Register
A password will be e-mailed to you.

metropolita.hu/2009/09/02/akit-villamcsapas-ert-feltamadt-a-halalbol-es-a-pokolrol-mesel/

<< A papi hivatás szentsége – 21/36

Részlet: Dr. Glória Polo Ortiz tanúságtételéből

A pap megszentelt kezét hogy gyűlöli a démon! Szakadatlanul és fokozottan támadja ezt az égtől teljhatalommal felruházott kezet.

Azért utál az ördög minket, katolikusokat olyan nagyon, mert van Oltáriszentségünk, mert az Oltáriszentség nyitott kapu az ég felé, s ez az egyetlen kapu.
.
„Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, örök élete lesz!” Az Oltáriszentség nélkül, azaz az Úr szent testének és drága vérének vétele nélkül, senki nem juthat be a Mennyországba.
.
Az Úr odamegy minden haldoklóhoz, mindegy, milyen hitű vagy hitetlen, minden emberhez odamegy az Úr az utolsó órában, felfedi magát, és szeretettel és irgalommal azt mondja: „ÉN vagyok A TE URAD!”
.
Ha az ember elfogadja az Urat, és bűnei megbocsájtását kéri, példátlan dolog történik, amit nagyon nehéz megmagyarázni: az Úr a lelket magával viszi egy helyre, ahol szentmise folyik, és ez az ember fogadja az Oltáriszentséget, az útravalót. Ez misztikus szentáldozás.

Csak az, aki magához vette az Úr testét és vérét, juthat a mennybe. Ez titkos kegyelem, amit az Isten egyházunknak adott, és olyan sok ember van, aki csak szidja az egyházat… Csak a katolikus egyházban kapjuk meg az üdvösséget.

Ez a haldokló megkaphatja az üdvösséget, ugyan a tisztítótűzbe kerül, de megmenekül a kárhozattól. A tisztítótűzben az Eucharisztia kegyelméből jut tovább. Ezért gyűlöli úgy a papokat az ördög. Amíg vannak papok, lesz, aki a kenyeret és bort átváltoztatja.

Ezért kötelességünk imádkozni a papokért, akik ellen a démon szakadatlanul küzd.

Az Úr mindezt megmutatta nekem. Csak a papok segítségével tudjuk pl. a kegyelemben gazdag bűnbánat szentségét elvégezni. Csak a papok közreműködésével nyerhetünk bűneinkért bocsánatot!


 
Tudják, mi a gyóntatószék? Ez egy tisztító medence, a lélek fürdője. Nem vízzel és szappannal fürdés, hanem Krisztus vérével. Ha az ember lelke a bűnöktől piszkossá és feketévé válik, a szentgyónásban Krisztus vérében tisztára moshatja. Ezzel elszakadnak a láncok, amivel a Sátánhoz kötötte magát. Ezért logikus, hogy a Sátán a papokat gyűlöli a legjobban, és őket kísérti a legjobban.

Még az a pap is, aki maga is bűnös, jogosult feloldozni és a szentségeket kiszolgáltatni. Az Úr megmutatta nekem, hogyan történik ez.
 
Ez szívének sebében történik. Vannak olyan dolgok, amelyek túljutnak az emberi értelmen, de szellemi valóságok. Az Úr sebein keresztül a lélek isteni dimenziókba emelkedik, felemelkedik az isteni irgalmassághoz, az isteni irgalmasság kapujába; felemelkedik, és az örök főpásztor szívében, ahol a vérző kereszt áll, a kereszt szent vére tisztára mossa.
 
Láttam, amint a bűnbánatban megtisztult a lelkem. Minden bűntől, amit őszintén bevallottam és megbántam, feloldozta az Úr a köteléket, ami a Sátánhoz kötött.

Milyen kár, hogy a bűnbánat szentségétől távol maradtam! Ez a szentség csak papokkal létezhet. És a többi szentséget is a papok szolgáltatják ki. Ezért kötelességünk imádkozni a papokért, hogy Isten óvja őket, világosítsa fel, és vezesse őket.
 
Érthető, hogy az ördög gyűlöli az egyházat és a papokat, mert egy szentéletű papnak hatalma van arra, hogy sok lelket elszakítson a Sátántól.

>> Apádat és anyádat tiszteld! – 23/36
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.