Register
A password will be e-mailed to you.

<< Emmanuel nővér és Maria Simma beszélgetésének előző része

Szintén nagyon hatásos eszköz  – mondja Maria – a keresztút végzése, mivel amikor Jézus szenvedéseit szemléljük, lassan-lassan elkezdjük meggyűlölni a bűnt, és egyre jobban vágyunk majd minden ember üdvösségére. Szívünk odahajlása sokat jelent a tisztítótűzben szenvedőknek, és kiváltja a bűnök bocsánatát.
.
Egy másik lehetőség a rózsafüzér imádkozása, különösen a teljes nagy rózsafüzéré. A rózsafüzér imádkozása következtében sok lélek szabadul ki a purgatóriumból: Isten Anyja maga megy a szabadításukra. A tisztítótűzben szenvedő lelkek Máriát egyébként is úgy hívják, hogy "Irgalom Anyja".

A lelkek azt mondják Maria Simma-nak, hogy a búcsúk felbecsülhetetlen értékűek a szabadulásukban.

Részünkről, akik ismerjük ezeket a lehetőségeket, valóságos kegyetlenség nem profitálni az Egyháznak ezekből a kincseiből arra, hogy lelkeket mentsünk általuk. Túl hosszú lenne mindent megmagyarázni itt, ezért ajánljuk VI.Pál pápa 1968-ban írt értekezéseit e témában.

Szent Brigitta imája is nagyon ajánlott a purgatóriumban szenvedők kiszabadítására. Általában ajánlott az ima, az ima minden formája.

Itt szeretnénk megemlíteni Herman Cohen esetét, aki zsidó művészként megtért, katolikus lett, és nagyon tisztelte az Eukarisztiát. 1864-ben elhagyta a világot, szerzetes lett, és igen gyakran vett részt Szentségimádáson, melyek során rendszerint édesanyja megtéréséért könyörgött az Úrhoz, akit nagyon szeretett.

De édesanyja anélkül halt meg, hogy elfogadta volna Jézust. Herman szinte megbolondult a fájdalomtól. Zúgolódott imájában az Oltáriszentség előtt, szabd folyást engedve fájdalmas csalódottságának: "Uram, én mindenemmel tartozom Neked, ez igaz, de mit utasítottam vissza Tőled? A fiatalságomat, a világi reményeimet, a kényelmet, a családi örömöket, a pihenést! Mindent odadobtam Érted, amióta meghallottam hívásod. Még a véremet is adtam volna Érted, és Te, Uram, Örök Jóság, aki azt ígérted, hogy százannyit adsz cserébe, az anyám lelkét visszautasítottad tőlem… Istenem, ez túl nagy mártírium nekem, soha többé nem lesz béke a szívemben." És keservesen sírt ez a szegény pap.

Hirtelen titokzatos hang ütötte meg a fülét: "Kicsinyhitű ember, édesanyád üdvözült, tudd meg, hogy imával mindent el lehet érni nálam. Minden imád előttem van, melyeket érte mondtál, és Gondviselésem számontartotta azt édesanyád utolsó órájában. Abban a pillanatban, amikor kilehelte a lelkét, megjelentem előtte, és amint meglátott engem, felkiáltott: "Uram és Istenem!" Erősödj meg tehát a bizalomban,  megmenekült a kárhozattól, és szeretettel teli imáid hamarosan kiszabadítják őt a purgatórium börtönéből is."

Azt is tudjuk, hogy Herman Cohen atya nem sokkal később részesült egy látomásban, melyben láthatta az édesanyját, amit felment az Égbe.

Mégegy fontos dolog: A tisztítótűzben szenvedő lelkek semmit nem tehetnek önmagukért, teljesen tehetetlenek, semmivel nem tudják csökkenteni vagy enyhíteni kínjaikat. Ha az élők nem imádkoznak értük, akkor elhagyatottak, ezért kell komolyan vennünk azt a hatalmat, ami a kezünkbe adatott hogy segítsük és megszabadítsuk a szenvedő lelkeket gyötrelmeiktől.

Ha látnánk, hogy egy gyermek elé zuhan egy hatalmas fa, fel sem merülne egyikünkben sem, hogy ne segítsünk rajta, és mindent megtennénk, hogy biztonságos helyre juttassuk.

Ugyanígy kell szívünkön viselnünk ezeknek a lelkeknek szükségét, hiszen tőlünk függnek: legkisebb felajánlásunk, legkisebb imánk is enyhíti kínjukat. Talán ez a legszebb módja a felebaráti szeretet gyakorlásának.

Eszünkbe jut az Evangélium jószívű szamaritánusa, aki az útszélen fekvő, véres testű, félhalott férfinek segít. A tehetetlen férfi az arrajárók jóindulatától függött.

Emmanuel nővér:
– Maria, a tisztítótűzben miért nem lehet több érdemet szerezni, amikor a földön lehet?

M.S.
– Mert a halál pillanatában az érdemszerzés lezárul. Amíg a földön élünk, helyrehozhatunk minden rosszat, amit elkövettünk. A tisztítótűzben szenvedő lelkek irigylik tőlünk ezt a kegyelmet. Még az angyalok is "féltékenyek" ránk, mert nekünk lehetőségünk van növekedni, amíg a földön vagyunk.

Forrás: Sr.Emmanuel*Maria Simma: L’Étonnant secret des Ámes du Purgatoire, Edition des Béatitudes ( 8 Boldogság Katolikus Közösség)

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

3 hozzászólás

  1. énispista

    Zsoltárok 49:8.
    Senki sem válthatja meg atyjafiát, nem adhat érte váltságdíjat Istennek.
    16.
    Csak Isten válthatja ki lelkemet a Seol kezéből, mikor az megragad engem. Szela.
    Akkor valamelyik állítás nem igaz. Én hiszem, hogy Isten Igéje az igaz.
    Ha imával vagy bármely más cselekedetekkel ki lehetne váltani embereket a pokolból, akkor az Úr Jézusnak nem kellett volna elszenvedni a kereszthalált. Csak az Ő keresztáldozatában és dicsőséges feltámadásában való hit által igazulhatunk meg. Ezt nem lehet kiegészíteni, mert azzal azt mondják, hogy nem elégséges.
    I.Péter 1:18.
    Tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből;
    19.
    Hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén:
    Ez már elvégeztetett! Dicsőség Istennek.

    Válasz
    • Lacibá

      Az interjú arról beszél, hogy az emberi közbenjárás okán, Krisztus érdemeiért engedtetik el a tisztítótűz egy része, vagy egésze. A szentmise ugyanis a jelenlévő, önmagát és szenvedését felajánló Krisztus örök főpapi szolgálata, így végtelen értékű.

      Meg van ugyanis írva, hogy „… ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt 18,20) és „Eddig semmit sem kértetek az én nevemben. Kérjetek, és megkapjátok, hogy örömötök teljes legyen.” (Jn 16,24) Az is meg van írva, hogy ” … imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.” (Jak 5,16)

      Válasz
  2. Yvi

    Ez nagyon biztato , nem szabad csuggedni senki miatt, csak folytatni kitartoan a kozbenjarast!
    Ne aggodjatok hat Laci bacsi miatt, megnyugvas lehet a cikk Valikanak!
    Ha tudjatok, nyomtassatok ki neki.
    Vasarnap ismet megyek a konyvesboltba, jeleztem nekik e-mail-ben a kuldemeny erkezeset.

    Pusszanty Mindenkinek !!!
    Y.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.