RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Ne lopj!

<< Ne paráználkodj! – 28/36

Részlet: Dr. Glória Polo Ortiz tanúságtételéből

A hetedik parancsolatnál megint biztos voltam a dolgomban. Jó helyre soroltam magam, s nem lehet nekem semmit felróni. De az Úristen drasztikusan rámutatott, hogy otthon a gazdagon összevásárolt élelmiszerek romlani, penészedni kezdtek, mert többet kívánt a szemünk, mint amennyit meg tudtunk enni, tehát amikor nálunk megromlott az élelmiszer, máshol a világon emberek éheztek.

Amikor ezt megmutatta, azt fűzte hozzá: „Éhes voltam, és nézz ide, mit csináltál azzal, amit adtam neked. Nem értékelted eléggé, és hagytad megromlani. Fáztam, és nézz ide, te pedig a divat és az öltözködés rabszolgája lettél. Mennyit áldoztál az injekciókra, hogy karcsú legyél. A tested rabszolgája is lettél. Röviden szólva, testedből istent csináltál és bálványoztad.”

És Urunk bemutatta nekem, hogy én is hibás vagyok abban, hogy országunkban olyan nagy a szegénység, ennél a parancsolatnál is hibás voltam. Aztán arra is felhívta a figyelmemet, hogy mindig, amikor valakiről rosszat mondtam, elloptam a tiszteletet tőle.

Ezt pedig újra visszaállítani, visszaadni, szinte lehetetlen. Sokkal egyszerűbb lett volna, ha pénzt loptam volna, mert azt vissza lehetett volna adni, hogy jóvátegyem a vétséget. De ilyet visszaadni, lehetetlenség. Egy ember „jó hírnevének” elrablása sokkal súlyosabb, mint egy tárgy vagy pénz ellopása.

Gyermekeimet is megloptam azzal, hogy meggátoltam, hogy jó háziasszony és jó anyjuk legyek, egy gyengéd anya, aki gondoskodik a gyerekeiről, aki mindig ott van, aki nekik gyakorlatilag az önzetlen, odaadó szeretet példaképe. Nem jó anya az, aki az utcán csavarog, a gyerekeit pedig egyedül hagyja otthon a TV, mint pótpapa és a számítógép, mint pótmama, a sok videó játék, mint póttestvér oltalmában.

Hogy megnyugtassam a lelkiismeretemet, drága, márkás holmikat vásároltam nekik, hogy az iskolában és a barátok között jó benyomást tegyenek, és irigykedjenek rájuk. Még jobban megijedtem, amikor láttam, hogy anyám szemrehányást tett magának, és megkérdezte, vajon ő jó anya volt-e? Pedig anyám nagyon jámbor és jó asszony, háziasszony és anya volt, aki mindig intett minket, szeretett minket, és mutatta, milyen nagyon gondoskodik rólunk és javunkat akarta.

A maga módján apám is mutatta, hogy szeret minket, és mi vagyunk a legfontosabbak az életében. Amikor gondolataimba merültem, azt mondtam magamban: „Mi történne velem, ha a gyerekeimnek semmit sem adtam volna; talán észre sem veszik, ha már nem leszek, valószínű, hogy egyáltalán nem hiányzom nekik!” Borzongás futott végig rajtam, fájdalommal kísérve, ami, mint egy kard, a szívembe fúródott. Szégyelltem magam minden vétkemért.

Tudnotok kell, hogy az „Élet könyvében” mindent úgy lehet látni, mint egy filmen. És ott is láttam, amikor a gyerekeim egy alkalommal beszélgettek, és azt mondták egymásnak: „Remélhetőleg tovább tart, míg anya hazajön, valószínűleg dugóba került, mert az én anyám nagyon unalmas, és mindig csak elégedetlenkedik és kritizál.” Milyen lesújtó volt ezt egy 3 éves és egy valamivel idősebb lánytól hallani, ahogy ők a szívtelen anyjukról beszéltek.

Ismét tudatára ébredtem, hogy elraboltam tőlük egy igazi anyát. Nem biztosítottam nekik békés otthont. Megakadályoztam, hogy gyermekéveikben példám segítségével megismerjék Istent. Nem tanítottam meg nekik, hogy kell a hozzátartozókat szeretni. Ha nem szeretem embertársaimat, az Úristent se szerethetem. Ha nincs bennem együttérzés és könyörület, s ezt a praxisomban nem valósítom meg, akkor nem lehetek Istennel sem, senkihez nem tudom Istent közelebb vinni, vagy a hitet továbbadni. Mert Isten a szeretet…

>> Hamis tanúságot ne tégy – 30/36
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.