RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Tadeusz Dajczer: A hit fénye a harmadik évezred küszöbén. – Tartalomjegyzék

<< III/3 – Istenre való ráhagyatkozás

     Az Úr féltékeny szeretetre gyulladt irántad. Ez azt jelenti, hogy Ő akar a te egyetlen Urad és egyetlen szerelmed lenni. Márpedig ha az akar lenni, akkor okkal, vagyis mert a szerelem helye a szívedben valóban Őt illeti! Ezt legkésőbb akkor meglátjuk, amikor szemtől szemben látjuk majd Őt.
.
Ő megtérésre hív minket, amelynek mindig két eleme van — megtérni valamitől és megtérni valamihez. El kell fordulnunk mindattól, ami eltávolít bennünket egyedüli Urunktól, akinek tulajdonai vagyunk. El kell fordulnunk a lelkünk mélyén gyökerező egoizmustól, amely biztosítékok után vágyik.

Ha kialakítottál magadnak valamilyen biztonsági rendszert, majd Isten a ,,mannád”-at elpusztította, akkor jusson eszedbe, hogy Ő ezt szeretetből tette. Isten megfoszt attól, aminek szolgája lettél és ami az Ő szeretetében való hitedet csökkenti. Hiszen Ő az egyedüli Úr, Ő a te Urad és a ,,mannád”, vagyis a mindennapi kenyered, a léted Ura is. Tőle függ minden. Ő függetlenül attól, hogy elismered vagy sem, az egyetlen Úr, de olyan Úr, aki szeret. Ő nem akarja, hogy elvessz a hamis isten hamis királyságában, mert az a királyság tönkretesz téged. Az ő tulajdona vagy mindennel együtt, amid csak van — testestül, lelkestül; a munkáddal, amely Tőle függ, a lakásoddal, mely az Ő tulajdona, a gyermekeiddel, akik az Övéi és az időddel, melyből oly gyakran fösvény módjára szánsz csak Rá, holott az időd egésze is az Ő tulajdona.

Az Evangélium mondja, hogy nem lehet két úrnak szolgálni. A görög nyelvben a douleuein (szolgálni) szó olyan szolgálatot jelent, amelyet a rabszolgának kellett végeznie urával szemben. A rabszolgának nem volt ideje önmagára. Teljes egészében és állandóan az Úr rendelkezett idejével. Az Istennek mindent oda kell adni, tudni kell odaadni Neki azt, ami az Övé — és ez a mi megtérésünk programja. El kell fogadni az Ő féltékeny szerelmét is, úgy kell elfogadni Őt, mint egyetlen értéket és egyetlen szeretetet. A "féltékeny szerelem" kifejezésben Isten szeretetének teljes mélysége rejlik — mert ez a szeretet nem magáért féltékeny, hanem érted, azért féltékeny, hogy ne vessz el a hamis istenek szolgálatában.
.
>> A Szerelmes rózsájának tövisei néha megszúrnak minket…
.    
Az az ember, aki elért az Istennel való egyesülésre és eljutott az életszentségre, olyan ember, aki a végsőkig elfogadta Krisztust, mint egyetlen szeretetet. A hívő embereknek két kategóriája van: azok, akik érdemeket gyűjtenek és azok, akik egyszerűen megpróbálnak szeretni. Szeretni pedig nem csak azt jelenti, hogy adok, de még inkább azt, hogy elfogadom a másik ember szeretetét. Istent szeretni azt jelenti, hogy elfogadod az Ő szeretetét, az Ő irántad táplált féltékeny szeretetét — azt a féltékeny és őrült szeretetet, mely meg akar óvni téged mindentől, ami a szabadságodat és hitedet veszélyezteti.

Isten féltékeny szeretetre gyulladt irántad. Ez a szeretet az Isten szenvedése, ez Isten éhsége irántad, Akinek a gyermeke vagy és az Ő tulajdona. Ő harcolni fog érted. Az Ő féltékeny szerelme néha nehéz lesz, mert nem egyszer kicsúszol a kezei közül, s a szakadék felé rohansz úgy, hogy nem is tudsz róla. Időnként tehát az Isten kénytelen felrázni téged, kénytelen ,"nehéz" kegyelmeket adni, de ez azért történik, hogy megmentsen, hogy végérvényesen Őrá hagyatkozz. — Isten szeretete féltékeny.

>> IV/1 – "Boldogok a lélekben szegények"

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.