RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

<< Hogyan mentsünk lelkeket a purgatóriumból?

Létezik egy másik nagyon hatékony eszköz a purgatóriumi lelkek segítésére: az önkéntes szenvedésünk felajánlása, például a bűnbánat, a böjt, az önmegtagadások, ahogy a nem akart szenvedések felajánlása is, például a betegség, a gyász, a magány…

A képen fent: A magányosság a legnagyobb lelki szenvedések egyike

Emmanuel nővér:
– Maria, számtalan alkalommal kértek szenvedést öntől a purgatóriumban szenvedő lelkek azért, hogy kiszabadulhassanak a tisztítótűzből. Hogyan történtek ezek, mit kellett elszenvednie?

M.S. – Legelőször egy hölgy kérdezett meg, hogy hajlandó lennék-e 3 órán keresztül szenvedni a testemben, majd utána folytathatnám a munkát. Igent mondtam, azzal a feltétellel, hogy tényleg befejeződik 3 óra múlva a szenvedés. De ez a három óra inkább három napnak tűnt, olyan elviselhetetelen fájdalmakat kellett elszenvednem.A végén ránéztem az órámra, és tényleg csak három órán át tartott. A lélek azt mondta nekem, hogy ezzel a szeretetből vállalt 3 órás szenvedésemmel 20 évnyi purgatóriumot engedtek el neki!

Emmanuel nővér:
– Miért egyenértékű 3 óra földi szenvedés 20 évnyi purgatóriumi szenvedéssel? Mitől több a földi szenvedés?

M.S.
– A földi szenvedés értéke egészen más. Amikor idelent a földön szenvedünk, általa növekedhetünk a  szeretetben, érdemeket szerezhetünk, ami nem érvényes a tisztítótűzbeli szenvedések esetén, mivel az már kizárólag a földi bűnöktől való megtisztulásra szolgál. A földön minden kegyelemből történik, jogunk van szabadon választani – ott már nincs.

Mindez különleges értéket ad szenvedéseinknek. A felajánlott, türelemmel és alázattal viselt szenvedésnek, ahogy a legapróbb önkéntes áldozatnak  is, óriási hatása lehet a lelkek mentésében. A legjobb, amit tehetünk az az, hogy szenvedéseinket egyesítjük Jézus szenvedéseivel, Mária által, mivel Mária tudja, hol van rá a legnagyobb szükség körülöttünk. Mindezt Mária visszaadja nekünk a halálunk óráján, és a másik világban ezek a felajánlott szenvedések lesznek a legnagyobb értékeink.

Emmanuel nővér: – De életünk szenvedései miatt gyakran fellázadunk, nehéz elfogadni és jól megélni ezeket. Hogyan éljük meg a szenvedést, hogy valóban gyümölcsöt teremjen?

M.S. – A szenvedés istenszeretetünk legnagyobb bizonyítéka. Ha felajánljuk őket, nagyon sok lelket megnyerhetünk.

Emmanuel nővér: – De hogyan tekintsünk ajándékként a szenvedésre és nem büntetésként – ahogy gyakran tesszük?

M.S. – Mindent adjunk oda a Szűzanyának, ő pontosan tudja, kinek van a legnagyobb szüksége ennek vagy annak a szenvedésnek a felajánlására ahhoz, hogy megmeneküljön.

A szenvedéssel kapcsolatban Maria Simma elmesélt egy meglepő történetet. 1954-ben történt. A Maria falujával szomszédos falucska közelében felbukkant egy körözött bűnözőkből álló gyilkos banda. Senki sem tudta megállítani őket, rettegésben tartották az egész vidéket. Ám mielőtt tönkretették volna ezt a kis falut is, csodás módon elkapta és letartóztatta őket a rendőrség – ráadásul senkinek semmi baja nem lett,minden simán ment.Kiderült, hogy ebben a faluban meghalt egy asszony, aki harminc éven át nagyon beteg volt, ám félrekezelték, és nagyon sokat szenvedett. Ő felajánlotta a szenvedéseit a falujáért, és türelmes megadással viselt el mindent. A falu Maria-tól tudta meg, hogy az asszony felajánlott szenvedéseinek köszönhetik, hogy megmenekültek a gyilkosoktól. Ha az asszony jó egészségben élte volna le az életét, nem tudta volna megmenteni szeretett földijeit. A türelemmel viselt szenvedéssel több lelket lehet megmenteni, mint az imával. (De az ima segít elviselni a szenvedést!)

A szenvedésben nem szabad mindig büntetést látnunk. Nemcsak önmagunk miatt vezekelhetünk, hanem mások helyett is. Krisztus bűntelen volt, mégis ő szenvedett a földön a legtöbbet vezeklésből. Csak az Égben fogjuk megtudni, mi mindent nyertünk el türelemmel viselt szenvedéseinkkel, melyeket egyesítettünk Krisztus szenvedéseivel.

Emmanuel nővér: Maria, nem szoktak lázadni a purgatóriumi lelkek a szenvedéseik miatt?

M.S. – Nem, ők maguk akarnak megtisztulni. Ők akkor már értik, hogy ez szükséges.

>> Imák és bucsuk a tisztítótűzben szenvedő lelkekért

Forrás: Sr.Emmanuel*Maria Simma: L’Étonnant secret des Ámes du Purgatoire, Edition des Béatitudes ( 8 Boldogság Katolikus Közösség)

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.