Register
A password will be e-mailed to you.

<< Hogyan mentsünk lelkeket a purgatóriumból?

Létezik egy másik nagyon hatékony eszköz a purgatóriumi lelkek segítésére: az önkéntes szenvedésünk felajánlása, például a bűnbánat, a böjt, az önmegtagadások, ahogy a nem akart szenvedések felajánlása is, például a betegség, a gyász, a magány…

A képen fent: A magányosság a legnagyobb lelki szenvedések egyike

Emmanuel nővér:
– Maria, számtalan alkalommal kértek szenvedést öntől a purgatóriumban szenvedő lelkek azért, hogy kiszabadulhassanak a tisztítótűzből. Hogyan történtek ezek, mit kellett elszenvednie?

M.S. – Legelőször egy hölgy kérdezett meg, hogy hajlandó lennék-e 3 órán keresztül szenvedni a testemben, majd utána folytathatnám a munkát. Igent mondtam, azzal a feltétellel, hogy tényleg befejeződik 3 óra múlva a szenvedés. De ez a három óra inkább három napnak tűnt, olyan elviselhetetelen fájdalmakat kellett elszenvednem.A végén ránéztem az órámra, és tényleg csak három órán át tartott. A lélek azt mondta nekem, hogy ezzel a szeretetből vállalt 3 órás szenvedésemmel 20 évnyi purgatóriumot engedtek el neki!

Emmanuel nővér:
– Miért egyenértékű 3 óra földi szenvedés 20 évnyi purgatóriumi szenvedéssel? Mitől több a földi szenvedés?

M.S.
– A földi szenvedés értéke egészen más. Amikor idelent a földön szenvedünk, általa növekedhetünk a  szeretetben, érdemeket szerezhetünk, ami nem érvényes a tisztítótűzbeli szenvedések esetén, mivel az már kizárólag a földi bűnöktől való megtisztulásra szolgál. A földön minden kegyelemből történik, jogunk van szabadon választani – ott már nincs.

Mindez különleges értéket ad szenvedéseinknek. A felajánlott, türelemmel és alázattal viselt szenvedésnek, ahogy a legapróbb önkéntes áldozatnak  is, óriási hatása lehet a lelkek mentésében. A legjobb, amit tehetünk az az, hogy szenvedéseinket egyesítjük Jézus szenvedéseivel, Mária által, mivel Mária tudja, hol van rá a legnagyobb szükség körülöttünk. Mindezt Mária visszaadja nekünk a halálunk óráján, és a másik világban ezek a felajánlott szenvedések lesznek a legnagyobb értékeink.

Emmanuel nővér: – De életünk szenvedései miatt gyakran fellázadunk, nehéz elfogadni és jól megélni ezeket. Hogyan éljük meg a szenvedést, hogy valóban gyümölcsöt teremjen?

M.S. – A szenvedés istenszeretetünk legnagyobb bizonyítéka. Ha felajánljuk őket, nagyon sok lelket megnyerhetünk.

Emmanuel nővér: – De hogyan tekintsünk ajándékként a szenvedésre és nem büntetésként – ahogy gyakran tesszük?

M.S. – Mindent adjunk oda a Szűzanyának, ő pontosan tudja, kinek van a legnagyobb szüksége ennek vagy annak a szenvedésnek a felajánlására ahhoz, hogy megmeneküljön.

A szenvedéssel kapcsolatban Maria Simma elmesélt egy meglepő történetet. 1954-ben történt. A Maria falujával szomszédos falucska közelében felbukkant egy körözött bűnözőkből álló gyilkos banda. Senki sem tudta megállítani őket, rettegésben tartották az egész vidéket. Ám mielőtt tönkretették volna ezt a kis falut is, csodás módon elkapta és letartóztatta őket a rendőrség – ráadásul senkinek semmi baja nem lett,minden simán ment.Kiderült, hogy ebben a faluban meghalt egy asszony, aki harminc éven át nagyon beteg volt, ám félrekezelték, és nagyon sokat szenvedett. Ő felajánlotta a szenvedéseit a falujáért, és türelmes megadással viselt el mindent. A falu Maria-tól tudta meg, hogy az asszony felajánlott szenvedéseinek köszönhetik, hogy megmenekültek a gyilkosoktól. Ha az asszony jó egészségben élte volna le az életét, nem tudta volna megmenteni szeretett földijeit. A türelemmel viselt szenvedéssel több lelket lehet megmenteni, mint az imával. (De az ima segít elviselni a szenvedést!)

A szenvedésben nem szabad mindig büntetést látnunk. Nemcsak önmagunk miatt vezekelhetünk, hanem mások helyett is. Krisztus bűntelen volt, mégis ő szenvedett a földön a legtöbbet vezeklésből. Csak az Égben fogjuk megtudni, mi mindent nyertünk el türelemmel viselt szenvedéseinkkel, melyeket egyesítettünk Krisztus szenvedéseivel.

Emmanuel nővér: Maria, nem szoktak lázadni a purgatóriumi lelkek a szenvedéseik miatt?

M.S. – Nem, ők maguk akarnak megtisztulni. Ők akkor már értik, hogy ez szükséges.

>> Imák és bucsuk a tisztítótűzben szenvedő lelkekért

Forrás: Sr.Emmanuel*Maria Simma: L’Étonnant secret des Ámes du Purgatoire, Edition des Béatitudes ( 8 Boldogság Katolikus Közösség)

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.