Register
A password will be e-mailed to you.

Tadeusz Dajczer: A hit fénye a harmadik évezred küszöbén. – Tartalomjegyzék

<< III/3 – Istenre való ráhagyatkozás

     Az Úr féltékeny szeretetre gyulladt irántad. Ez azt jelenti, hogy Ő akar a te egyetlen Urad és egyetlen szerelmed lenni. Márpedig ha az akar lenni, akkor okkal, vagyis mert a szerelem helye a szívedben valóban Őt illeti! Ezt legkésőbb akkor meglátjuk, amikor szemtől szemben látjuk majd Őt.
.
Ő megtérésre hív minket, amelynek mindig két eleme van — megtérni valamitől és megtérni valamihez. El kell fordulnunk mindattól, ami eltávolít bennünket egyedüli Urunktól, akinek tulajdonai vagyunk. El kell fordulnunk a lelkünk mélyén gyökerező egoizmustól, amely biztosítékok után vágyik.

Ha kialakítottál magadnak valamilyen biztonsági rendszert, majd Isten a ,,mannád”-at elpusztította, akkor jusson eszedbe, hogy Ő ezt szeretetből tette. Isten megfoszt attól, aminek szolgája lettél és ami az Ő szeretetében való hitedet csökkenti. Hiszen Ő az egyedüli Úr, Ő a te Urad és a ,,mannád”, vagyis a mindennapi kenyered, a léted Ura is. Tőle függ minden. Ő függetlenül attól, hogy elismered vagy sem, az egyetlen Úr, de olyan Úr, aki szeret. Ő nem akarja, hogy elvessz a hamis isten hamis királyságában, mert az a királyság tönkretesz téged. Az ő tulajdona vagy mindennel együtt, amid csak van — testestül, lelkestül; a munkáddal, amely Tőle függ, a lakásoddal, mely az Ő tulajdona, a gyermekeiddel, akik az Övéi és az időddel, melyből oly gyakran fösvény módjára szánsz csak Rá, holott az időd egésze is az Ő tulajdona.

Az Evangélium mondja, hogy nem lehet két úrnak szolgálni. A görög nyelvben a douleuein (szolgálni) szó olyan szolgálatot jelent, amelyet a rabszolgának kellett végeznie urával szemben. A rabszolgának nem volt ideje önmagára. Teljes egészében és állandóan az Úr rendelkezett idejével. Az Istennek mindent oda kell adni, tudni kell odaadni Neki azt, ami az Övé — és ez a mi megtérésünk programja. El kell fogadni az Ő féltékeny szerelmét is, úgy kell elfogadni Őt, mint egyetlen értéket és egyetlen szeretetet. A "féltékeny szerelem" kifejezésben Isten szeretetének teljes mélysége rejlik — mert ez a szeretet nem magáért féltékeny, hanem érted, azért féltékeny, hogy ne vessz el a hamis istenek szolgálatában.
.
>> A Szerelmes rózsájának tövisei néha megszúrnak minket…
.    
Az az ember, aki elért az Istennel való egyesülésre és eljutott az életszentségre, olyan ember, aki a végsőkig elfogadta Krisztust, mint egyetlen szeretetet. A hívő embereknek két kategóriája van: azok, akik érdemeket gyűjtenek és azok, akik egyszerűen megpróbálnak szeretni. Szeretni pedig nem csak azt jelenti, hogy adok, de még inkább azt, hogy elfogadom a másik ember szeretetét. Istent szeretni azt jelenti, hogy elfogadod az Ő szeretetét, az Ő irántad táplált féltékeny szeretetét — azt a féltékeny és őrült szeretetet, mely meg akar óvni téged mindentől, ami a szabadságodat és hitedet veszélyezteti.

Isten féltékeny szeretetre gyulladt irántad. Ez a szeretet az Isten szenvedése, ez Isten éhsége irántad, Akinek a gyermeke vagy és az Ő tulajdona. Ő harcolni fog érted. Az Ő féltékeny szerelme néha nehéz lesz, mert nem egyszer kicsúszol a kezei közül, s a szakadék felé rohansz úgy, hogy nem is tudsz róla. Időnként tehát az Isten kénytelen felrázni téged, kénytelen ,"nehéz" kegyelmeket adni, de ez azért történik, hogy megmentsen, hogy végérvényesen Őrá hagyatkozz. — Isten szeretete féltékeny.

>> IV/1 – "Boldogok a lélekben szegények"

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.