalsz,
  Eg Veled!

  Válasz
 57. Beatrx adatlap-képe
  Beatrx

  Összefoglalva a mondandómat: Nem jó itt élni és nem jó a túlvilágon sem.
  Sajnálom azokat, akik a Bibliával megelégszenek és vakon követnek olyan tanokat, amiket Jézus születése után kezdtek csak el írni és majdnem 900 évig tartott a végleges változat, ami egyébként fordításában és tartalmában is fars és a kanonizálás legékesebb példája.
  Nem tudom Krisztiánnak mennyiben van igaza az itteni helyzetről, de vagyunk azért egy páran akik nem elégszünk meg azzal, ami van. Valamint nem imádunk egy olyan Istent, akit a papok és ki tudja, hogy valójában kik voltak ők, kitaláltak az embereknek. Ugyanis az ima szart sem ér! Kicsit nézzen már mindenki magába és gondolja végig, hogy amikor jó történik, akkor Isten segített és ez olyan csodálatos. Bizonyosság, hogy ő van és csak rám figyel. Aztán mikor tragédia történik, Isten akarata volt, mert megérdemeltem, mert valamit rosszul csináltam. Bizonyosság, hogy ő van és csak rám figyel. Hát nem!
  Kérek mindenkit, aki megtisztelt, hogy elolvasta írásaimat, ne háborodjon fel nagyon. Nem vagyok rossz ember. Szeretem a családom, a barátaim, állatbarát vagyok és a rászorulókon is segítek, ha módomban áll.
  Ja és nem vagyok elmebeteg sem és kovácspista sem, szimplán csak nagyon elegem van a butításból

  Válasz
 58. Beatrx adatlap-képe
  Beatrx

  A haláltól való félelem egy minden élőlényben kódolt ösztön. Az élet védelmében van. Ennek a működése véd meg minket sok helyzetben. Istennek ehhez semmi köze. Amikor valaki tudatosan blokkolja ezt a belső gátat, annak nagyon komoly és mély lelki okai vannak. Véleményem szerint senki nem ítélhető el azért, mert szabadulni szeretne ebből a világból. Nekem is volt már halál közeli élményem nem is egyszer.( Nem öngyilkos akartam lenni) De bennem félelmet váltott ki és erősítette az élni akarásom.
  Sajnos egyet kell értenem azokkal, akik szerint nagyon gonosz és romlott hely lett a világunk. Bármerre nézek, csak szenvedés fájdalom van. Szörnyű, hogy nem válogat. Jóembereknek is lehet kegyetlen élete és halála. És ennek ellenére is élni akarok, ahogy a nagymamám, a barátnőm, és még nagyon sokan mások is. Miért? Ha olyan nagyon jó a halál után, akkor abban a bizonyos fényességes pillanatban miért nem akar senki elindulni a másik oldalra?

  Válasz
 59. Beatrx adatlap-képe
  Beatrx

  Üdv!
  Véletlenül akadtam rá erre az oldalra és a fórumra. Végigolvastam a gondolataitokat, tanácsaitokat egymásnak. Beszéltek szeretetről, Istenről, Jézusról, a Bibliában leírtakról, amitől jónak érzitek magatokat. Nos, olvastam a Bibliát. Abban pedig a ti szeretett Istenetek csak büntet és embereket írt ki. Amikor bajban vagyok, imádkozzam hozzá? Komolyan? Egy barátnőm 20 évesen halt meg rákban. Sokat szenvedett, de nagyon erős volt benne az élni akarás. Jó ember volt, nem ártott senkinek. A szüleinek csak ő volt. Az orvosok sokat segítettek rajta, műtötték, kemózták, aztán mikor meghalt, a szokásos szöveget nyomták: ők mindent megtettek. Isten biztos mással volt elfoglalva, azért hagyta szenvedni és meghalni. Megértem. Lehet nem imádkozott eléggé, vagy nem vágta a zsoltárokat amiket itt felsoroltatok. Egy ismerősömnek a gyereke koraszülött, hónapok óta élet-halál között lebeg. Ő mit vétett? Karma? Két család betegedett bele, hogy szerencsétlen lány, meg a babája szenved. Tehát ott mindenki rossz, és megérdemlik a sorsukat? A nagymamám tavaly halt meg. Elesett a saját udvarán és a kórházban sikerült az orvosoknak 3 nap alatt megölni. direkt használom ezt a szót, mert tényleg így történt. 1 éjjel a kórházban is „elesett” állítólag, de volt ott aki szerint más történt. Mindegy. Kómába esett és már nem is tért magához. Őt láttam a testén kívül, és beszéltem is vele. Szerettem nagyon, a barátom is volt, nem csak a nagymamám. Akartam, hogy maradjon még és ő is akart maradni. A halála előtt napon elköszönt és azt mondta már ne reménykedjem, mennie kell. Másnap meghalt és nem láttam vagy hallottam, azóta sem. Nincsen mennyek országa és soha senki nem fog találkozni semmilyen Istennel! Az emberi szellem nem érhet fel oda, és aki elhiszi ezt a hülyeséget, az majd a halál után fog nagyot koppani.
  Normális esetben nem lesznek ott a halott szeretteink a fényben, mert már régen tovább mentek a saját útjukon. Akik meg itt ragadnak a földön a haláluk után, azoknak nagyon komoly problémáik lehettek és egyáltalán nem természetes a jelenlétük.

  Válasz
 60. Mariann

  Krisztian az En hallgatasom azert van, mert ezis benne van a Bibliaban, hogy Onnek most Nekem, nem lenne szabad valaszolnom!

  Krisztian On nem talalta meg a lelki bekejet is eleg szomoru, ahogyan felnott, es amit tapasztalt gyermekkent. En nem szeretnem megbantani az Edesanyjat, de ugy erzem, hogy On sokat szenvedhetett a “haztartasi robotoktol”, vagy nem kapta meg amire szuksege volt, vagy pedig nem tudta ertekelni!

  Nagyon nagy felelem lakozik Onben, es emiatt nagyon fel mar a halaltol is, mivel ugy erzi, hogy MINDENKI Ont uldozi, pontosan ezert
  most, amikor lehetosege van Ra, arra kell torekednie, hogy megtalalja
  a HELYES utat, ahhoz, hogy nyugodtan tudjon elni lelkileg, a lelki megnyugvast kell megtalalnia, a belso bekesseget es a szeretetet!

  Ott a halal utan, mar nemigen lesz erre lehetoseg, es nem az “elbujas”
  lehetosegen kell gondolkoznunk, hanem azon, hogy oda mar tiszta lelekkel keruljunk, mert ott mar nem lesz valasztasi lehetoseg!

  Nagyon sok embernek segitettem mar es betegsegektol szabaditottam
  meg Oket, ez nem reklam fogas, de En ezzel is foglalkozom, es nem penzert.
  De mivel annyi mindent megadott Nekem az Ur es Jezus Urunk es Szuz Maria Edesanyam, hogy ezt En ugy halalom meg, hogy Embereknek segitek, ahol tudok.

  Krisztian probaljon megnyugodni es nebantsa az embertarsait, mert
  ezzel csak Onmaganak art, talan ezt mar eszrevette.
  Tiszta szivembol kivanom, hogy megtalalja a helyes utat es eleri azt,
  hogy felelem nelkul es itelet nelkul tudjon elni!

  Válasz
 61. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Krisztián, igen indulatos, de ez még nem baj.
  Az, hogy felülről kezel minket, én még azt is meg tudom érteni.
  De hogy az igazság a legsúlyosabb teher lenne? Az igazság szabaddá tesz, és nincsen igazi szeretet igazság nélkül sem.
  Hogy melyikünknél van az igazság, azzal vitába szállhatnánk, de azt jó szem előtt tartani, hogy Jézus előre megmondta: “sok hamis próféta jön a világba, hogy, ha lehet, még a választottakat is elhitessék”. Márpedig a mi igazságunk Jézus, és nem más, még Ön sem, bizony nem!

  Azt pedig végképp nem tudom, honnan van olyan nagy szakképzettsége a halál terén. Mindenesetre mindig vannak olyanok, akik tévútra viszik a jónépet a maguk egyéni igazságával, míg az Anyaszentegyház igazságai két évezred óta ragyognak az emberiség egén, és ez nekünk, szánalmas háztartási robotoknak /:-)))/, /habár én inkább sikeres vállalkozó vagyok/, ELÉG!

  Isten áldja.
  Ariel

  PS: Az igazság pedig nem lehet csak az “erősek és zsenik” asztala, mivel Isten kivétel nélkül valamennyiünket úgy teremtett meg, hogy képesek legyünk befogadni azt, sőt, inkább a kicsinyek, és a gyermeki lelkek alkalmasak rá, mint azok, akik “felette érzik magukat” a többieknek.

  És én is elsősorban azért válaszolgatok, mert mások is olvassák ezt a fórumot, nehogy a hallgatásunk beleegyezést vagy kételkedést sugalljon. Számomra nincs is semmi kétely, Önnek is meg kéne térni, Krisztián, és a valamennyiünk életében elkerülhetetlen szenvedésekre nem intellektuális gőggel, hanem alázattal kellene reagálni, és akkor az Ön szívébe is leszáll a béke és a szeretet. :-)
  Mégegyszer minden jót!

  Válasz
 62. Kriszitán

  Nos Hölgyeim!
  Csak is azért reagálok a felhördülésükre, mert mások is olvassák talán ezt a fórumot a háztartási gépeken kívül.
  Az én lelki üdvömért ne aggódjon senki, majd én elszámolok azzal, ha ott lesz az ideje!
  Amit írtam az mind igaz, és nem számít, hogy ezt a szenteskedők, vagy bárki elhiszi-e vagy sem. A cél nem a meggyőzés, csupán a tájékoztatás. Mellesleg meg kell jegyeznem, hogy annak idején, amikor Jézus prédikált, neki sem hittek, annyira nem, hogy inkább látták halottan, mint élve, mert nem tudták elfogadni, amiket közölt az ott élőkkel. De ez persze nem párhuzam közte, és köztem, csak a hasonló helyzet miatt hoztam fel a példát. Őt is istenkáromlónak, és hamis prófétának tartotta a nép. És, ha ma eljönne ide, akkor is hasonlóan végezné, mint annak idején, mert a sok megvakított ember nem lenne képes felismerni őt, ahogyan anno sem tudta.

  De ez az én szempontomból nem számít valójában.
  Az itt elhangzott érvek szerint nekem lenne szükségem pszichiátriai segítségre. Azt el tudom képzelni bármelyikükről, hogy önök, mindenkinek elrendelnék az ilyen kezelést, aki nem hajtja meg a fejét a sok hülyeségük hallatán.- Vigyázni kell a háztartási gépekkel, mert néha igen veszélyesek tudnak lenni.-
  Nekem nincs szükségem arra, hogy az ilyen visszamaradott, és alacsony tudatszintű valakik elismerését akarjam kicsikarni! Célom a tájékoztatás, és nem a meggyőzés!
  Akinek nem elfogadható ez a tézis, az bizonyítsa be az ellenkezőjét!!!

  Akik mások által leírt, és szajkózott és összezagyvált szövegeit terjesztik, azok a legkevésbé sem kompetensek itt.
  Ha tisztán látók lennének, akkor esetleg lehetne valamiről beszélni, de úgy, hogy szajkóként ismételgetik a defektes bibliai szövegeket, így alkalmatlanok az érdembeni vitákra!

  Aki nem látta még a fényt, ami elviszi a halott lelkeket, és aki nem képes információkkal szolgálni a túlvilági történésekről -a saját kútfőjéből-az ne akarjon pálcát törni afelett, aki már megtapasztalta ezeket!

  Nem számít, hogy hihető-e, vagy sem, mert ez nem hit kérdése, hanem a tudásé. A hit annak kell, aki nem képes a tudást magáévá tenni, így kénytelen mások elmondásaira támaszkodni!
  Pedig a halálról mindenkinek van tudomása, mert számtalanszor élet ezt át, és nem véletlenül alakult ki az emberekben a haláltól való félelem!!! Ekkor nem az ismeretlentől fél az illető, hanem inkább a már igen is ismerttől. Vajon az, aki már sok éve öreg, és esetlen, az miért akar minél tovább ebben az életben létezni, és miért nem vágyik a valóságban a halálra? Mert ott olyan jó lenne??

  Hát nem szeretném eltántorítani Önöket attól, hogy trombitaszóval masírozzonak át a túlvilágra. Ott bizonyára majd azok a klassz fajzatok fogják várni, akiknek eladták már régen a lelküket, ami még képes lehetne felébreszteni, és riasztani, hogy ne tovább, mert rossz az irány!

  Mellesleg a szeretet pedig egy olyan készség az igazi Emberi Szellemeknél, ami arra ösztönzi az egyént, hogy kizárólagosan az igazságot akarja befogadni, és átadni a környezetének. Az Igazság pedig egy olyan dolog, amiről Krisztus azt mondta, hogy szabaddá tesz titeket. Ebben az esetben szó nincs nyálaskodásról, meg utyulu-putyuluról.
  Az igazság a legsúlyosabb terhek egyike, és csak az igazán erősek képesek vele szembenézni, és befogadni, ami egy háztartási robotnál nem megoldható tulajdonság, ezért Önök hölgyeim nem is képesek ezt sem befogadni, de még csak érinteni sem!!
  De, hát ez az egész nem is Önökről, vagy Önöknek szól, hanem azoknak a keveseknek, akik még képesek felismerni mi is az igazság, és mi nem!

  Válasz
 63. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Krisztián, én egyrészt a te lelked üdve miatt aggódom, de NAGYON, másrészt azokért, akik esetleg elhiszik ezt a sok zagyvalékot, amit írtál.
  Kénytelen vagyok azt gondolni, hogy azt a bizonyos “zárt osztályt” te belülről ismered…

  Azt írni, hogy ha meghal valaki, akkor semmiképpen ne menjen a fény felé, az egyenesen sátáni. A Fény maga Isten, Jézus, éppenhogy Őfelé kell menni!!!!!

  SENKI NE HIGGYEN ANNAK A BUTASÁGNAK, AMIT KRISZTIÁN – (VAGY KI?) – ÍRT!

  Válasz
 64. Brigi

  “Tehát, ha szétnézünk, akkor az a sok bárgyú ember, aki nem akar a rossz ellen tenni, csak hablatyol szeretetről, meg alázatról, meg istenről, az nem más, mint megszállottak serege!”
  Te épp magadról beszélsz… nem veszed észre? Ilyen felfogással hol benned a szeretet?

  Válasz
 65. Kriszitán

  Kedves asd!
  Örömmel látom, hogy azért akad itt, aki még nem vakult meg, és képes látni a valóságot! Tejesen igazad van!!! A gonoszság már teljesen átvette az irányítást ezen a világon, nagyon kevesen maradtak, aki még képesek tisztán látni, és elhatárolódni a hazug, és álnok folyamatoktól. De ez a fórum nem igazán megfelelő hely arra, hogy segítséget kaphass, ha szükséged lenne rá!! Itt leginkább csak olyanok irkálnak, akik nem többek egy két lábon járó háztartási robotnál! Tudnak főzni, mosni, takarítani, és hülyeségeket beszélnek. Olyan hülyeségeket, amiket a lelkipásztoruk, (brrrr…), vagy papjuk, vagy valami más náluk okosabb, és dörzsöltebb feljebbvalójuk beprogramozott nekik. Persze mondhatnám, hogy olyanok, mint a papagájok, de akkor megsérteném a madarakat, mert ők sohasem szolgálják a Gonoszt!
  Ezek a robotok még nem tudják, hogy pont az ő fajtájuk a megszállott.  Persze nem mindenkit szállnak meg a démonok személyesen, hiszen azért ők is csak igyekeznek megválogatni a jobb testeket, de az ilyen gyenge, és önállótlan gondolkodású, és gyengelelkű emberek közül kerülnek ki az igazi megszállottak! A hívők legtöbbje, megszállottan hisz az istenében, aki viszont nem más, mint az Ördögatya és ő, hálából magához vette már a legtöbbjük Lelkét, biztosítva számukra a Paradicsomi életet a földön, ami már most maga a Paradicsom a pokolfajzatok számára!!!!
  Baromi nagy tévedés, amikor azt hitetik el az emberekkel,hogy aki megszállott, az őrülten viselkedik. Az viselkedik őrjöngőn, és kiszámíthatatlanul, akit meg szeretne szállni egy gonosz teremtmény, de, az illető nem hagyja magát, ilyenkor a belső harcuk a fizikai világ számára is megmutatkozik! És, ha ilyenkor bekerül a pszichiátriára, akkor ott megnyitják a kaput a gonosznak teljesen, mert a gyógyszerekkel elveszik a Lélek erejét, amivel küzdeni próbál gonosz ellen!
  Tehát, ha szétnézünk, akkor az a sok bárgyú ember, aki nem akar a rossz ellen tenni, csak hablatyol szeretetről, meg alázatról, meg istenről, az nem más, mint megszállottak serege! Olyan ez, mint a Mátrix című film, ahol az emberek a valóságban csak energiaforrások a gonosz gépeknek, és potenciális testek, arra, hogy, ha kell, általuk fertőzhessék meg a még tudattal bíró embereket, illetve velük figyeltessék a renitenseket, akik nem akarnak beállni önként a sorba, mely a pokolba masírozik!!!
  Kedves asd! Kérlek ne akarj még most meghalni, ha nem muszáj! Nem jó a túlvilágon, mert sajnos még ott is ugyan az a banda uralkodik, mint itt!!!! Inkább élj, ameddig csak lehet, talán addig adódik valami megoldás erre az áldatlan állapotra, mert azért a Jók is csak próbálkoznak, csak nagyon kevesen vannak sajnos, de a harcot sohasem adják fel!!!!!
  Egyet viszont még el kell mondanom, hogy, ha még is bekövetkezik a halál, akkor a fénybe soha sem szabad belemenni! Az nem az Igazi Istentől való, az egy gyors fénylift, ami a gyűjtőbe viszi a gyanútlan Lelket, és onnan sajna nincs visszaút, és ami ott vár a Lélekre, azt a Tiszta Emberi Lelkek nem szerethetik, hiszen ott a Szabadságuktól, és szabad akaratuktól fosztják meg őket!
  Amennyiben valaki meghal, igyekezzen elrejtőzni, sokan vannak, akik így tesznek, őket kell keresni, ha vannak szerető, de elhunyt hozzátartozók, akkor talán ők segítenek, ha módjukban áll! De amíg lehet ,ebben a testben kell maradni, mert a remény soha nem veszhet el!
  Igaz, hogy ebben a világban MOST A GONOSZ AZ ÚR, DE A JÓ EREJE IS MUNKÁLKODIK, ÉS EZ A GONOSZSÁG MÁR SOKKAL MESZEBBRE IS ELHALLATSZIK, MINT AZT AZ ITT ÉLŐ GONOSZOK KÉPZELNÉK!!! LASSAN LEJÁR AZ IDEJÜK, CSAK TARTSATOK KI!!!!!

  Válasz
 66. Mariann

  Az elet 1 komoly logikai jatek, s megvannak a jatekszabalyok, hogy hogyan lehet jatszani, ahhoz, hogy jatszani tudj, es nyerj!

  Tehat igyekszik jo formaban maradni es betartani a jatekszabalyokat, ahhoz, hogy meglegyen elegedve a sajat szerepevel. Ertheto?

  Viszont amikor Valaki a foldi torvenyek es jatekszabalyok betartasa, gyakorlasa nelkul el, az 1 ido utan elegtelen, kritikus, irigy stb. lesz.

  Jo ember! De sokan mondjak ezt, hogy En jo ember vagyok, s valoban
  az is az illeto, vagy csak mondja?

  Feleseg, Edesanya, Nagymama vagyok, s mindennapot ajandekent elek meg, amit meg a csaladommal lehetek.
  Nekem is vannak “nehezebb” napjaim, de eszembe sem jutna, hogy
  “elmenekuljek” es cserben hagyjam a csaladomat!
  Ha ezt tennem, akkor nincs Bennem szeretet sem tisztelet, ertheto?

  S ne itelj, hogy ne iteljenek! Engem nem erdekelnek a gonoszok, mert
  En Istenben elek, s nem kritizalom az embertarsaimat, mert mindenki
  ugy el, ahogyan akar es ahogyan tud!

  De a kulso boldogsag lehet, hogy csak a latszat. Te biztos vagy abban,
  hogy azok az emberek, akiket Te boldognak latsz es orulnek, hogy Ok
  legbelul is azok? Nyugodtan alszanak?

  Isten Veled, s elj ugy, ahogyan Te jonak latod!

  Válasz
 67. asd

  Én boldog ilyen világban nem leszek. Aki az, az gonosz, mert csak saját örömével foglakozik. De ez csakis az emberek hibája, nem Istené. Én hiszel Istenben, és az Ő jóságában. Lehet, hogy nem 100%-osan a Bibliában levő dolgokban hiszek, de próbálok jó ember lenni. Eszem ágában sincs más vallásával szembeszállni. Mindenkinek jogában áll, hogy saját maga jöjjön rá, hogy mi a helyes.

  Válasz
 68. Mariann

  A 23. zsoltar is nagyon jo, es a 91. zsoltar.
  Olvasd ezeket a zsoltarokat mindennap haromszor lassan, hangosan.

  Az olvasas utan maradj nyugodtan, es erosisd lelkedet:
  “Isten szeretete es bekeje eltolti lelkemet”, legalabb 10 percig.

  Ismeteld ezeket: Az Isteni szeretet vezerel Engem.
  Isten szeret Engem, es torodik Velem.
  Isten fenye elaraszt Engem.

  Válasz
 69. Anais

  asd: mégegy link Neked! – http://metropolita.hu/2009/08/07/megtortent-esetek-egy-ordoguzo-tapasztalatai/

  Elkeseredettséged arra utal, hogy jelenleg a démonok hatása alatt állsz, talán meg is szálltak. A jóhír, hogy azonnal, egy csapásra megszűnik az a belső szenvedés, amiben most vagy, és elönt a boldogság, csak annyi kell hozzá, hogy most azonnal befogadd Jézust a szívedbe, és BÍZZÁL Benne, mert Ő mindent rendbe tesz, megold, és ő Téged is azért, teremtett meg, hogy boldog légy, és erre van egy terve, van rá hatalma, hogy akármilyen bajban vagy, kihúzzon onnan.

  BÍZZ JÉZUSBAN. Ajánlom neked a 23 zsoltárt is. Írj és fel a fejjel, nem vagy egyedül! :-)

  Válasz
 70. Anais

  Szia asd!

  Gondolom te sem veszed komolyan, amit írsz. Hisz épp akkor teljesíted a Gonosz akaratát, ha megölöd magad, ebbe akar belehajszolni mindannyiunkat – csak nem fog neki sikerülni, hihi! A kicsinyekkel és alázatosakkal nem tud mit kezdeni.

  Olvasgass itt a metropolitán, előbb-utóbb rendeződnek a gondolataid, a kísértés meg elillan.

  http://metropolita.hu/2009/08/24/a-szegeny-lelkek-az-ongyilkosok/

  Válasz
 71. asd

  Üdv! Ez szigorún a magánvéleményem/érzésem lesz, nem akarok senkit meggyőzni. Én hiszem benne, hogy van élet a halál után, vagy jobbanmondva van létezés a földi élet után és előtt is. Nem tudom még biztosan, hogy végig akarom-e élni a számomra kiszabott időt. A földi élet már csak a bűnből áll. Aki ezt nem látja, vagy a legnagyobb bűnösök közül való, vagy fél szembenézni az igazsággal. Ebben az egészben én NEM akarok résztvenni már. Hiszek az Úrban, és kétlem, hogy Ő azt akarná, hogy az ember ezt csinálja. Aki csak saját örömét keresi, szemet húny, az is passzívan, de részt vesz a bűnben. Valóban kezdi átvenni a gonosz az uralmat már, de inkább végzek magammal, minthogy a gonosz szolgája legyek.

  Válasz
 72. Mariann

  Ez a Krisztian nem lehet, hogy kovacspista?

  Boldogok, akiknek utjok feddhetetlen, akik az Ur torvenyeben jarnak.
  Boldogok, akik megorzik az O bizonysagait, es teljes szivbol keresik ot.
  Es nem cselekszenek hamissagot, az o utaiban jarnak.
  Te parancsoltad Uram, hogy hatarozataikat jol megorizzuk!

  zsoltarok konyve 119. Amikor ezt olvassuk es elmelyulve, alazatosan,
  akkor nem fogunk “eltevedni”

  Válasz
 73. Mariann

  Krisztian!
  Most mi magunk vagyunk Jezus, aki igy imadkozott:
  “Atyam halat adok neked, hogy meghallgattal. Tudom, hogy mindig
  meghallgatsz.” E szavak utan hangosan beszolt: Lazar, jojj ki!”

  E vers csodalatos ima, a haladatossag, mint tudjuk csodakra kepes.
  ….Vilagossagom es udvossegem az Ur-kitol felnek? Eletem oltalmazoja
  az Ur – kitol rettegnek?

  A lelki betegsegek a lelki felelmek, miert vannak jelen az eletunkben?
  Mert nincs meg a lelki vezeto, s ki a lelkunk vezetoje?

  Az aki megteremtett Bennunket embereket!
  Isten, Allah … aki a lelket lehelte belenk!!

  Válasz
 74. Magdi

  Kedves Mariann!

  Nagyon jó lenne beszélgetnünk, de nem tudom hogy tudnám
  Neked elküldeni a címem csak neked. Jól esett hogy valaki nekem is
  válaszolt.

  Szia! Magdi

  Válasz
 75. Kriszitán

  Üdvözletem mindenkinek!

  Sok-sok tragédiát olvastam itt, ami nagyon elszomorított, de sok olyan szöveget is, amik Máriától, meg Jézustól “idézetteket”, amik viszont igen felháborítanak. Itt sokan emlegetik őket, és Istent is, hogy segít, meg, hogy, ha hiszel benne jobb lesz. Tényleg jobb lesz??

  Hogyan is segíthetne valaki, aki egy kereszten van felszögezve???? Hiszen az ember sem segít rajta a halála óta, mai napig ott tartja őt a kereszten, abban az állapotban, ahogy kiszenvedett, és ez előtt a jelkép előtt hajbókol, teszi a hálószoba falára, csókolgatja, és hordja a nyakában, mint egy ékszert!!!!!!!

  EGY HALOTT, ÉS MEGKÍNZOTT, MEGGYALÁZOTT ISTENFIT!!!!!

  Miről beszéltek?

  Ebben a világban Istenről beszélni nem kis arcátlanság, itt ahol az emberek azt hiszik, hogy az Isten feláldozta ÉRTÜK, MEG A NYOMORULT BŰNEIK MIATT, az egyszülött fiát!

  Kérdezem én, MELYIK EMBERI SZÜLŐ TENNE ILYET A LEGKEDVESEBB, ÉS EGYETLEN GYEREKÉVEL????????????AZ ISTEN TALÁN ROSSZABB SZÜLŐ, MINT AZ EMBER?ÉS KINEK MUTATOTT BE ÁLDOZATOT TALÁN MAGÁNAK??MERT MÉGSEM MINDENHATÓ, ÉS MÁSKÉPPEN NEM LEHETETT KIENGESZTELNI MAGÁT, CSAK A GYEREKE HALÁLÁVAL???

  Persze tudom, hogy ez a koncepció nem az emberektől származik, de akkor is, a legtöbben elhiszik, sőt el is fogadják ezt a képtelenséget. a baj azzal van, hogy a Bibliát a legtöbben nem képesek tisztán, és értelmesen elolvasni, és összehasonlítani a magukban lévő tudással, amit a LELKI-ISMERETNEK hívhatnánk, ha lenne még. De sajnálatosan mára már a legtöbb ember nem fér hozzá ehhez a fontos információ tárhoz.
  Igaz ezt minden eszközzel igyekeznek elnyomatni, és elfeledtetni azok, akiknek az a jó, ha az emberek tudatlanok, és hiszékenyek, ahelyett, hogy tudatosak, és egész-ségesek lehetnének. A vallási csoportokat is FELE(t)-KEZET-nek is hívják, nem EGYSÉGEKNEK.
  Nem lenne szabad olyan információkba kapaszkodni senkinek, amik csak úgy lógnak a levegőben, és csak akkor működnek, ha hisz benne valaki! A hit ebben a világban sajnos sokkal erősebb, mint a meggyőződés!!!!! Pedig a hit, azért hagy elég sok kívánni valót maga mögött. Mert hiába akarom elhinni, hogy minden jó, ha egyszer nem az. Mindenkinek magába kellene keresni a kérdéseire a választ, mert ott vannak a LÉLEK LEGMÉLYÉN. Csak ehhez oda kell tudni figyelni magára, és nem állandóan másokat faggatni, és mások véleményét magukévá tenni.
  És akkor beszéljünk egy kicsit a LÉLEK-ről. az előzőekben valaki azt írta, hogy próbálja meg valaki a testét lélek nélkül irányítani. MI???????
  Azt meg hogyan kell????
  Persze a zombiknak, vámpíroknak, gólemeknek, és egyéb élettelen teremtményeknek ez nem jelenthet gondot, de egy EMBERNEK EZ LEHETETLEN!!!
  Az EMBERI TEST LÉLEK NÉLKÜL HALOTT, NEM TÖBB MINT NÉHÁNY KILÓ HÚS ÉS CSONT, POR ÉS HAMU. Nem több.
  A LÉLEK az élet hordozója, ettől lesz ember az ember. A LÉLEK miatt vannak érzéseink, e miatt vagyunk képesek szeretni, vagy gyűlölni. A LÉLEK AZ, AMI MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT TUDJA AZ IGAZSÁGOT!

  De ebben a Világban már régen a GONOSZ uralkodik, aki tisztában van ezzel, így minden eszközt felhasznál arra, hogy az emberek lelkét összezavarja, és kellőképpen sanyargassa, hogy soha ne legyen képes vele megfelelően kommunikálni.

  Hazugságokat erőltet rá, és fogadtat el vele, ha kell erőszakkal is. Régen ilyen volt a vallásháború, és az “eretnekség”vádja. Ma aki, nem akar beletörődni a LELKI-ISMERETÉVEL ELLENTÉTES helyzetekbe, az Depressziós, vagy lelkileg labilis de az is lehet, hogy hasadt-tudatú ember. Erre a helyzetre hozták létre a pszichológiát, és a durvább változatú pszichiátriát. Ezek a mai, modern inkvizíciós eszközök. Külsőleg nagyon humánusaknak tűnnek, de a valóságban rosszabbak, mintha a testet sanyargatnák, hisz a TEST-LÉLEK kapcsolatot szüntetik meg, amikor nyáldzó idiótává gyógyszerelik a delikvenseket. Mondván ezzel segítenek rajta…. ja zombikká lenni, és lélek nélküli testekké lenni.
  Láttam itt olyan írásokat, amelyek nagyon kétségbe ejtőek, hiszen tragédiákról tanúskodnak.
  Sírtam velük, rajtuk!
  Ez a Világ a GONOSZ kezében van már sok-sok ezer éve. Bizonyíték rá, ahogyan az események zajlanak, és ahogyan romlik, és szétesik minden. Kár becsapni magunkat. Ha Isten akart volna valaha is segíteni az Embereken, akkor már megtette volna, de nem tette, és nem is teszi! Hiába hablatyolnak itt akármit is. Jézus halott, és akik megölték, azok ma is itt vannak! Itt vannak, és minden eszközzel azon vannak, hogy az embereknek rossz legyen.
  Ez a világ már majdnem maga A PARADICSOM, DE NEM AZ EMBEREKNEK, HANEM HAZUGSÁG URÁNAK, ÉS CSATLÓSAINAK.
  Sajnos nagyon kevés segítségre számíthatunk, de MI EMBEREK FOGJUNK ÖSSZE, MERT CSAK MAGUNKRA SZÁMÍTHATUNK!
  A létezés örök, a születés, és a halál csak két belépési pont. Nincs mennyország, ezt Jézus is megmondta, “a mennyország körülöttetek, és bennetek van”, az elhaltjaink itt cirkulálnak körülöttünk legtöbbször. Figyeljetek oda, néha sikerül jelezniük nektek. A SZERETET a legerősebb kapocs, amit sem tér, sem idő nem tud eltépni.
  Az EMBER jobban teszi, ha nem az Istent féli, hanem a GONOSZT, és mindenki küzdjön ellene, senki ne hagyja, hogy a legbecsesebb kincsét összemocskolják, ez a LELKI-ISMERETE. E nélkül az EMBER csak élettelen bábu nem több!
  e értsen félre senki, ebben az írásban nem azt akarom kimondani, hogy nincs Isten, csak az IGAZI ISTEN NEM TUD RAJTUNK SEGÍTENI, MÍG FEL NEM ISMERI MINDENKI, HOGY ROSSZ URAT SZOLGÁL!!
  AZ A VALAKI, AKIRŐL A VALLÁSI TANOK BESZÉLNEK NEM AZ AZ ISTEN, AKI A LELKÜKET TEREMTETTE!!!!!

  Aki itt uralkodik csak lopta a LELKET a “sárból gyúrt” testekhez, ő nem az a valaki, akit tisztelni kell, de ez egy másik történet.

  A MEGTISZTULÁS NEHÉZ DOLOG, ÉS CSAK EGYETLEN MÓDJA VAN! KERESD MEG ÖNMAGAD, A SAJÁT ÉRZÉSEIDET, A SAJÁT GONDOLATAIDAT, A SAJÁT ERŐDET!!

  Ez a folyamat nem megy egyik pillanatról a másikra, és sokszor nem is könnyű, és messzemenőkig nem olyan, mint amit a nyáladzós ezoterikus leírások adnak róla! Önmagunkkal megküzdeni nem könnyű, de megéri. Igaz, akkor rájössz, hogy szinte egyedül vagy ebben az ijesztő világban, és szinte senkire nem számíthatsz, de ekkor már jó úton jársz, ne add fel!
  Merd érezni, hogy igen is rossz a világ, és tele van gonoszsággal, és rengetegen vannak, akik nem emberi módon élnek, akik rombolják a környezetüket, és minden eszközzel az igazi EMBEREK ELLEN vannak. Na ők nem is emberek, ők azok, akikről Jézus azt mondta a tanítványainak, “hogy elbocsájtalak titeket, mint bárányt a farkasok közé”. Sajnos mára már lassan több a farkas, mint a bárány. De TI NE LEGYETEK BÁRÁNYOK, MERT AKKOR HAMAR AZ ÁLDOZATI OLTÁRON TALÁLJÁTOK MAGATOKAT!
  Legyetek olyanok, mint a rozsomák, vagy mint az anyatigris, és küzdjetek önmagatokért, és a még megmaradt EMBEREKÉRT, A LELKETEKÉRT, MERT KÜLÖNBEN ELVESZÜNK MIND!

  Úgy legyen!

  Válasz
 76. Mariann

  A lelek letezik. Nincs kezdete es vege, csak arad a teljesseg fele. Magdinak ajanlom: A lelek lakhelye cimu konyv elolvasasat.
  Ha megirod az elerhetesi lehetosegedet, akkor szivesen beszelgetek Veled, az En Testverem 2 eve fiatalon es karambolban halt meg, a gyermekem 9 honapja ment el!
  El kell fogadnod a gyermekeked halalat es el kell engedned Ot.
  A Te gyermeked teste volt a Tied, de a lelke nem!
  Az En testemmel rendelkezem, de a lelek az Istentol van, s O rendelkezik vele. Probald meg iranyitani a testedet a lelek jelenlete nelkul! A szeretet, az ero mind a lelektol van es nem a testtol.
  Ahelyett, hogy lelek lennenk a testben, legyunk test a lelekben!

  Válasz
 77. Brigi

  Megie!

  Egy éve írtál,én csak most találtam meg az írásod!
  Baby P-vel kapcsolatban nekem nagyon furcsa érzéseim vannak,mint Neked voltak.
  Ha olvasod ezt az üzenetemet,kérlek írj:patrikjuhos@freemail.hu

  Köszi!

  Válasz
 78. Magdi

  Szeretnék olyan anyákkal beszélni akik ugyan így korán elveszítették a gyermeküket. Talán ők tudnának segíteni. Hogy tudnak tovább lépni és hogy tudnak hinni a kézzel nem fogható dolgokban!

  Válasz
 79. verocska

  Szia Ariel!
  Köszönöm, hogy válaszoltál! Szép napot kívánok Neked és sok boldogságot az életben!
  üdv: Verocska

  Válasz
 80. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Szia Verocska!
  Egy darabig még leveleztem Marcival fórumon kívül is, de aztán sem én nem tudtam meggyőzni őt, sem ő nem akart kilendülni a holtpontról, így a levelezésünk kissé gyümölcstelennek tűnt, és egy napon Marci nem válaszolt többé. Egy pszichológus barátnőm is követte a fórumozást, és ő azt mondta, Marcinál komolyabb problémák lehetnek a háttérben…
  Hát, ennyit tudok.

  Válasz
 81. verocska

  Arial! Ha itt vagy még a fórumon! Tudsz valamit a Marciról? Elkezdtem olvasni a fórumot , és sajnálom szegény fiút, de már régóta nem írt ide…Vajon mi lehet vele?
  Üdv és előre is köszi

  Válasz
 82. Magdi

  Lassan már egy éve hogy elvesztettem 22éves fiamat , elütötték egy gyalogátkelő helyen. Nem tudok bele nyugodni a halálába,mert nagyon sok mindent akartam még adni Neki… Hinni akarom hogy Neki tényleg jobb de nem igazán megy. Én akartam hogy a világra jöjjön és nem tudtam rá vigyázni!! Miért nem én haltam meg?

  Válasz
 83. Judit

  Kedves Gabi, ha olvassa ismét!
  Imádkozom Önért és szeretett fiáért, hogy vígaszt és békességet találjon!

  Válasz
 84. Zsú

  Sziasztok! Niki79-nek és mindenkinek akit érdekel a halál utáni élet kérdése ajánlom Betty J.Eadie: Átölel a fény c. könyvét. Nagy részletességgel ír halálközeli élményéről, mit tapasztalt, és milyen válaszokat kapott ott abban az állapotban azokra a kérdésekre, amik mindannyiunkat foglalkoztatnak. Már rég olvastam a könyvet, de némely gondolata azóta velem van. Valakinek kölcsönadtam és persze nem kaptam még vissza, de ha tehetitek szerezzétek be. Nagy megnyugvást ad! Rákerestem google-n az ajánlójára: “Harmincegy éves korában Betty Eadie egy műtét során meghalt a kórházban. Mindazt, amit ezalatt átélt, a valaha is megtapasztalt legalaposabb halálközeli élményeknek nevezhetjük. Üzenetet hozott mindannyiunknak, olyan üzenetet, amely százezreket tölt el reménnyel és a szeretet iránti megújult vággyal. Az Átölel a Fényben Betty beszámol azokról, akikkel találkozott, az igazságokról, amelyeket megismert, és a szellemvilág káprázatos valóságairól. A több, mint ezer beszámoló után Betty Eadie könyve a legrészletesebb és a leginkább lenyűgöző halálközeli élménysorozat, amit valaha hallottunk. Mindaz, ami Bettyvel történt, elgondolkozásra ösztönző és megnyugtató.” Isten áldjon Titeket!

  Válasz
 85. Enikő

  Köszönöm, de én csak a Szűzanyát idéztem a mondanivalóm nagy részében (persze teljesen egyetértek én is). Niki köszönöm hogy írtál pár sort, annak ellenére hogy sok tragédia ért, úgy érzem nincs benned gyűlölet inkább csak szeretet és ez nagyon fontos. Valahol olvastam hogy Isten mielőtt a vállunkra rakná a keresztünket, alaposan megvizsgálja nem nagyobb-e mint amit el tudunk viselni, hiszem hogy sok jó dolog vár még rád, hiszen ott van a kicsi lányod akiben biztosan sok örömöd lesz. Isten áldjon mindenkit!

  Válasz
 86. Niki79

  Szia Enikő!

  Túléltük,az ünnepeket,nagyon rossz volt.Most próbálom úgy élni az életemet,ahogy a párom élné fordított esetben,és tudom,hogy neki is az lenne az első,hogy a kislányunk minnél kevesebbet sérüljön.És elkezdtem azok a dolgok után érdeklődni,amik a páromat érdekelték,gitározás,fényképezés,ezekre nem sok időm jutott régen,de most megtanultam,hogy rövid az élet,és megpróbálom,úgy élni,hogy a párom büszke legyen rám.

  Jocoo79,mi történt a barátnőddel?

  Válasz
 87. Enikő

  A halál, bárkit veszítünk el, fájdalom. Vigaszt ( csak a magam nevében beszélek) csak a hitben és imában találok. Soha nem imádkoztál? Miért? Talán otthon nem hallottad, talán nem érdekelt hogy mi az ima vagy nem voltál kíváncsi hogy miért vannak a templomok? Nem akarunk tudomást venni az Istenről míg jól megy minden, ha baj van az első gondolatunk hogy az Isten gonosz mert megengedi nekünk a fájdalmat. És azt megkérdezzük magunktól hogy hirtelen miért kezdünk el hinni benne, ha addig nem kerestük? Miért nem vettük észre a sok jót amit kaptunk tőle? ………..Mert azt gondoltuk hogy az élet hozta így? 1985 október 25-én az egyik látnoktól Medjugorjeban azt kérte a Szűzanya imádkozzon azokért akiknek nincs hitük….Aztán megáldotta a jelenlévőket, és mintha filmet néztek volna levetítette az Első Titkok beteljesedését. Mirjana megkérdezte miért ilyen kemény szívű az Isten, a Szűzanya ezt mondta: ” Istennek nem kemény a szíve. Nézzetek körül, nézzétek mit tesznek az emberek és többé nem fogjátok azt mondani, hogy Istennek kemény a szíve.” Ne késlekedjen senki hinni, nehogy egy napon már túl késő legyen. Mert sajnos nemcsak a menny létezik hanem a pokol is, imádkozz, imádkozz, imádkozz mert bár Isten jó, de ha nem keresed még életedben, halálodban talán késő lesz. Nem akarok senkit bántani, de ÉBRESZTŐ EMBEREK!!!!

  Válasz
 88. Jocoo79

  December 31.en meghalt a baratnom.
  Felelosnek erzem magam a halala miatt,az en hibam,meg elhetett volna.
  Nem tudok ezzel a buntudattal egyutt elni!
  Mondjak,hogy menjek pszichologushoz,de ez olyan,mintha magamat sajnaltatnam,mintha probalnam ot elfelejteni.Nem erdekel mi lessz velem,de ha tenyleg van isten ,akkor nem engedheti ezt,minden percben a baratnomre gondolok.Szenvedek.Szenvedek,mer az en hibam,szenvedek,mert neki meg voltak tervei,miatta szenvedek,nem magam miatt,nekem mar mindegy.Miert nem visz el engem is?
  Szeretnek egy jelet kapni ,hogy O jol van ,hogy tenyleg van menyorszag,es ,hogy nem haragszik ram.Amikor elmentem neki mecsest,viragot venni letojta a kabatomat egy madar,hirtelen ugy ereztem,talan ez egy jel,talan nem haragszik ram ,talan nem az en hibam,de ez a jel keves nekem,nekem tobb kell.Mit tehetnek?
  Imadkozok erte,bar sosem imadkoztam meg eletembe.

  Válasz
 89. Gabi

  2009 nov. 10-én autóbalesetben meghalt az Én szeretett 25éves fiam. Nem tudok beletörődni. Valaki kérem segítsen nekem!
  Judit, kérem írjon nekem, honnan tudja, hogy van élet a halál után?

  Válasz
 90. Judit

  Igen, van élet a halál után!Tudom, kisfiam születésekor éltem át 11 évvel ez előtt!
  Áldott Békés Karácsony kívánok Mindenkinek!

  Válasz
 91. Enikő

  Szia Niki79 mi van veled? Szeretném ha írnál pár sort. ( kérlek!!)

  Válasz
 92. Enikő

  Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.És Jézus Krisztusban………….hiszem a test feltámadását és az örök életet. Ez az én hitem amit életem utolsó másodpercéig mondani tudok.:) Isten áldjon mindenkit! :)

  Válasz
 93. Reina adatlap-képe
  Reina

  Letezik egy orokkevalo,mindig jelen levo,egyetlen elet,tul az elet szamtalan formajan,amelyek ala vannak vetve a szuletesnek es a halalnak.Sokan az Isten szoval irjak le,en tobbnyire Letnek nevezem.A Let szo nem magyarazz meg semmit,ahogy az Isten szo sem.A Let kifejezesenek viszont elonye,hogy nyitott fogalom.Nem csokkenti le a vegtelen lathatatlant valami veges lenye.Senki nem nevezheti ki magat a Let egyeduli birtokosanak.Ez a te igazi lenyeged,amely jelenleted erzesen keresztul kozvetlenul megtapasztalhato szamodra.

  Válasz
 94. fanni.22 adatlap-képe
  fanni.22

  Enikő:)
  Én is tudom hogy van, bár nekem a megtérésélmény még nem történt meg.Tudom, hogy létezik, azt is hogy vár rám, de még nem vagyok kész rá.Sok furcsa dolgot tapasztaltam ami mind ezt bizonyítja, végig jelen volt eddig is az életemben, mindíg válaszol, csak nekem még sokat kell dolgoznom magamon:)

  Válasz
 95. Enikő

  Isten valóban létezik. Tudom, láttam, éreztem,nem asztrálsíkon, hanem a mennyben. Hiszem hogy velem van minden nap minden másodpercében, életem végéig, hozzá fordulok minden gondommal, nem jóshoz, nem mágushoz. Keresd Istent, nyisd meg a szívedet neki, és mindent érteni fogsz, halált, szenvedést. A legfőbb hogy imádkozz hozzá beszélgess vele, mert melletted áll és várja hogy megtérj hozzá. Mindenkinek kívánom találja meg.

  Válasz
 96. fanni.22 adatlap-képe
  fanni.22

  :) Van túlvilág, van asztrálsík, minden van, amit akartok:)
  Az ember halála után felbukkanhat a rokonoknál, nincs ebben semmi rendkívüli, mindennapos jelenség. DE. Az elhúnytakat nem szabad zaklatni. Akármilyen nehéz is, de el kell őket engedni, ne akarjunk velük beszélni, ne akarjuk arra ösztönözni őket, hogy adjanak jeleket a hogylétük felől, és ami a legfontosabb, ne akarjuk őket megidézni soha! Ez gusztustalan.Nem jó az élőnek, nem jó a halottnak, igazából senkinek sem jó, plusz még a lélek akit megidéznek kb úgy érzi magát, mint akit megláncoltak.Nem önszántából jön, kényszerítve van erre.Gondolom nem kell magyaráznom, hogy ez rossz.Ha Isten úgy látja jónak, megengedi a találkozást, de mi erről ne akarjunk dönteni.
  Az asztrálsíkra való utazgatással meg az a baj, hogy ott vannak más tudatok is…nos, őket mi nem írányíthatjuk.Én nem szoktam ezt jó ötletnek tartani, nem csak édes, tündibündi lények léteznek, vannak gonoszak is.Ha úgy kerül valaki asztrálsíkra, hogy alszik, vagy Isten akaratából, akkor eleve védve van, de önszántunkból nekimenni, mindenféle tudás, vagy védelem nélkül, majdnem öngyilkosság.

  Válasz
 97. Enikő

  Szia Niki! Még egyszer ugyanazt tudom elismételni amit már egyszer leírtam, én már egyszer meghaltam, láttam a fényt ami mindent betöltött éreztem egyszerre a szeretetet, békét, alázatot, szavakkal nem tudom mindazt elmondani vagy leírni hogy milyen volt. Nekem megadatott hogy tudjam, ne csak sejtsem, vagy reméljem hogy létezik, és ha ezt egy kézfogással vagy öleléssel átadhatnám mindenkinek a világon nagyon boldog lennék, mert tudom mit utasítanak el sokan. Isten a világosság és nincs benne semmilyen sötétség, semmilyen rossz vagy gonosz. Nem akarok senkit erőszakkal megtéríteni. Volt idő mikor én sem hittem benne igazán, még gyerekkoromban, de valamiért én megtapasztaltam a létezését, talán hogy másokat segítsek, nem tudom. Imádkozom érted hogy találd meg ŐT.

  Válasz
 98. Niki79

  Szia Enikő!

  Pontosan nem tudom miben hiszek…illetve nem tudom vallásos vagyok-e.
  Amikor párom beteg lett tavaly decemberbe,és sokat volt rosszul,nagyon közel kerültem ahoz,hogy “megtérjek”imátkoztam,és sokan imátkoztak értünk(egy helyi gyülekezet).Aztán valahogy túl sok lett minden,nem lett volna elég az alap betegsége,folyamatosan új próbák elé állított a sors,vagy Isten nem tudom.De mindegyiket megoldottuk,aztán egyikk pillanatról a másikra,rosszul lett a férjem,és két hét alatt el is ment.
  Nekem azzal a tudattal könnyebb,hogy velem van,segít nekünk,ő jól van,jó ott neki ahol van.De az nekem nem megy,hogy azt mondjam a menyországba van,pedig nála jobb,embert nem hordott hátán a föld.Tudod,10-éve már temettünk fiatalokat,a bátyám 24-évesen autóbalesetben meghalt,rá egy évre a nővérem vőlegénye tragikus körülmények között,meghalt…aztán csak abba bíztam,lehet,hogy Istenben is…hogy látja mennyit szenvedtem,és segít,és ha lesz egy társam,egy gyerekem, kárpótol majd.Aztán 5,5-éve megismertem a páromat, 3éve gyermekünk is született,és úgy éreztem,a sok fájdalom után nekm most sikerült..és még se…ha létezik Isten én csalódtam benne.

  Válasz
 99. Enikő

  Mindenki figyelmébe ajánlom a You Tube- on talált videókat kérlek benneteket nézzétek meg!!!!!! Keressétek a Vissza a pokolból 2-első és második fejezetét, de találtok magyar tanúságtételeket is, sajnos ebből csak nagyon keveset, nem értem nekünk miért nem fontos ” ezzel a témával foglalkozni??

  Válasz
 100. Enikő

  Szia Niki, Nem tudom pontosan milyen könyvre gondolsz, talán olyanra amiben halálközeli élményekről számolnak be a túlvilágról visszatérők? Ha igen ajánlom dr. Gloria Polo Ortiz könyvét amit itt is megtalálsz a tanúságtételeknél ” akit villámcsapás ért de visszatért a halálból”. Most leszek nemsokára 36 és 18 évesen nekem is volt egy halálközeli élményem, én azt tudom tanácsolni hogy imádkozz a párodért nem tudom vallásos vagy vagy nem, én Tudom hogy létezik Isten ,az egyedüli megoldás az ima a meghaltakért. Ha elolvasod a könyvet érteni fogod amit leírtam. Részvétem, nem tudom én hogyan viselném a férjem halálát de azt egészen biztosan állítom hogy ami segíthet az az ima, ima, ima. Remélem tudtam segíteni .

  Válasz
 101. Niki79

  Sziasztok!

  Most találtam a fórumra.Tud eseleg valaki egy hiteles könyvet ajánlani,a fenti témákkal kapcsolatosan?Mi van oda át?Meddig vannak itt a szeretteink…október 31.-én halt meg a párom agydaganatba39-éves volt,elötte való nap töltötte be a kislányunk a 3.évét:((.Szőrnyű nélküle,nagyon hiányzik,bár hiszem,érzem,itt van mellettünk,segít!Van egy lélek látó ismerősöm,szerintem nagyon “hiteles”ő azt mondta 30.napig még itt van,utána megy el,de utána is tudok kapcsolatba lápni vele,ha a párom is akarja,és hogy nagyon jó dolguk van ott, ahol vannak…

  Válasz
 102. Reina adatlap-képe
  Reina

  Sziasztok,ma olvastam vegig a forumot,bar ugy latom mar 10napja senkisem irt.Marcinak irtam volna egy par dolgot de eltunt,az elmeje elvitte.Az utolso temahoz hozza szolva,a Billiaban a szavak mogott levo magyarazatot kellene megerteni.Egyik pl:Isten azt mondja igy imadkozatok,es nem azt hogy ezt imadkozatok.Hogy van e elet a halal utan?Ugy gondolom hogy igen,mivel hogy mi emberek lejottunk e anyagi vilagban hogy teljesitsunk valamit,ott az elet karmank es a sors karmank.Hogy ha nem teljesitetuk sors karmank ami ugye bar az amiert ide lejottunk,es az eletkarmankal csak hozza tetunk,akkor halalunk utan meg egyszer lejovunk es mind addig amig meg nem unjunk ezt a moslekot.Es hogy miert kell szenvedjunk,sirjunk,aggodjunk,duh,harag,negativ energia legyen bennunk?Hogy mikor vissza megyunk tudjuk ertekelni azt ami ott van!

  Válasz
 103. picur

  még egy ige: 1 Thesszalonika 4:13-17. És a János Evangéliumot ajánlom, hogy olvassd(olvassátok) el. Szolgálatottokra továbbra is, picur :)

  Válasz
 104. picur

  Nehéz megérteni azoknak akik nem az Istenéi, el kell fogadni Öt személyes megváltonak. Akkor fog az ember megérteni dolgokat, mint egy lepel ugy lejön a szemünkröl és villágosság lesz minden téren. Nem sok idö van, hogy eljöjjön az Úr az övéiér.

  Válasz
 105. picur

  hello, KovácsPista. Bocs, hogy ilyen késöre válaszolok vissza. A kérdésedre a válasz az 1 Korintus 15 rész 34-versétöl 58-ig. Olvasd csak, megtalálod a választ.

  Válasz
 106. kovácspista

  na végre valaki…
  Azért egyet nem értek. Ha ,amint mondják a katolikusok, hogy a halál után a mennyben vannak az emberek és jól érzik magukat, akkor minek még fel is támadni? Vagy akkor most élnek, vagy nem a halottak? Mert ha élnek, akkor miért támadnak fel, ha egyszer élnek? Vagy ha fel kell támadni, akkor most valszeg nem élnek. Akkor ez most hogy van?Ez nekem magas.
  picur!!!!!!!mit ír a Biblia erről, és hol?

  Válasz
 107. picur

  Vissza jön és feltámadnak a hallottak(akik voltak az Övéi) és akik élnek azokkal együtt elragadattnak egy szem pillantásra. És aztán eljön mint Biró mikor megitéli a rossz lelkeket, akik nem fogadták el az Úrat a szivükbe.

  Válasz
 108. tibor1 adatlap-képe
  tibor1

  Eltelt az éjszaka nagyon hosszú volt sajnos sokat járt az agyam minden fele nagyon rossz a gondolattal hogy ö már más fele kacsint és úgy néz ki hogy szeretne találkozni egy másik férfival,gondolhattam volna hogy szeretne mással leni nem pedig velem.Nem tudom hogy képes leszek arra hogy így éljünk hogy lássam hogy ő boldog én meg nem.Végül is tegnap beszéltünk nyíltan hogy ő szeretné megpróbálni mással hogy milyen egy másik férfival,nem tudom rossz gondolataim vannak de abban bízok hogy újra egymásra találunk úgy mint rég de ez egyenlőre csak ábrándozás.Ma megyünk a Balcsira és azt beszéltük hogy szépen eltöltjük utoljára talán még össze is fekszünk ilyeneket mondott.Szerintem szeret még csak szeretné magát kipróbálni hogy milyen mással nem tudom,nagyon nehéz most de remélem fog enyhülni a fájdalom amit most érzek.Az eljegyzés azért nem sikerült mert csak simán felhúztuk a gyűrűt és ennyi,lagzit jövőre terveztük de már most már a múlt.Remélem egyszer egymásra találunk mert most nagyon rossz és csak mindig egyre gondolok hogy így nem akarok élni.Amúgy regisztráltam !!

  Válasz
 109. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Nem akarod megpróbálni a Szent Júdás Tádé kilencedet? A címoldalon megtalálod… – 9 napon át kell mondani, és egész kilátástalan helyzetek oldódnak meg

  Válasz
 110. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Tibor, köszönöm, hogy írtál! Sokat gondolok rád! Hülyeséget semmiképpen ne csinálj, dolgozz jó sokat, majd írd meg, miért nem sikerült az eljegyzés, stb. 9 év után nem meglepő az ilyen hullámvölgy, sőt egyenesen normális, de én azt hiszem, egy kapcsolat vagy fejlődik vagy tönkremegy, stagnálás nincs.
  Ezért talán kár, hogy nem léptétek meg a házasságot.

  De ISTEN LÉTEZŐ VALÓSÁG (beszélj Vele!), és Ő valamit tervez a számodra, efelől ne legyen cseppnyi kétséged sem! Vagy ezt a lányt, vagy egy másikat – én nem tudhatom. Az sem mindegy, h te mit szeretnél. Én csak azt mesélhetem el, ami velem történt.

  Mert én sem voltam kíméletes a fiúkkal, ám 2x voltam veszettül szerelmes évekig, és azokból valahogy végül egyik sem jött össze (részletekkel nem untatlak). De a lényeg az, hogy így utólag nagyon nem bántam meg, hogy egyik sem lett a férjem, mert mindkettő össze-vissza csalta későbbi párjait, több helyre is nemzettek gyerekeket, szóval hála Istennek, hogy nem jött össze! Megszenvedtem, szó se róla, de most nagyon örülök, hogy az a férjem, aki, és nem ezok a régi pasik. És persze most is halál szerelmes vagyok, szóval ez nem csak amolyan langyos barátság, ne hidd :-)

  Még annyit, hogy édesanyám szerint az embernek kell egy állati nagy “pofára-esés”, egy nagy csalódás, mielőtt találkozik az Igazival, hogy meg tudja becsülni!

  Talán nem itt kellene folytatnunk a részleteket, ha beregisztrálsz, tudsz nekem itt levelet is írni (Ariel nick-re). De itt is folytathatjuk, ahogy szeretnéd. És tarts ki!!!!!

  Válasz
 111. tibor1

  Szakítottunk !!!!
  De egyenlőre maradunk a ház miatt hogy rendbe tegyük a dolgokat !!
  Megpróbáljuk egyenlőre barátként és majd látjuk de egyenlőre nagyon nehéz de nem csinálok egyenlőre hülyeséget remélem.
  Amúgy dolgozom nagyon sokat télen meg a szakmámból eredően sokat vagyok disznóvágáson mert hál isten kereset hentes vagyok.
  Amúgy eljegyeztem 3 éve de nem sikerült úgy ahogy terveztük.Hála az égnek nem iszok és nem dohányzok rendes életet élek de miért nagyon nehéz most nem tudom mi lesz velem de majd csak kiheverem.Ja azt mondta szeret meg tisztel de már nem mint régen már nem szerelemből és ezért szeretne kicsit több időt magával tölteni és majd látja ha valami kialakul mással nem fogja elszalasztani senkit.
  Majd még írok most megyek sírni mert nem bírom hogy így eldobott .
  Hogy hogyan alakul a lelkem még nem tudom de félek hogy ne csináljak hülyeséget és el dobjam az életemet .
  Köszönöm a lelki segítséget !Majd holnap írok

  Válasz
 112. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Először is próbálj megnyugodni :-)
  Érdekes, amit írsz, mert én azt gondolom, hogy mindent visszakapunk az életben, amit tettünk: a jót is, a rosszat is – azt hiszem, azért kellett nekem is annyira megszenvednem a kapcsolatommal. De jobb idelent “levezekelni” a rosszat, mint Odaát, ahol már minden megváltozhatatlan…

  Remélem sikerült a beszélgetésetek, mert nagyon odatettem magam :-) de ha nem, akkor se keseredj el, az idő is nagy úr.

  Látod, még azt sem tudom, hogy megkérted-e már a kezét. 9 év hosszú idő, nem lehet, hogy erre várt, és most betelt nála a pohár? Semmit nem tudok rólatok. Meg azt sem, hogy ha 32 éves vagy, miért nem tudsz albérletbe menni, nem dolgozol? Mert azt én sem javaslom, hogy visszaköltözz a szüleidhez. Amikor “bekattansz”, az mit jelent? Leiszod magad, vagy csak úgy elborít a rossz hangulat?
  És ő mit mond? Mi a baja veled? El tudta mondani? És te meghallgattad, elgondolkodtál rajta? Igaz, erről már írtál egy keveset…
  Mondd el neki is, h rájöttél, h nem figyeltél eléggé rá, hogy bocsánatot kérsz, és ezentúl minden másképp lesz, például itt helyben megkéred a kezét egy nagy halom vörös rózsával :-)
  Nehéz az ilyesmit kimondani – és tévesen a férfiak férfiatlannak tartják a bocsánatkérést és a hibák beismerését, pedig inkább az Erő jele, és egy nőt elolvaszt.
  (Lassan elmehetek pszichológusnak), ne haragudj, hogy ilyenekről írtam, de úgy értettem, hogy ilyen konkrétumokat kérdeztél tőlem, mint nőtől.
  Az mindenesetre biztos, h szeret, ha 9 évig veled volt – legalábbis szeretett – ezt a szerelmet kell újra megtalálnia… Kitartás!!!

  Válasz
 113. tibor1

  Köszönöm az imát még egyszer !!
  Nem neki még nem mondtam mert tudom hogy akkor még több olaj a tűzre ez az én fejemben játszódik le de nagyon rossz éjszakákat nem nem alszok és csak sírok és sírok nagyon rossz.Még nem ismertem meg a párom nagyon éltem lányok lányok után és akkor nem gondolkoztam el hogy nekik milyen érzés volt hogy dobtam és szó szerint ki használtam őket szégyellem is magam ezért bár nem voltam ennyire szerelmes soha.Végül is mit tanácsoltok engedjem el de nem bírom mert nagyon fáj és tényleg nem tudom hogy mikor be kattanok mit teszek.Én haza anyámékhoz nem akarok menni mert az tényleg a halálom nem bírnám elviselni a meg jegyzéseket.Nem gondoltam soha hogy 32 évesen ilyen nehéz egy szakítás .Nem soká jön haza a munkából megpróbálok beszélni vele de biztos nem akar beszélni semmit mert ő már döntött nélkülem.Én szeretek élni de nem gondoltam hogy ilyesmire is képes leszek egyszer hogy eldobjam az életemet.
  Szerintetek mit tegyek?Mert nélküle nem élet az én életem !

  Válasz
 114. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  “Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását.”

  Kedves Tibor, én is imádkozom érted!

  Válasz
 115. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Nna, először is, ne hamarkodj el semmit. Ha NEKI is beszélsz az öngyilkossági szándékaidról, az tudod, hogy erős érzelmi zsarolás, és nem csoda, ha menekülőre fogta… Mondtál már neki ilyet? Talán nem is először?

  Amiket én tudok javasolni:

  1. Folyamatosan imádkozom érted én, és a budapesti Szent Mónika Közösség (amúgy hamarosan létre is akarunk hozni egy imafalat itt a metropolitán, ahova fel lehet írni, ha nagyon kell háttérerősítés – mert nem hatástalan ám!
  2. Nagyon szívesen találkozom is Veled és átbeszélhetjük a dolgokat :-)

  A halál. A metropolita sokat foglalkozik ezzel a kérdéssel, úgyhogy továbbra is javaslom, hogy olvasgasd. VAN HALÁL UTÁNI ÉLET. És a Pokolba sem nehéz bekerülni… ez egy EGYSZERI, MEGISMÉTELHETETLEN élet, nem szabad elszúrni!

  Nekem is volt egy nagy szerelmi bánatom. Én is úgy éreztem, nem érdemes folytatni, meg kell ölnöm magam, mert ez elviselhetetlen szenvedés. Valóban szörnyű kín volt, ne hidd, hogy nem érzem át a helyzeted…. De tudtam, hogy ha meghalok, a lelkem kiszáll a testemből, ott fogok körözni fölötte, és tudom, hogy már nincs visszaút, látom a szüleimet összetörve, látom, mi minden lehettem volna, mennyi jót tehettem volna —- és már többé nem tehetem meg! Hiába bánnám meg odaát, mikor már kihúny bennem az érzelmi fájdalom, nem tehetem!!! Bárcsak át tudnád ezt érezni…

  No, és akkor azt gondoltam: Rendben van, tegyük fel, hogy most képzeletben megölöm magamat. Meghaltam, és ezentúl már nem élek tovább ugyanúgy, hanem adok egy esélyt Istennek, és csak Érte fogok élni. Hiszen Nélküle, a hitetlen életem annyira nyomorúságos volt, hogy azon nincs mit sajnálni. Azóta élek Istennek, és most olyan boldog vagyok, amit azelőtt nem is ismertem és sosem hittem volna, hogy én olyan boldog leszek újra. /Mellesleg boldog házasságban élek azóta/.

  Úgyhogy én EZT javaslom neked, Tibor, tedd Te is ugyanezt!

  Írj nekem, és bizz benne – a Mennyország már küzd érted :) Nézd meg az “Isten szerelmes levele”. c. videót!

  PS: Ja, a férjem ugyanaz, aki miatt annyira szenvedtem és meg akartam ölni magam… Úgyhogy nem jártam rosszul, nem igaz?!

  Válasz
 116. tibor1

  Sajnos az a baj hogy hitetlen vagyok bár hiszek istenben de sokszor már nem mert az élet egyre rosszabb.A helyzet nem jó sőt rosszabb tegnap este újra kezdte hogy nem bír velem élni nem szeret másra vágyik ,a Balcsi úgy néz ki elveszik nem akar jönni,ma már a házat is elakarja adni csak hogy ne kelljen velem élnie.Az a baj hogy semmi esélyt nem akar adni az egész kapcsolatunknak 9 évet csak úgy eldobna.Mondja ha igazán szeretem akkor elengedem de én tényleg szeretem és nem akarom elengedni.Iskoláztattam,jogsit adtam neki munka helyet szereztem neki bérszámfejtő és föld ügyes tehát kellet nekem is dolgoznom és nyelnem mellette,de ezt nem mondtam neki mert csak rontok a helyzeten.Sajnos az öngyilkosság egyre jobban foglalkoztat csak attól félek hogy tényleg megteszem és sajnálni fogom hogy akkor nem halgatott meg.Amúgy már meg van az elgondolás is hogy hogyan teszem meg ha nem sikerült megegyezésre jutni nem fogok szenvedni csak addig még meg nem teszem.Nem tudom mi tévő legyek este már azt kívántam hogy ne keljek fel többé bár kb 1 órát aludtam mert a gondolatok nem hagytak.Nem tudom mit tegyek de rossz döntést sem akarok hozni mert lehet megbánnám.
  Mit tegyek ?
  Mit csináljak ?

  Válasz
 117. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Tibor, ez az, harcolj érte :) Így tesz egy szerelmes férfi! :-) A Balcsi remek lehetőség erre…
  Azt írod, azért jutott eszedbe az öngyilkosság, mert akkor úgy mész el, hogy még egészen a Tiéd volt: ez sajnos önbecsapás, mert ha így lenne, nem akarnál “elmenni”…
  Szűz Mária egyik medjugorjei jelenésekor ezt mondta: “Szeretettel mindent el lehet érni, a szereteté a végső győzelem!”

  Amúgy, h kicsit földhözragadtabb legyek, mindannyiunk párkapcsolatában – akár házasok vagyunk, akár még nem – van egy nagy megpróbáltatás, egy nagy megingás. Nekem is volt! Benne lenni POKOLI rossz, de utána nyom nélkül eltűnik a fájdalom, és a kapcsolat megtisztul, megerősödik. Lehet, hogy Neked is ez kellett ahhoz, h rájöjj, miben voltál figyelmetlen vagy önző? Hm? :-)
  Tarts ki…, és kérd meg Istent, hogy mutassa meg neked, mennyire szeret!

  Válasz
 118. tibor1

  Köszönöm Ariel az imát remélem segíteni fog.
  Nehéz most mert egy szép hétvégén vagyunk túl és hétfőn az arcomba vágta hogy már nem szeret és mással képzeli el a jövőt nem velem,nincs neki senkije de most neki így jó azt mondja, nagyon akaratos.Én a 9 év alatt soha nem csaltam meg, meg sem fordult a fejemben csak az a baj hogy soha nem ültünk le beszélgetni hogy elmondjuk hogy kinek mi nem jó és mi lenne az amit változtassunk.Úgy érzem átvert érzelmileg és sajnos ezt nem tudom feldolgozni mert nagyon szeretem, én nem mondtam hogy nem vertem át nekem is volt egy pár bal lépésen pl.anyagi dolgok de mindig ki állt mellettem és nem mondta hogy mi bántja ha nem le nyelte ami sajnos össze gyűlt és ezért nem érez irántam nagy szerelmet.Nem rég hagyta abba a fogamzásgátlót sőt babát terveztünk és egyik napról a másikra nem kér belőlem nagyon rossz de én harcolok érte mert én vele képzeltem el az életemet nem pedig mással,bár ő mondta hogy ne is próbálkozzak mert nincs esélyem de nem bírom elereszteni nem bírom hogy más fogja ölelni az én szerelmemet ezt nem.Még együtt vagyunk sőt egy ágyba alszunk jövő héten megyünk a Balcsira mert befizettünk de már nem lesz olyan mint volt mert nem akar közel engedni magához de még együtt vagyunk addig bízom hogy talán újra fog érezni irántam valamit mert most azon vagyok hogy vissza hódítsam.
  Tudom az öngyilkosság nem megoldás de akkor úgy megyek el hogy ő az enyém és én nagyon szeretem !!!!

  Válasz
 119. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Tibor, olvasd szorgalmasan a cikkeinket, talán már azokból is kiviláglik majd, hogy NEM A MI DÖNTÉSÜNK a halálunk időpontja. Az öngyilkosok a teljes örökkévalóságban kínlódnak a lelkiismeretfurdalástól, de már nem képesek visszatérni.
  Nem szabad ilyen visszafordíthatatlan, végleges rossz döntést hozni.

  A szomorúság egyszer véget ér, és betölti a helyét egy nagyobb öröm. Tudom, mert én is tapasztaltam.

  Úgyhogy válaszd az ÉLETET. Ha olvasgatod a metropolitát, talán lassan megérted, miért készítettük el ezt az oldalt, és hogy miért érdemes élni – mi az életünk célja és értelme!

  Imát kapsz! Szia: Ariel

  Válasz
 120. tibor1

  Engem is érdekel hogy van e élet a halál után mert ha van és szebb akkor inkább meghalok.Nem azért mer a menyasszonyom 9 év után el akar hagyni mert már nem úgy szeret mint 17 évesen.Nehéz most mert 4 napja közölte hogy külön akarja élni az életét és nem velem pedig én nagyon szeretem és meg tennék mindent hogy kezdjük újra de ö már nem akar tőlem semmit azt mondja.Nagyon szép 9 év volt jóban rosszban.Ha van élet a halál után akkor inkább azt választom mert ott lehet hogy újra boldog lennék mert most meg nem és ott talán igen.
  Nem tudom mit döntsek de majd választok és írok előtte hogy mit választok !!!

  Válasz
 121. Andi

  Üdv mindenkinek! Szerintem is kell hogy legyen valami a halál után.Próbálok benne hinni,mert a hit az utolsó mentsvár az embernek! Ha már nincs mibe kapaszkodnia,a hitért nyúl.Én régebben a mennyországban,meg a pokolban hittem(kisebb koromban)de megpróbáltam racionálisan átlátni ezt az egész témát és inkább már csak abban hiszek hogy ha meghalunk akkor a lélek tovább él valahol.A másik elképzelésem a reinkarnáció.Szerintem ez a két dolog lehetséges.

  Válasz
 122. Ana

  Érdekelne, hogy mi lett Veled, Marci? Elmentél a testvéred után?

  Válasz
 123. Zsófi

  Szia Anna! KÉRLEK IRJ NEKEM AZ UNOKA HUGODRÓL, AKI TUD A HALOTTAKKAL KOMMUNIKÁLNI! ERRE A CIMRE:balazszsofia@freemail.hu Előre is köszönöm!!!De komolyan!!!

  Válasz
 124. Zsófi

  Szia Anna! Ha itt jársz kérlek irj nekem: balazszsofia@freemail.hu-ra szeretnék a hugodról érdeklődni!Mit lát a halottakba? Ha képes rá, akkor szeretnék tudni a 15 évvel ezelőtt meghalt fiamról!Köszi előre is!!!

  Válasz
 125. Tittike

  Sziasztok!Figyelemmel olvastam soraitokat….
  Tudnék mit hozzáfüzni a témához de sajnos már késő van…Majd legközelebb…..Szeretném megtudni h Marcival mi lett?!

  Válasz
 126. szani

  Sziasztok!
  Egy kicsit későn kapcsolódtam be a témába,röviden én is leírom a véleményemet,hátha elolvassa valaki.Most találtam rá Baby P történetére,nagyon megvisel és felháborít,hogy ilyen is létezik!Azt kívánom azoknak akik bántalmazták és megölték,hogy úgy szenvedjenek ők is,ahogy az a picurka.Nem ezt érdemelte,de mostmár nem bántja senki.Nyugodjon békében!
  Feljebb olvastam,hogy szó volt az öngyilkosságról.Én mélységesen elítélem,mert a gyáva ember menekül a halálba.Két embert szeretnék megemlíteni,a pici Baby P-t,aki még gyermek volt és élhetett volna még,de nem volt rá lehetősége,mert megölték.A másik ember az édesapám,aki 63 évesen is fiatalos volt,tervei voltak még,de 4 hónappal ezelőtt elvitte a rák.Nagyon sok ember van,aki egészséges és eldobja magától az életet,aki viszont élni szeretne,az meghal.
  Nem vagyok hívő,mégis hiszek abban,hogy újra találkozunk azokkal,akiket szerettünk/szeretünk és elveszítettük.

  Válasz
 127. zsuzsi

  Sziasztok!

  Tud valaki valamit a Marciról? Nem láttam, hogy írt volna mostanában.
  Remélem még egyben van.

  Válasz
 128. Magdi

  Kedves Ágnes!
  Nem, nem. Az én gondolatmenetemet követve kétféle továbbélés van. Egyik a fajta továbbélése a szaporodás útján. A másik az egyed továbbélése évről évre. Mert ugyanaz a tulipángumó is kihajt a következő évben is, nem csak a szaporulat.
  Az én gondolatmenetemben a tulipán nem csak az, ami a föld fölött van. Egységet alkot a felszínen levő, azaz látható és a felszín alatt levő, azaz láthatatlan rész. Amikor elrágja egy féreg a gumót, virágzási időszakban is elpusztul a föld fölötti rész is, amikor jól gondozod a föld fölötti részt, erősebb lesz a gumód is.
  A reinkarnációt és a túlvilágot én nem tartom ostobaságnak. De azt tartom, hogy a téma kapcsán vannak hibás, tökéletlen, zavaros, akár ostoba elképzelések is. (Miről nincsenek?)
  De a dolgot és a róla alkotott –akár tömegesen előforduló – elképzeléseket én nem keverném, nem keverem össze.
  Amennyiben te is ezt teszed, azaz mellőzöd azt a hozzáállást, hogy ez az egész dolog ostobaság, akkor szívesen beszélek neked arról, ahogyan én képzelem el a reinkarnációt, túlvilágot, „nagy találkozást”… (A magam világnézetéről sem állítom, hogy 100%-ban ostobaság-mentes , de gondolom, hogy zömében helytálló.)

  Válasz
 129. Ágnes

  Kedves Magdi,

  Én egy konkrét tulipánra gondoltam.Tavasztól őszig él,aztán konyec.
  Ha a te gondolatmenetedet követem,akkor én továbbélek a gyermekemben,a nagyanyám továbbél bennem,hú de jó! Csak az már nem én vagyok.
  Ami pedig a túlvilágot és egyéb reinkarnációs ostobaságot illeti,te hogyan képzeled el azt a bizonyos nagy találkozást?
  Hogyan ismerjük fel elhunyt szeretteinket,ha nem látjuk? Mert a lélek ugye nem lát.Vagy csak érzem, hogy körülöttemsündörög egy csomó sóhaj? Mondjuk Mátyás királlyal az élen? Kíváncsi vagyok a véleményedre.

  Válasz
 130. Magdi

  Kedves Ágnes!
  Véleményem szerint a tulipán a legrosszabb példa egy ateista gondolat
  alátámasztására. A tulipán hagymát elültetjük a földbe, az tavasszal hajtást hoz, majd virágot, ezek egy idő után elhervadnak, de a tulipángumó ismét kihajt következő tavasszal, némi pihenő után. Úgyhogy a tulipánnak nem annyi. Hogy a virág, ami következő tavasszal nyílik, mennyiben azonos a tavalyival és mennyiben különbözik attól, ezen már lehet filozofálni, de a tulipánnak semmiképp nem annyi egy hervadás után. A tulipán éppenhogy reinkarnálódik:-)

  Válasz
 131. Ágnes

  Kedves Mindenki!
  Én valahogy úgy érzem,ez az egész szövegelés a túlvilágról,meg síkokról saját magunk ábrándozása ill.félelme a haláltól.Hiszünk ebben,hiszünk abban,mert csak így viselhetők el jobban a mindennapi küzdelmeink.Én nem hiszek sem sorsban,sem eleve elrendeltségben,sem túlvilágban.Ha a növényeket pl.megnézitek,elhervadnak,elrohadnak a földben,vagy szerintetek a lelkük odaát találkozik? A tulipán a tulipánnal?Vagy csak mi,emberek?
  Ez egy baromság szerintem.Senki nem találkozik senkivel,ennyi adatott.Csak gyáva gondolataink reménykeltő üzenete az egész.Még soha senki nem jött vissza beszámolni,mi van odaát.Azt,hogy érzem elhunyt rokonom / én még nem éreztem!!! / jelenlétét,agyunk hihetetlenül bonyolult játéka. Hinni akarom,hogy itt van,és lám,mit üzen az agyam: tényleg itt van.Ostobaság.Lehet most támadni,de ez az egész história gyáva emberek agyszüleménye.Én igenis félek a haláltól.

  Válasz
 132. Magdi

  Kedves Magie! Mi az pontosan, amire nem találod a választ? Arra, amit érzel, arra, ahogy viselkedsz vagy arra, ami a gyerekkel történt? Miben szeretnéd, ha segítene valaki?

  Válasz
 133. nszkata adatlap-képe
  nszkata

  Ariel, voltam mar ott, nem is egyszer. Ketszer ugy ereztem, mintha hivna az a hely, nagyon erosen, es mennem kellett oda. De nem mindegy, mikor. Csakis szurkuletkor. Az is furcsa, hogy majdnem a szemben levo hazba koltoztunk. Es tudod mi erdekes meg nagyon? Ezek az emberek kapcsolatban vannak a visegradi hegyseggel. Mintha ez a templom adni akarni valamit. De azt hiszem, ez majd valaha. Mint egykor. Ebben az eletemben mar nem lesz ra idom.

  Válasz
 134. nszkata adatlap-képe
  nszkata

  Ariel, szerintem ott van valami, de meg nem sikerult rajonnom. Tudom, mirol beszelsz. Valahogy nagyon kulonos maga a templom, de a kornyeke is. Van nehany nagyon fontos ember a szamomra, akiknek mind van valami kozuk ehhez a helyhez.

  Válasz
 135. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Nszkata:
  Szia Kata! Az Üllői úton van (közel a Ferenc körúti kereszteződéshez, lehet menni metróval), hosszú, gótikus tornyos, szürke templom a házak közé zsúfolva. Kint az Üllői úz zaja, autók süvítenek el sok sávban, de a templon dupla bélletes kapuján ha bemész, bent “megcsap” a csönd. Állandóan ki van helyezve az oltárra az oltáriszentség, ami Jézus maga. Oda leülhetsz elé, a csöndben, és kész. Hallgatsz vagy beszélsz hozzá magadban, ahogy akarod. Én egy időben rendszeresen elmentem, és fantasztikusan jó volt. Teljes béke. Mikor kimentem a templomból, mindig megdöbbentett: Jé, kint erős fény, erős zaj, én pedig mintha a Teljes Békéből kerülnék vissza megint a földi őrületbe :) – hát ez az Örökimádás Templom :)

  Válasz
 136. picur

  Szia Megie.
  Elolvastam ezt a borzalmas történetet. Hihetetlen, hogy szülök igy bánnak a saját gyerekeivel.
  Szerintem te nagyon a szivedre vetted (és sokan mások is) de probálj ne gondolni rá, nagyon sokat szenvedett, de ö már jó helyen van. Az Isten majd megbünteti öket ezért. Mivel van családod, szerintem rájuk kell koncentrálj és, hogy minnél jobbat adj neki(k), teljes szereteted fordits rájuk. A Bibliában meg van irva, hogy az utolso idökben a gonosz milyen nagy erövel dolgozik a szülö a gyerek ellen, a gyerek a szülö ellen. De bizni kell Istenben, hogy majd eljön és mindenki megkapja a saját büntetését.
  Mondj csak annyit, hogy : nyugodj békében. És azért örülj is mert már jó helyen van.
  Remélem sikerült valahogy megnyugtatnom téged. Hidd el, ez mind igy van/lesz.

  Válasz
 137. Megie

  Sziasztok! Azt magyarázza meg nekem valaki, ha tudja hogy miért van az, hogy 2008 10.hónapban találtam rá a neten Baby P-rre a történetét gondolom ismeritek, azóta nem vagyok ugyan az az ember,. Naponta gyujtok Neki gyertyát szinte nincs olyan óra hogy ne gondolnék rá, és iszonyu fájdalmat érzek szenvedései miatt.. Nekem is van saládom, már azt hiszem nem vagyok normális miért csinálom ezt, most éppen azon töröm a fejem, hogy Bostonba megyek dolgozni, hogy szembenézhessek a K családjával.Olyan mintha akarna valamit, de miért pont én… Nem találom a választ kérlek titedket ha valaki tud magyarázatot adni megköszönném.

  Válasz
 138. picur

  Szia Béla
  Igen, van Isten. De ha Te azt mondod, hogy nincs pokol, akkor, hogy mondod az, hogy van Isten?
  Hallottam olyat is, hogy ürhajosok hallanak zenét az ürben, hangokat.. és még nem tudták felfedezni, hogy honnan jöhet. Meg a Föld méjén hallanak hangokat, sikitásokat, sirásokat. Ez nem kitalálció, igaz. A pokol létezése nagyon is igaz. Nem tudom, ha megnézted-e azt a videot amit ajánlottam. Az az ember tényleg megjárta. Élö bizonyiték. Mivel nem volt semmi bizonyiték, hogy van pokol igy az Isten le-le vitt embereket, hogy lássák és átéljék ami ott lent van, csak azért, hogy legyen bizonyiték, hogy igenis létezik. És számos könyvek vannak kiadva.

  Válasz
 139. Szuzukis Béla

  Egy kis leírás az asztrálsíkokról:

  http://www.ezokincs.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=471&category_id=9&option=com_virtuemart&Itemid=36&vmcchk=1&Itemid=36

  ——————————————————————————–

  Idézze fel azt a történelmi korszakot, amely mindig is lebilincselte. Tervelje ki aprólékosan, hová akar menni, és asztrális utasként ott terem. Testétől megszabadulva egyszerűen mondja ki magában, hová kívánkozik, és azonnal visszaszállhat időn és téren át abba a korba, amelyre kíváncsi.
  Amin álmában már ezerszer átesett, most teljesen tudatos élménnyé válhat ennek a könnyen kezelhető kézikönyvnek a jóvoltából. Hamarosan megtanulja, miként hagyható el a teste, magabiztosan, biztonságosan fedezi fel az asztrális birodalmat.
  Az első asztrális utazás élményéig eljutni a legnehezebb – nincs egyedül üdvözítő módszer. Éppen ezért ennek a könyvnek a gyakorlatai úgy épültek egymásra, hogy lépésről lépésre vezessenek át az első testen kívüli élményen. Tizenöt jól kipróbált módszer áll rendelkezésre, hogy kiválassza, amelyikkel pillanatok alatt útnak indulhat.
  Amint megtanulta, hogyan bújjon ki testéből, a megszerzett szabadság átalakítja az életét. Új világokat hódíthat meg, társas repülésre indulhat, oda-vissza közlekedhet az időben, új barátokra, talán szeretőre is szert tehet, és ami a legfontosabb, végképp megszabadul a halálfélelemtől, és felfedezi, hogy porhüvelyétől független, időtlen és határtalan szellemi lény. Fedezze fel a korlátlan szabadságot!

  Az idő megérett arra, hogy megismerjük a körülöttünk levő világokat, amik nincsenek is túl messze tőlünk, hisz már itt a fizikai világban elkezdődnek.
  A fizikai síkot jól ismerjük, az asztrál- és kauzál világokat annál kevésbé.
  Mindig abban a világban tudunk utazásokat tenni, amelyik testünket éppen használjuk. Étertestben az éteri világban, asztráltestben az asztrálvilágban.
  Az asztrál-síkok három egymás alatti rétegben képzelhetők el. Legfelül az asztrál mennyek, középen az átmeneti jellegű asztrál tisztítóhelyek, legalul pedig az asztrál poklok világa. A pokol egy bizonyos zónáján túl már nincs visszatérés, a személyiség szétesése, halála következhet be.
  Sok asztrál planéta van, amelyen asztrál-lények élnek, közöttük olyanok, akik a Földről jöttek.

  Napjaink 24 órájának körülbelül egyharmadát töltjük alvó nyugalmi állapotban, anélkül, hogy valóban tudatosan részt vehetnénk benne. Azt mondhatjuk, hogy életünk egyharmada úgyszólván nélkülünk telik el. Ez egy nagyon kellemetlen gondolat. Senki sem vonul szívesen az ismeretlenbe minden előkészület nélkül és védtelenül.
  Amikor az ember alvó helyzetbe kerül, és a személyiség finomabb része kilép az anyagtestből, akkor a tudat is elhasad. A tudat anyagi nézete az anyagi oldalon marad, olykor teljesen nyugvó hatástalan állapotban, máskor esetleg félig működő állapotban. Az utóbbi például olyankor fordul elő, amikor az ember a testét napközben túlságosan megerőltette, vagy ha nagyon ideges, vagy aggodalmak gyötrik. A tudat többi nézete a kilépő asztrális és mentális testekkel vonul. Mivel azonban az emberek mentálteste még nagyon elemi, az alvástudatot gyakorlatilag teljesen az asztrális tudat kormányozza. A mai emberre tehát teljes biztonsággal azt mondhatjuk, hogy alvási időszakának tudata asztrális tudat.
  Aki pedig valóban tudja, hogy ez mit jelent, az nem esik ismételten áldozatuk ezerféle tévedésnek.
  Bolygónk asztrális területe korszakunkban nagy mértékben szennyezett és bonyolult lett. Ha bolygónknak van olyan életterülete, mely világosan bizonyítja, hogy a mai emberiség színvonala hová jutott, akkor az bizonyára az asztrális terület.
  Ha egy emberiségkorszak folyamán a megnyilvánulásnak új napja virrad meg, és a világszférák megtisztítása után valóban új kezdetekről beszélhetünk, akkor a tiszta asztrális terület semmi más, mint bizonyos ötletek, tanok folyamatok képszerű és képsorozatszerű vetítési területe. Ezt rendkívül hasznos és tanulságos filmvetítéshez hasonlíthatnánk. Mivel pedig éjtudatos életében minden ember asztrálisan észlel, ez a tájékoztató asztrális betekintés nagyon fontos. A magasabb célra irányuló, tiszta személyiségnél ez az éjszakai asztrális látás a nappali cselekedet-életre jó kihatással lehet, mert az ember így belülről tudja, hogy mi a dolgok helyes menete.
  Mióta azonban az asztrális terület bepiszkolódott, és többek között az okkultisták vették birtokukba, a tükörszféra-szerzetek építették meg ott álomkastélyaikat, számtalan igazságtalanság halmozódott fel az egész területen. Így az asztrális szféra nem tud tovább belső útmutatással szolgálni. Nehézzé vált az őszintén kereső ember belső oktatása, a korábban használatos módszer halálosan veszélyes lett.
  És az alvó ember az éjszakai közönséges tudatával minden éjszaka ezen az asztrális területen tartózkodik.
  Minden kollektív, csoport-tudatból származó ötlet vetületet, tükörképet hoz létre az asztrális területen. Mindez valóság, ugyanakkor rendkívül veszélyes valóság. Mert ezen a beszennyezett és szerencsétlenül járt területen lakoznak mindazok a szentségtelen erők is, amelyek minden vetülettel visszaélnek, hogy az emberiséget félrevezessék.

  De hála Istennek, ha még csak magzati formában is, fel vagyunk szerelve az isteni gondolkodási képességgel. Gondolkodási képességünk kis világító lángjával ki tudjuk kerülni a veszélyeket. Ez lehetséges, és megtanulható. Sokan, sőt számtalan sokan mentek már előttünk ezen az ösvényen, mint igazán megszületettek, mint igazán megváltottak, és továbbmentek a szent isteni világba.

  Tehát az első dolog, amivel tisztában kell lennünk, az, hogy több egymást átitató szféra létezik, és ezeket lényegében csak energiaszintjük választja el egymástól. Hermes Trismegistos szerint ami fent van, hasonló a lentihez, és ami lent van, hasonló a fentihez. Ez annyit jelent, hogy a magasabb szférák világa hasonló az anyagi világhoz, és a magasabb szférákban zajló élet úgyanúgy biztosítja számunkra az anyagérzetet, valamint a tér és az idő érzését, mint az általunk már jól ismert földi környezet. Amikor az ember a fizikai testét elhagyja, rövid átmeneti időszak után behangolódik az asztrális szférák valamelyikébe. Ugye említettem, hogy létezik olyan asztrális szféra ahol az életkörülmények borzalmasak, háborúsak, és olyan is ami a paradicsomi állapotokra emlékeztet.
  Mi az, ami meghatározza, hogy ki, melyik asztrális szférára hangolódik be? Ami meghatározó ebben az esetben, az egyén gondolat- és érzésvilága, valamint tudatosságának szintje.
  Az asztrális világok legfontosabb jellemzője, hogy a fizikai világ után az asztrális világot is anyagi világként érzékeljük. Az asztrális világ sokkal könnyebben és főként gyorsabban engedelmeskedik a kivetített gondolat erejének, így a kivetített gondolatok fizikai valóságként jelennek meg.

  Az asztrálutazás alkalmával tudatunkat eltávolítjuk fizikai testünktől, és tetszés szerint küldjük, ahová akarjuk. Ez nehéz majdnem lehetetlen feladatnak látszik, pedig nem az. Az asztrálutazás megtanulására tanfolyamot szervezünk, mely 5 szintből áll. A tanfolyam lehetőséget ad, hogy tudatosabban éljük az életünket azokban a világokban, amelyek számunkra jelenleg nem érzékelhetők.

  Válasz
 140. Szuzukis Béla

  Szia Picur!

  Te vallási szempontból közelíted meg a dolgot…Ahogy az egyház tanítja. Abban igazad van, hogy aki öngyilkos lesz az megbánja. Viszont nincs pokol. Ez az egyház tanítása csak. Asztrális síkok vannak, és a legalsó síkok a legsivárabb helyek. De a pokol nem létezik, egyházi ferdítés csak. Honnan tudom? Tudom és kész :)
  Ha érdekel a dolog olvass el pár spirizuális könyvet. Nem vallási, hanem ezoterikus oldalról kell megközelíteni a dolgot. Az egyház ferdít.Az a baj a mai emberrel, hogy izgul meghal e vagy nem, létezik az Isten vagy nem?Minden ember ÉRZI, tudja legbelül, hogy Isten létezik.Minden ember, ha bajban van, Őt szólítja legelőször, hogy segítsen.Aki nem így tesz, az még nem volt bajban soha.Szóval ne agyaljunk a halálon, éljünk normális módon és akkor nem lesz baj.Az egyház ezt tízparancsolatnak mondja.Ami abban van az úgy van, és egy normális ember úgy is él.Nem azért, mert fél Isten haragjától, hanem mert az a normális.Ja, hogy a mai világ képmutató és gusztustalan?Az.De attól neked még nem kell annak lenni.Jó embernek kell lenni és próbálni élni.A többi majd az Univerzum dolga.

  Válasz
 141. picur

  Sziasztok!
  Irtam egy hosszú sort, de aztán kitörlödött sajnos.
  Én egy keresztény lány vagyok, átadtam az Úr Jézusnak az életem.
  Van élet a halál útán, egy örökkévaloság. Csak 2 út van: 1. A Mennyország.. 2. A pokol. Nagyon sokan mondják, hogy itt a Földön van a Menny és a pokol is, pedig nem igaz. És nem hiába született senki, mindenkinek van célja az életben. Aki öngyilkos lesz az a pokolba kerül, amit majd ott megbán de késö lesz.
  Addigis keresétek meg a google-ban a ” 23 perc a pokolban” cimü videot, ajánlom mindenkinek!!!

  Válasz
 142. szollosigyula

  hat elolvastam par ”levelet” hat mindenki dont a sajat sorsarol ,de szerintem ez az ARIEL jatszik veletek , egy paranojas valaki ,mert ellentmond sajat maganak is,olvassatok at ujra amiket ir!En in megvoltam love ,tudom ,majam ,meg jobb konyokom es megmaradtam ,es ez Isten akarata volt . Mikor el kell menj O majd hivni fog!!!!Es nem lazadozok ,ha ARIEL menni akar hadd menjen ,ezert o fog felelni .

  Válasz
 143. Mesi

  Köszönöm,hogy leírta valamelyikőtök,akinek a lelkében jó dolgok voltak,odaát a mennybe jut. Édesapám halt meg tavaly húsvétkor,azóta sokan álmodtunk vele,mindig mosolygott és mondta,hogy jó helyen van.
  Nagyon szeretem/szeretjük még most is,remélem érzi és örülök,hogy késöbb találkozhatunk vele :)
  Addig is itt a párom :)

  Válasz
 144. Reka

  “Nem szeretnenk testvereink, ha tudatlanok lennetek az elhunytak felol, es szomorkodnatok, mint a tobbiek, akiknek nincs remenyseguk. Mert ha hisszuk, hogy Jezus Krisztus meghalt es feltamadt, az is bizonyos, hogy Isten az elhunytakat is elohozza Jezus altal…”
  /1.Thessz. 4:13/

  Válasz
 145. marci

  marci vegyél 10 üveg 100db-os 02 rivotrilt veddbe az egészet egyszere igyál meg rá két üveg 70°/°-os vodkát meg 3db tegretor /gyogyszer/ meg vegyél magadnak 5g füvet meg 5g kokaint és ennyi az egész

  Válasz
 146. Mariann

  Köszönöm mégegyszer mindenkinek aki gondol rám. Sok mindent kipróbáltam már, de most per pillanat az idő még ellenem dolgozik. Azt hiszem most még rosszabb mint eddig volt.
  Kedves Ariel! A kicsi fiam vasárnap lesz első áldozó, így viszonylag gyakran megfordulok a templomban…….még nem kaptam választ!!!!

  Válasz
 147. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Mariann, Marci! Egyszer menjetek be egy templomba. (Ajánlom a Ferenc körúti Örökimádás templomot, pl – ott szüntelen ki van helyezve az oltáriszantségi Jézus) Üljetek le a hűvös csöndbe, és beszéljétek meg Istennel. Miért csinálta ezt? Mi a célja, a terve az életetekkel? Miért ilyen úton vezetett titeket? Szegezzétek neki a szívetek kérdéseit, őszintén, nem kell “dicsőíteni” őt! Talán valami történik…

  Válasz
 148. Kleomio

  Szia mariann! Csatlakozom az előttem szólókhoz és nagy ölelés neked tőlem is!!!!

  Válasz
 149. mariann

  Köszönöm mindenkinek, aki velünk érez, és “nem megy el” mellettünk szó nélkül……

  Válasz
 150. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Drága Mariann! Ez bizony letaglózó… A te történeted egyszerre mesebeli és földhözvágó. Nekem első olvasásra az a “cinikus(?)” dolog jutott eszembe, hogy a sors sosem engedi, hogy sokáig maradjunk túlontúl boldogok. Észrevettétek? Mintha nem azért születtünk volna meg, hogy boldogok legyünk, hogy könnyű életünk legyen. A boldogság feltankol, aztán “elvétetik”, hogy újabb feladatokon küzdjük át magunkat.
  De még az is eszembejutott, hogy eddig nagyon a családod felé voltál fordulva, mert együtt teljes egészet alkottatok. Talán… az a feladatod, hogy kimenj, az emberek közé, a barátok felé, és mostmár rájuk figyelj, őket szeresd, mert nekik is szükségük van rád.
  Annyira rossz duma, tudom, de tényleg lesz egy olyan nap, amikor a fájdalom elmúlik, megszülöd az új életed, és egyszercsak megdöbbenve azon veszed észre magad egy napsütéses reggelen, hogy ismét fülig ér a szád… és… táncolni lenne kedved a boldogságtól!
  (Nem akarom megszentségteleníteni ezekkel a sorokkal a gyászodat, ne haragudj rám, de úgy de úgy szeretnék erőt önteni beléd!)

  Válasz
 151. mariann

  Sziasztok!
  Köszönöm mindenkinek aki elolvasta soraimat, és gondolt rám (ránk) kicsit. Tudom mindenki azt mondja, hogy az idő segít majd…..biztosan így lesz, de egyenlőre nagyon fáj …..
  Kedves Mária! Tudom, hogy Isten arra rakja a terheket akiről tudja megbírkózik vele…..de nem tudom hogy a társam, szerelmem, párom (szóval az egyik felem) elvesztésének terhével hogyan fogok megbírkózni, pedig én erős ember vagyok!
  Kedves Liberta! Hidd el a szememet sem kell lecsukni és mindig őt látom magam előtt…és igen mindent megbeszélek vele, de hidd el nekem, ez nem ugyanaz mintha fizikailag is itt lenne…….szeretném érezni, szeretni, általa szeretve lenni…mert meg voltam róla győződve hogy nem fog meghalni, mert azt gondoltam neki még dolga van itt!!
  Tisztán, őszinte szeretetben tiszteletben éltünk, és életvitelünk eredményeképpen egy értékes kis emberkét neveltünk (van egy 10 éves kisfiunk)…….ő olyan igazi “apa” volt…..következetesen szigorú, de bársonyosan játékos, megfelelően férfias dolgokkal kiegészítve……
  Az alattomos rák 1, igen EGY hónap alatt vette el tőlünk ŐT!!!!!

  Válasz
 152. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  A Kultúrában ajánlanak (itt a metropolitán) egy könyvet, címe: “Van valaki odaát?” – én nem olvastam, de úgy tűnik, a sztori érinti a mi témánkat.

  Válasz
 153. Liberta

  Mariann….Nagyon nehéz bármit is mondani ilyenkor. A fájdalom enyhülni fog, de a seb soha nem gyógyul be. Mindenkinek más segít, tedd azt, ami kicsit enyhíthet a fájdalmadon. Zokogj, őrjöngj, törj tányérokat, menj a természetbe, imádkozz, igyál avagy légy józan. Erre nincs egyetemes gyógyszer. A férjed veled lesz, és bármikor tudsz vele beszélgetni. Lecsukod a szemed, és kérdezhetsz tőle bármit. Válaszolni fog. Figyeld a jeleket, estleg a kedvenc tárgyát odébb rakja, vagy pont a közös dalotok fog szólni.

  Válasz
 154. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Mariann, nagyon együttérzek Veled. Tarts ki! Biztos nem nagyon vigasztal most, de a szörnyű fájdalom, amit érzel, idővel enyhülni fog… Érthetetlen, hogy miért kell ilyesminek megtörténnie, dehát annyi mindent nem értünk még

  Válasz
 155. Mária

  Kedves Mariann! Én is érdeklődve olvastam végig a fenti beszélgetéseket. Mint hívő ember, hiszem és tapasztalom, hogy van élet a halál után. A férjed nagyon fiatalon ment el, de biztos lehetsz benne, hogy él, és valószínűleg törődik veled, és várni fog rád. Azt nem tudom, hogy tudsz vele kapcsolatba kerülni, de ha rá koncentrálsz, talán megérzed, hogy körülötted van a lelke. A férjem mindig azt mondja nekem, ha előbb halna meg nálam, mindig körülöttem lebegne, és azon igyekezne, hogy érezzem: velem van, nem maradtam egyedül.
  Mivel is bíztassalak? Gondolj a sok tudományosan megmagyarázhatatlan esetre, az emberek látomásaira. Eszembejut például az, amit egy tudományos orvosi kísérlet bizonyított. A volt Jugoszláviában 5 gyermeknek megjelent (s mindennap (!) megjelenik a mai napig, 25 éve) a Boldogságos Szűz Mária. Amikor a látomás megjelenik, a gyerekek (mostanra felnőttek), akik egy irányba néznek, tehát egymást nem látják, mind egy pontra emelik a tekintetüket, egyszerre mozognak a szemgolyóik (egymást nem látják!), és a jelenlévő fizikusok atomsugárzást mérő mutatói maximális pontig kilengenek. Márpedig senki sem sugárbeteg… Mit érzékelhetnek a műszerek?
  Vagy gondolok Pió atyára, egy olasz szerzetesre, aki csak pár éve hunyt el, aki emberek százezreit gyógyította meg gyógyíthatatlan betegségből – pusztán, hogy imádkozott értük. Az élet több, mint a test! DE NEM LÁTJUK A TESTI SZEMEINKTŐL!
  Nézz utána, keress adatokat, de – merem Neked, Nektek írni – ne félj, az élet a test halálával nem szűnik meg, és igen, találkozhatunk, és előbb vagy utóbb valamennyien találkozunk is a szeretteinkkel!
  Próbálj megvígasztalódni óriási fájdalmadban, a férjed él és – kétségtelenül – nagyon szeret téged és bármit megtenne, hogy erőt adjon neked a szomrú – de pusztán átmeneti – elválás ellenére. És mi tagadás, irigyelhetünk benneteket, hogy ilyen erős volt köztetetk a szeretet!

  Üdvözlettel: Mária

  Válasz
 156. mariann

  Sziasztok!
  Teljesen véletlenül akadtam erre a fórumra. Az én 40 éves férjem 36 nappal ezelőtt halt meg. Én láttam az itenzív osztályt, láttam őt meghalni és igenis láttam és éreztem a lelkét távozni. Nem kívánom senkinek sem ezt a fájdalmat amit az elvesztése miatt érzek.
  Szeretném hinni és vallani hogy van élet a halál után, mert most per pillanat azt érzem nem tudok élni nélküle, és hinnem kell hogy még találkozunk. Vasárnap eltelik a 40 nap. Tud nekem valak abban segíteni hogí tudok-e akkor vele beszélni??? Muszály!!!!!!!!
  Köszönöm

  Válasz
 157. Liberta

  jut eszembe: “nem hiszek a lélekvándorlásban. Már előző életeimben sem hittem benne.” :D

  Válasz
 158. Liberta

  Úgy gondolom, de lehet vitatkozni:) hogy a lelkünk, mint ahogy a többieké is, emlékezik. Most éppen Ritának, Klaudiának vagy Libertának hívják. De ez csak a mostani állapot. Feladatunk van ebben az életben is, ezt hívjuk Karmának. Vagy beteljesítjük, vagy nem. Ha utóbbi, akkor újra játszunk:) Mert az “iskolát” ki kell járni. És az élet éppen ezért nem büntetés, hanem tanulás. Amikor leszületünk, akkor találkoznunk “kell” emberekkel. Ezek a találkozások nem mindig feltétlenül szórakoztatóak. De ezek is mind-mind a fejlődésünket szolgálják. Pl.:nekem az apukám (aki most az apám), előző életemben a szerelmem volt. Csak lelőtték a gépét a mocsok németek:) és akkor megígértük egymásnak, hogy a következő életünkben ő fog rám vigyázni. Hogy honnan tudom ezt? “Láttam”. Persze, lehet, hogy abszolút tévedek, és ez az egy életünk van, csak én nem ebben hiszek:))))

  Válasz
 159. Rita

  Talán még te meg én is, pedig itt csak egy fórumon találkoztunk, lehet, hogy még én is felismerlek, hogy “ő volt a Kaludia akkor és ott!” Szerinted nem?

  Válasz
 160. Rita

  Klaudia, szerintem találkozunk is, és biztosan felismerjük egymást.

  Válasz
 161. Klaudia

  Ha valak tudja Anna e-mail címét, akkor írja meg. Köszönöm.

  Válasz
 162. Klaudia

  Sziasztok!
  Szerintetek, ha valaki meghal, és a lelke elhadja a testét, akkor ha késöbb mi is meghalunk, a lelkünk találkozik? Felismerjük egymást??
  Anna, ha mégegyszer itt jársz, megtudnád adni az e-mail címedet? Szeretnék kérdezni pár dolgot.
  Írj erre a címre: keklaudia@freemail.hu, ha elolvastad ezt, én pedig felteszem a kérdéseim.
  Segíts!!!!

  Válasz
 163. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  “Ne keresd a halált. A halál majd rád talál.
  Azt az utat keresd, amely beteljesüléssé avatja a halált.”
  Dag Hammarksjöld

  ezt itt találtam a metropolitán az idézetek között

  Válasz
 164. marci

  ariel- nekd pedig írtam emailt az általad megadott címre olvasd majd el, de ezeket a dolgokat nem írrnám ide le.

  Válasz
 165. marci

  brillo- ha nem gond ezt inkább itt forumban nem írnám le de ha tényleg érdekel és adsz egy privát eail címet megírom neked.

  Válasz
 166. Léna

  Pont ezt a választ vártam, egy sértett ego sorai ezek:) Rögtön agresszívvá váltál. Micsoda meglepetés! Nem kioktattalak, csak leírtam a véleményem, végül is ez egy fórum, ugye. Kiakadtál, fáj, ha valakinek más a véleménye. Látszik az írásodon is, össze-vissza írsz, tele helyesírási hibákkal.

  A nőknél is marha nagy sikered lehet, ha azonnal a konyhával, és a főzéssel rakod őket össze. De legalább multifunkcionális szuper pasi vagy, beszélsz angolul, arabul, Egyiptom, egészségügyi ápoló, raktáros, stb. stb.
  További sok sikert kívánok, keseregj még egy sort, majd biztosan nagyon sokan sajnálnak, azt szereted.
  Léna

  Válasz
 167. brillo adatlap-képe
  brillo

  hát, engem még mindig a szövettan eredménye érdekelne… basszus, komolyan mondom, itthon izgulok, hogy mi lett. fura, mi?:)

  Válasz
 168. marci

  Léna és köszi de nincs szükségem a részvét nyilvánításodra. hidd el én is sokmindent láttam már az életeben, ééésss pont én vagyok az aki a legjobban szereti önmagát hisz hosszu percekig elvagyoka tükör elött, és nagyon szeretem önmgamat nagy egoista vagyok és hímsoviniszta is. a nők nem nagyon tudnak semmit pláne meg egy férfit megérteni, ugyhogy menj a konyhába léne és csak főzz tovább.

  Válasz
 169. marci

  Léna nincs szükségem a kioktátásaidra, bocs de a sebészeten dolgoztam ápolóként ez a szakmám, hivatásaom. én tom mit láttam és hidd el nem egy embert láttam én sem meghalni. máskülömben meg mit képzelsz te magadról hogy jössz te ahhoz hogy mások életébe bele szólj, ha te öngyilkos akarnál lenni azt mondanám neked, hogy te tudod a te életed és mindenki saját maga szabadon hadd rendelkezzen az életével. én is azt teszem. folyt. köv.

  Válasz
 170. Léna

  Kedves Marci!
  Mindenekelőtt engedd meg, hogy részvétemet nyilvánítsam az öcséd végett! Egy szeretett ember elvesztésénél nincs rosszabb. Főképpen nekünk, itt maradtaknak.

  Végigolvastam a fórumot. Sajnos, meg vagyok áldva (vagy verve) azzal a képességgel, hogy kiszúrom, ha egy ember hazudik. Te, Marci hazudsz. Igen. Hiába vagy felháborodva!

  Te nem szereted magad, és ezáltal úgy érzed, senki sem szeret. Itt siránkozol a neten, hogy öngyilkos leszel. Mit gondolsz, ki ment meg? Csak TE tudod SAJÁT MAGADAT! Honnan veszed ezt a mérhetetlen önzőséget, hogy megölöd magad? És a szüleid? Most vesztették el egyik gyermeküket. Nem elég?!

  Tényleg ennyire szar az életed? Nem ér semmit?! Akkor miért kaptad? Igen, van élet a halál után, és van előtte is. Ha az lenne a célja velünk Istennek / Sorsnak, hogy öngyilkosok legyünk, akkor elég lenne, ha nem vennénk néhány percen keresztül levegőt. Próbáld csak ki. Nem megy, ugye? Szerinted, miért nem?

  Az a te legnagyobb bajod, hogy unatkozol, és fogalmad sincs, mit kezdj magaddal. Kezdj el élni! Kérdezd meg magadtól, ugyan miért van lelkifurdalásod az öcséd elvesztése miatt? És miért szűkül össze a gyomrod most, ahogyan ezeket a sorokat olvasod?

  Menj be egy intenzív osztályra, legyél ott 5 percig, és amikor kijössz, örülni fogsz, hogy luk van a seggeden. Vagy vállalj társadalmi munkát. Nézd meg, hogyan élnek mások.

  Az élet nem könnyű. De ha megszülettünk, kutya kötelességünk élni. Addig, ameddig. És nem idő előtt leadni a mezt.

  Láttam meghalni embert. Láttam őket közel a halálhoz is. Láttam magamat is, többször. Hihetetlen megnyugtató érzés. Mintha hazamennél. De csak akkor, ha TERMÉSZETES halállal halsz. Öngyilkossággal keresztülhúzod az élettervedet. És még sok másik emberét is. Ezzel az erővel megölhetnél mást is. Jah, az törvénybe ütközik, ugye? Az öngyilkosság is. Egy sokkal erősebb, és magasabb szinten álló törvénybe.

  És végül. Amikor az ember érzi, hogy meg fog halni, nem azt mondja, hogy gyere, tesó, várlak. Ez megint a te önzésed. Sok mindent mondanak a Nagy Útra készülők, de ilyet nem. Ezek a te vágyaid, mint ahogy írtad is: „igen, megkívánnám a szeretteimtől, hogy haljanak utánam.” Nagyszerű életcél. Gratulálok!
  Sokkal könnyebb gyáván megölni magunkat, mint – bár küzdelmesen – de élni. MEGÉLNI.

  Léna

  Válasz
 171. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Drága Marci, már értelek! Úgy érzed, a testvérednek tartozol azzal, hogy utána mész, mivel ígéretet tettél rá. Ez az, ami miatt…

  Válasz
 172. brillo adatlap-képe
  brillo

  marci, nekem teljesen úgy tûnik ki abból, amit írsz, mintha valami _hiányérzeted_ lenne… nem tudom jól megfogalmazni… mintha pl. nem mondtál volna valamit el a tesónak, amit el szerettél volna… na mindegy, ez csak valami ilyen érzésfajta bennem.
  szóval ami még eszembejutott: nem gondoltál még arra, hogy mekkora szolgálatot tettél az öcsédnek azzal, hogy akkor és ott ottvoltál? hogy ezzel enyhítetted a tesós halálfélelmét! és hogy ez nagy dolog! és szerintem a tesód is azért kérte, hogy kísérd ôt el, mert félt – és ha te nem mész utána, az nem azt jelenti, hogy nem tartod be az ígéretedet!!
  te nem hagytad cserben a tesódat!!! sôt!
  nem errôl van szó?
  ez nem “becstelenség” vagy “megszeged a neki tett ígéretet” az, hogy nem halsz meg te is – te átsegítetted ôt, és ha rajta az segített, hogy te megadtad neki a biztonságot (az ígéreteddel), akkor így. azt hiszem, erre mondják, hogy “kegyes hazugság” – a te esetedben én mégis azt gondolom, a testvéred és a szüleid szíve akarata is az élet mellett lenne…
  el kell egymást engednetek. nehéz dolog ez, tudom – de mégis azt gondolom, ez így mûködik, és az élet természetes velejárója, hogy a halállal megváltoznak az emberi kapcsolatok is – és ez is valami, amit meg kell tanulni, meg kell emészteni, valami, amit fel kell vállalni, amivel meg kell küzdeni. a gyász az emberi ÉLET része.

  Válasz
 173. marci

  Lina- bocs egyiptomban tanultam 3évig 6 hónapot töltöttem palesztinában ott lőtték meg a bal felkaromat ugyhogy nekem ne mutatsd be a közel keletet.más.-kár volt ide írnom amit írtam. semmilyen elefántcsontornyot nem kell kinyitnom mert nincs ilyen. én kökemény vagyok ezért nézett fel rám az öcsém is, és ha én valamit elhatározok az úgy is lesz. amit eddig tettem dolgokat azokat sem bántam meg, nekem nem szokott olyan lenni hogy:-úúúú, ezt nem igy kellett volna vagy ezt nem ugy akaratm vagyhogy megbánok dolgokat. SOHA! és soha nem hietegettem senkit sem főleg a tesómat nem , ő tudta ha bátyó valamit mond az úgy is lesz , ezért bízott bennem az öcsémés plána őt a tesómat soha sem csaptam be és nem csapnám be ha úgy alakult volna a korházban a helyzet hogy csak én vagyok vele akkor ott akkor amikor ő elment és anyánk nem lett volna ott hanem csak mi ketten 2 tetsvér lettünk volna kettesben a halála éjjelén akkor tuti hogy egyszerre mentünk volna el. akaratunk mi kettesben lenni a halála éjjelén csak anya miatt nem tudtunk pedig akarta ő is én is, mert akaratunk valamit mondta hogy van nála valami amiből adni akart nekem csak nem sikerült és azt sem tom mi volt nála amit adni akart nekem. így csak annyit tudott megeteni hogy hozzám bújt kér kzzel szorosan ölelt és egymás fülébe suttogva megbeszéltük hogy ha ő elmegy én megyek utánna.amúgy kb 1hónapja kivettek a karomból egy csomót, ma voltam kórházba a szövettani eredményért, deeee… ezt a majd a követekzeőbe megírom.

  Válasz
 174. Lina

  Marci! :) Szia!
  Biztos azért mondod el, mert érzed, hogy nem tartunk őrültnek. Attól persze még lehet, hogy az vagy ;-))

  Összességében mintha semmi önbizalmad nem lenne! Angol-arab szakot végeztél, ez tök klassz, nem hiszem el, hogy ezzel nem találsz egy érdekes melót vagy ösztöndíjat! Talán durvát mondok, de ha annyira mindegy az élet, miért nem mész ki a közel-keleti háborús övezetbe arab-angol tolmácsnak a katonasághoz, halálra keresnéd magad, és folytonos életveszélyben lehetnél, ami neked jó, nem?!
  Ha valahol, hát itt átgondolhatnád a halálvágyadat… :)

  Persze ez egy elég gyakorlatias és földhözragadt tanács, de ahhoz, hogy kimozdulj a holtpontról (jó szó, mi!?), el kell indulnod valamerre. /Egyes férfiak ilyenkor mennek az idegenlégióba, én is ismerek olyat/

  Figyelembe kell vennünk azt a lehetőséget is, hogy képzelegsz csak, és kő depressziós vagy, és ez esetben sem segíthetsz magadon. Ki kéne jönnöd az elefántcsonttoronyból, kinyitni az ablakokat, ajtókat a lelked kapuján, hagy jöjjön be a többi (élő) ember, meg a napfény és friss levegő cserélje fel az áporodott, penészes nyirkos levegőt. Hidd el, van olyan lány, akinek annyira szüksége lenne rád, hogy már majd belepusztul, mi lenne, ha keresnél egy ilyet, és elkezdenél szeretni egy élőt, aki magányos?

  Amúgy, ha már borsodban vagy, sztem a neten keresztül találsz munkát is. Programozás, webdesign, újságírás, fordítás, ezeket mind lehet csinálni fizikai jelenlét nélkül is. Hm?

  Skippeljük a kilátástalanságodat, és mostantól kalandra fel, Márton! :)

  Válasz
 175. marci

  ariel- nézd miért kilátástalana a jövő?,, borsodban élünk ugyhogy nem is részletezem, hiába egyetemen tanultam, raktárosként kell dolgoznom egy cégnél. angol arab felsőfoku vizsgám van, mégsem kellekk senkinek sem. ami a tesómat illeti ő több volt mint a tesóm a másik felem volt, a vérem, és mondjak borzalmasabb vagy csodásabb dolgot?? valahányszor egyedül vagyoka szobánkba magamba mindig megkérem a tesomat hogy jelezz öcsi ha itt vagy, és jelt kapok tőle, tárgyak mozdulnak el de csak finoman, és ha alszom olyan kellemes, mert érzem és látom és hallom álmaimban mindennap álmodom vele, még ő most tanul az új asztrális világban élni, közlekedni most tanulja azt hogy az élő emberrel az élő ember álmain keresztül tud kommunikálni. de nem merem igazán senkinek sem mondani mert félek hogy örültnek tartanak, neked is nem tom miért mondom el. ha kapcsolatban vagyok vele folyamatosan az ígéretünkre kérdez rá, hogy tudod bátyó megbeszelétük, jössz ide hozzá, egyedül vagyok egyedül érzem magamat és nem nyugodt a lelke mer nem akart elmenni.

  Válasz
 176. brillo adatlap-képe
  brillo

  Mondjuk ez tényleg döbbenetes, amikor az orvosok és a nôvérek így viselkednek – nem is értem, hogy lehetséges ilyen…
  De azt gondolom, ez a nagy szeretet, ami Téged az öcsédhez köt, ez itt a földön “kamatoztatható” – és ez egy olyan adomány, amit meg kell becsülni!
  Kevesen képesek ilyen szeretetre, az biztos.
  A szeretet az életbe vezet, mert a szeretet mindig az életre irányul – szerintem.

  Válasz
 177. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Ez döbbenetes….. Le vagyok bénulva…. Szörnyű.

  Nagyon sajnálom, ami az öcséddel történt, mondjuk neki valszeg már jó, a halál mindig az itthagyottaknak fájóbb. Szerinted, miért döntött úgy Isten, hogy elveszi tőled az öcsédet? Van erre magyarázat?

  Őszintén szólva, én is borzalmasan lázadnék ebben a helyzetben. Mármint a sorsom ellen. Márminthogy Isten ellen.

  És ha lenyugodtam, befásultam, elkezdenék azon töprengeni, miért engedte meg ezt Isten, ha elvileg szeret engem? Hogy ne kötődjek annyira a testvéremhez? Lehet erre magyarázatot találni?

  Tulajdonképpen az egész életedet kellene elmesélned nekem, de arra ez a fórumozás nem megfelelő. Teljesen megértem a gyászod és a halálvágyad, amire biztos más okod is van. Megígérem, hogy minden nap imádkozom érted.
  Ha van kedved írj az arielll@freemail.hu-ra nekem!

  Válasz
 178. marci

  Ariel, én 30éves vagyok. az öngyilkossági kísérletemet a kilátástalan jövőm idézte elő. az öcsém soha nem volt beteges egy makk egészséges srác volt. annyi történt hogy vakbél gyulladása lett, hétfői nap délután augusztus 4-én megműtötték és szerda éjjel csütörtök hajnalban a karjaim között elhunyt, toxikus májkárosodásban halt meg. behivott minket a tesóm szerda éjjelre a korházba magához és nem akart meghalni, utolso pillanatban s belém a bátyjába kapaszkododtt , nagyon szerettük egymást mert igaz nagy volt közöttünk a korkülömbség mert ő véletlen fogant meg, de nagyon örültünk neki, én különösen örültem a kisöcsinek.a korházban is én fürdettem, mert anyának nem engedte gondolhatod 16éves fiu azért…., szal én voltam neki a védelmező bátyó, mindig tőlem kért tanácsokat csajokkal kapcsolatban haverokkal kapcsolataban és egymás minden apró titkát tudtuk. sokszor ugy kommunikáltunk hogy szavak nélkül csak egymásra néztünk és tudtuk hogy mikor mire gondol az egyik vagy a másik.szal magamra maradtam. az tény hogy az orvosok hibájábol halt meg a tesom mert amikor éjjel bent voltunk mellette rosszul volt és hiába kértünk hozzá orvosi segítséget, hiába nyaggattuk az éjszakás nővért hogy a gyerek nem jol van, mi nem kaptunk segítséget. sőőőt amikor az öcsém felült az ágyban a halála elött másfél orával és elájult, akkor is nővér azt mondta hogy a tesóm szimulál, és megjátsza magát ugy viselkedik mint egy 5éves óvodás és azért csinálja hogy mellette maradjunk. hát a tesomnak soha nem kelett magát megjátszani ahhoz hogy szeressük.

  Válasz
 179. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  PS2 marci – mikor és hogyan volt az öngyilkossági kísérleted? Mi váltotta ki (hisz akkor még élt az öcséd) Most hány éves vagy?
  Öcséd hogyan halt meg, miben?

  Válasz
 180. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  PS Marci. Azért a szüleid reakciója nem mindennapi. Te ezt normálisnak tartod? Érzed, hogy szeretnek, hogy erősek? Én ha szülő lennék, képtelen lennék ilyen flegmán, belenyugvón reagálni arra, hogy a gyermekem szenved…
  Van valaki, aki ragaszkodik hozzád, a ki küzd érted?

  Válasz
 181. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Szia Marci!
  Érdekes amiket mondasz, és nem utasítom el a gondolataidat, de pár dolog azért szöget ütött a fejembe.

  1. Ha a Fény-Lény 30 évet szabott ki neked itt a földön, akkor majd Ő gondoskodik róla, hogy elvigyen. (Baleset, betegség, stb)

  2. Szerintem nemcsak 1 lény van odaát. Úgy értem, honnan tudod, hogy Jézussal beszélgetsz, és nem a Sátán akar becsapni? A narkósok is beszélgetnek angyalokkal, meg az agykontrollosok is, mégis, a szerencsésebbje végül sikeresen eltalál az Istenhez, és azt mondják, jól becsapták magukat…

  3. Én az öngyilkossággal nem értek egyet, nem azért, mert helytelennek tartom, vagy ilyesmi, hanem mert őszintén féltelek attól, hogy megbánod, amikor már nem lesz visszaút.

  Ne siettesd az időt! Mindnyájan meghalunk, és eltölthetünk odaát egy örökkévalóságot. Bírd ki azt a pár évtizedecskét itt addig… Elhiszem, hogy nehéz, pokoli nehéz tud lenni.

  Figyelj! Az egyik legfontosabb dolognak azt tartom az életben, hogy megtanuljak nem-lázadni, elfogadni a sorsomat, az Isten Akaratát, és nem a saját akaratomat követni. Engedelmeskedni, tűrni.

  A katolikusok azt mondják, ami a szívedben van, az marad odaát is a jutalmad. Akinek pokol van a szívében, annak az is marad, akinek mennyország és béke – szenvedései ellenére – az elnyeri a mennyet. Azért érdemes ezen gondolkozni, tényleg, nehogy rosszul dönts!

  A halál az egyetlen dolog, amin tuti biztosan mindannyian átesünk. A kérdés: mikor. Öcséd megvár, szerintem ;~)

  Válasz
 182. marci

  Szia Ariel! nézd akkor amikor öngyilkossági kísérletem volt és odaát voltam akkor az a nagy fényes lény visszaküldött és azt mondta hogy várjak még nincs itt az időm. én kérdezetm tőle hogy hány éves koromban jön el az idő hogy távozzak és akkor a lény azt mondta hogy hamarosan és egy 30-as számot mutatott nekem és kérdeztem tőle hogy ennyi éves leszek? és azt mondta igen, de előtte kapok egy komoly jelet amiből tudni fogom hogy itt az időm. nagyon furcsán érzem magamat tegnap temettük az öcsémet, nem éreztem fájdalmat sem félelmet mindinkább vágyakozást éreztem a szüleimmel tegnap beszéltünk , tudják hogy mi jár a fejemben és azt mondták hogy megértik és nekem kell eldönteni hogy mit csinálok, nekik nagy érvágás lenne, és dupla fájdalom de kemények és megvannak edződve, komolyan elmondták hogy fel vannak a lelkük mélyén készülve arra hogy esetleg én is elfogok menni a tesóm után, mert ismerték a tesóm és közöttem levő kapcsolatatot. tudom ha odaát megyek simét már nem jöhetek vissza mégegyszer nem is kívánok visszajönni.

  Válasz
 183. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Szia Marci! Hát érdekes, amit írsz. Engem is vonz a halál, várom, érzem, hogy jó lesz!
  Gondolkodtam már az öngyilkosságon is, egyszer egész konkrétan, álltam az erkélyünkön, és gondoltam most levetem magam, mert odaát jobb lesz, mint ebben s keserves életben (nem mindig érzem annak, de akkor épp rossz időszakom volt, szakítás, magány, stb)
  És akkor elképzeltem, mit fog érezni az anyukám, az ősz apám, a tesóm, az unokahúgom… rájöttem, szükségük van rám, nem okozhatok önzésem miatt ekkora bánatot nekik.
  A másik. Ha egyszer átmegyünk, többé nem jöhetünk vissza. Honnan tudod, hogy nem fogod megbánni, ha idő előtt átmész? Talán egy Nagy Feladatért teremtett téged a Lény, vagy azért, hogy valamilyenné fejlődj, válj, és te ezt lehetetlenné teszed azzal, ha kinyírod magad. Meg akarja mutatni, milyen szép a világ, amit teremtett neked: a katicabogár, a napkelte, a felhők az égen, a pár napos kisbaba, a lecsó íze, a szél fújása a combok között…. És ha átmész, átmész úgy, hogy erőszakkal eltéped az életed fonalát, talán nagyon mkegbánod ott! És már nem lesz visszaút… ezt gondold meg… és azt, hogy ki mindenkinek van, lehet rád szüksége…

  Válasz
 184. brillo adatlap-képe
  brillo

  Miért nem imádkozol hozzá? Vagy beszélgetsz vele?
  Én sem gondolom azt, hogy a túlvilág rossz lenne, sôt. De amit Te írsz, én azt valahol lelki zsarolásnak tartom – és a szeretet nem ilyen! A szeretet önzetlen, jót akar a másiknak. (A szüleidrôl és a családodról nem is beszélve – nagy szükségük van Rád!)
  Teljesen megértem az érzéseidet… Ha elfogadsz tôlem egy tanácsot – keress fel egy szakembert, aki segít neked túljutni ezen a fájdalmas és kritikus idôszakon, hogy újra harmoniába kerülj magaddal! És imádkozz sokat, kérdd a testvéred imáját is, hogy segítsen neked megtalálni a helyed a földön – mert biztos vagyok abban, hogy neked ezen a földön van még küldetésed!

  Válasz
 185. marci

  igen megkívánnám a szeretteimttől hogy haljanak utánam . ez mindenkinek a saját felelős döntése. ha én azt mondom valakinek hogy ugorjon a kútba az az ő döntése hogy megteszi e vagy nem és nem az enyém én csak mondok neki valamit. én hiszek az asztrális létben és megvagyok arrol győződve hogy hol van a tesom, tudom mert láttam tapasztaltam. a tesom halála előtt is foglalkoztam a halállal és a halál utáni élettel. évek folyamán megtanultam hogyan tudok kilépni a saját testemből de elötte már volt egy öngyilkossági kísérletem de vissza hoztak defibrillátorral kiütöttek, egy pillanatra láttam magamat felülről és láttam ahogy aórházban az orvos és az ápolok mennyire igyekeztek visszahozni, sőőőt a korházi folyosón láttam az anyámat is sírni és a tesómat is ki most halott hogy mondta én bátyó utánnad megyek ha most elmész. miután visszahoztak elhatároztam hogy megtanaulok kilépni a testemből megtanultam és azóta tudom miről van szó. a halál után nem fáj semmi az a rossz hogy fizikális már nem tudsz kapcsolatot létesiteni az élőkkel mert hiába beszélsz hozzájuk ,mintha nem hallanának, hiába próbálod megérinteni őket nem érzik. viszont a halott hozzátartozókkal igen tudsz kommunikálni és együtt lehetsz velük. odaát van egy nagy fényes lény aki nagyon kedves. azalatt a 3 perc alatt amíg odaát voltam sokkal jobb volt mint egész életemeben itt a testemben.

  Válasz
 186. brillo adatlap-képe
  brillo

  hát, nem szólhatok bele a döntésedbe, nyilván. De, szerintem a tesód is azt szeretné, hogy élj tovább! Te megkívánnád a szeretteidtôl, hogy haljanak utánad?

  Válasz
 187. marci

  brillo, lehet igzad van, de…. nekem több kell. és már minden elvan döntve részemről.

  Válasz
 188. brillo adatlap-képe
  brillo

  marci, én azt gondolom, mindenki akkor megy el, amikor annak eljött az ideje. Biztosan van túlvilág, de szerintem elôtte le kell élni azt az életet, amit “kiszabtak” nekünk.
  Nem hiszem, hogy a testvéred olyat “kívánhat” tôled, hogy “halj utána” (a túlvilágon amúgy sem létezik az idô fogalma). Fogtok találkozni, de akkor, amikor eljön az ideje. Nem szabad ezeket a dolgokat siettetni! – szerintem.
  És, az életben, a mindennapjaidban akkoris veled lehet a tesód – imádkozhatsz hozzá, megtapasztalhatod a jelenlétét. Nem gondolom, hogy ehhez neked is meg kéne halnod!
  Elhiszem, hogy hiányzik, de nem gondolom, hogy ez volna a megoldás! És, azt pláne nem gondolom, hogy a testvéred, aki szeretett, és aki közel állt hozzád, azt kívánja, hogy halj meg. Akár jobb a túlvilágon, akár nem… élni kell, amíg lehet!

  Válasz
 189. marci

  Igen szerintem is van élet a halál után erről teljesen megvagyok győződve.100%. az öcsém 16évesen a szülinapja elött 2nappal halt meg a korházban vakbél műtét után végig vele voltam én és anyám
  ugy halt meg hogy beteg volt nagyon rosszul érezte magát és mi az éjjel folyamán a kórházban hiába kértünk hozzá orvosi segítséget nem segített senki.
  az öcsém a halála elött 20perccel azt mondta nekem: bátyó én meghalok, én pedig azt mondtam az öcsémnek hogy ha te elmész én is megyek utánnad, és az öcsém azt mondta erre nekem : gyere bátyó mert tudod hogy várni foglak és siess. azóta pár nap telt el, és lázam van erről nem szólok senkinek sem és érzem a tesom jelenlétét , valami furcsát érzek elalvás elött is és ébreéskor is. érzem hogy valami készülődik körülöttem, és érzem azt hogy vár rám a testvérem. azt a sugallatot hallom tőle mintha mondaná hogy gyere bátyó itt nagyon jó lesz ne késlekedj mert tudod megbeszéltük. hasonlo esett történt egyik ismerős családban is ott is 2 testvér volt autó balesetet szenvedtek az egyik meghalt a korházba szállítás után 3 nappal, a másik testvér pedig 3 hét múlva azon a napon amikor épp kiengedték a kórházbol hogy gyógyult és miután haza értek egyszerűen leállt a szíve nem tudni miért.ő is mesélt nekem hasonlo élményekről amikor látogattam a kórházban és ő mondta is nekem hogy érzi hogy el fog menni. el is ment a tesója után. egyáltalán nem félek soha nem is féltem haláltol, egyszeren ugy érzem el fogok menni.

  Válasz
 190. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Szerintem azért vannak olyan csodák, amik megmagyarázhatatlanok, és igazolják, hogy létezik Isten, és akkor létezik földön túli valóság is. Vannak ilyen gyógyulások, és néha a saját életünkben is vannak csodaszerű pillanatok.
  Rám náha rámtör a bizonyosság, hogy persze, hogy van Isten, és ilyenkor nagyon boldognak érzem magam, de ez az érzés nem mindig van bennem.
  Azért remélem, örökké élünk. Én valahogy nem tudom elhinni, hogy elpusztulnánk a ahlállal

  Válasz
 191. Pick Úr

  Ezt jó lenne tudni biztosan,majd meglátjuk egyszer.Valahol az emberek álma az,hogy örökké éljenek,ezért olyan nagy a hit a halál utáni életben szerintem(meg,hát mindenki úgy van vele,hogy mi az,hogy csak ennyi volt bazzeg?!?)Bár,ha megfigyeljük a természetet,akkor az is állandó körforgásban van,miért ne lehetne így az embereknél is?
  Na mindegy,majd látjuk :)

  Válasz
 192. Anna

  Náunk elég egyedien működik a dolog, mert az unokahúgom látja és hallja a lelkeket.
  Több jel is arra utal, hogy nem ő találja ki, mert olyan dolgokat mond néha, amiről csak a család tudott.
  Sok ismerős és ismeretlen üzen rajta keresztül és majd idővel ezt tudja kezelni, szeretni (mint a Szellemekkel suttogóban)
  Nagyon érdekes innen figyelni a “rokonokat”, mert haláluk után is megmaradnak olyan stílusúnak, habitusúnak, mint amilyenek életükben is voltak.

  Az idő előtt “elmenetel”- nek van elmélete és működik is.
  Vagy túl jó voltál és befejezted a Földön a dolgod, vagy nem értékeled eléggé az életed és több “orrakoppintás” után elveszik a lehetőséget.Sajnos, néha a jó emberek is fájdalmas betegség után lépnek át. De ezzel is a karmájukat teljesítik be.

  Válasz
 193. Annah

  Mumtaz, milyen élményekben volt részed mellette? Nagyon érdekel, írd le, ha lehet!
  Én azt gondolom, az élet nem a végállomás, nem ezért lettünk megteremtve, ez csak az általános iskola, és nem a cél… de hogy milyen lesz a gimi?!

  Válasz
 194. Mumtaz

  Sziasztok!
  Én azt gondolom, igen van élet a halál után.
  Öt évvel ezeleőtt halt meg a párom. Végigéltem mellette az “átmenetet”.
  Előtte is foglalkoztatott ez a téma, de ezzel sokkal nagyobb hangsúlyt kapott az életemben. Ma már azt mondom biztos vagyok benne, hogy a lelkünk tovább él. A testünk csak a lelkünk földi ruhája. A testünk porrá válik, de lelkünk tovább él.
  Nagyon sok érdekes élményben volt részem az Ő életével, főleg az utolsó fél évben. Sok olyan tapasztalásom volt, ami bizonyíték számomra a lélek hallhatatlanságára. Megadatott az az élmény is, hogy abban a pillanatban melletet lehettem, amikor a lelke elhagyta a testét. Nagyon meghatározó, különleges, felemelő élmény. Megtisztelt azzal, hogy vele lehettem ebben a különleges pillanatban !
  Üdv mindenkinek!

  Válasz
 195. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Egy barátom előrehaladott rákkal küzd, és az egész családja, ismeretségi köre farkasszemet néz a halállal, az ő halálával. Mostanában a beszélgetéseink gyakran forognak a halál, és a “Van-e élet a halál után?” c. kérdésről. Egy srác azt mondta, azt is feltehetnénk: “Van-e élet a halál előtt?” (Feldmar-asszem) Na mindegy. Haldokló barátunk biztos sokat gondolkodik ezen, hiszen menthetetlen, és egyre jobban belemegy a haldoklók magányába, hisz ide nem követhetjük. Talán idegesíti, hogy mindenki nyugtatgatja, és lehurrogja, ha a halálról beszél, hogy “Ne beszélj már ilyeneket!” És ez hülyeség… ÍGy is úgy is gondol rá, viszont így kénytelen teljesen magába zárkózni

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.