RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Tadeusz Dajczer: A hit fénye a harmadik évezred küszöbén. – Elmélkedések a Hitről

<< I/1 – A szerető jelenlét felismerése

     A hit képessé tesz arra, hogy mindenhol észrevegyük Isten működésének jeleit és megértsük, hogy Isten jelen van bennünk, lelki, pszichikai és fizikai életünkben egyaránt. Ha képes leszel meglátni mindenben Istent, akkor imádságod a hit imájává válik. Nem csupán szóbeli imádság lesz, hanem a világ meglátásának, a rácsodálkozásnak az imádsága, valamint a hála imája mindazért, amivel csak megajándékoz
Isten.
     A hitnek köszönhetően felfedezzük, hogy az emberek csak látszólagos irányítói a világ történetének, valójában maga Isten annak a legfőbb mozgatója. Isten jelenléte a történelemben egyaránt érinti a politikai élet eseményeit, a társadalmi, gazdasági ügyeket, családi dolgainkat és hivatásunkat.

Ő mindenütt jelen van, és minden Tőle függ. Az Ő kezében van mindannyiunk sorsa, csakúgy a nemzeteké, mint az egész világé. Mindezt a hit által ismerjük fel, mely belső békét teremt bennünk, békét, mely a hitből ered és abból a tudatból, hogy Ő, a végtelen erő és végtelen szeretet, aki mindent az Ő irgalmas szeretettel teli kezében tart. Mindent Ő irányít és vezet a célhoz örök bölcsességével és szeretetével. A hit biztonságérzetet ad nekünk, békét és azt a meggyőződést, hogy Isten szeretete szüntelenül átölel bennünket. A hit a világnak, kiváltképp a nehéz dolgoknak más látásmódja. A hit teszi lehetővé, hogy megismerjük Istent a természet jelenségeiben, melyekben folyton felfedezhetjük működésének nyomait,
valamint a rólunk és a minket körülvevő világról való gondoskodásának jeleit.
    
Ilyen nagy hitű, Isten jelenlétét mindenütt felfedező ember volt Assisi Szent Ferenc. Milyen rendkívüli hitet sugároz Ferenc magatartása, aki így imádkozik:

"…Áldjon Uram Téged Hold nénénk és minden csillaga az égnek;
áldjon Uram Téged Szél öcsénk, Levegő, Felhő!"

Megtörtént-e valaha veled, hogy széltől sóhajtó erdőn, mezőn járva ott, abban a szélben Isten érintését érezted? Ha igen, akkor van valami benned Szent Ferenc hitéből, aki mindenhol látta Isten működésének megnyilvánulását. Áldjon Uram Tégedet Szél öcsénk, Áldott légy, Aki jelen vagy ebben a Szélben! Áldott légy a felfrissítő levegőben, amelyet belélegezhetünk, mert Te vagy a lélegzetünk és levegőnk!

Minden az Úrtól van, a jó idő és a borult idő, a rossz időjárás is az Ő időjárása. Az élő hit lehetővé teszi, hogy
észrevegyük az isteni csodákat a bennünket körülvevő világban és megszokott hétköznapjainkban. Még az eső és a pocsolyák is Isten értünk tett csodái. Az eső, ami bizonyára nemegyszer bőrig áztatott, ugyancsak Isten érintése. Ha ezt észreveszed, akkor ez a te hitből fakadó imádságod.
    
"Áldjon Uram Tégedet Víz húgunk!" Amikor szomjasan vizet iszol, különösen hőségben, forró napokon, megtapasztalhatod Isten jelenlétét.

A világnak ilyen módon való látásához nem szoktunk hozzá. Pedig az ilyen mindennapi megszokott helyzetekben megláthatjuk Istent, aki a vízzel felfrissít minket, megnedvesíti kiszáradt, égő ajkunkat. Ő
jelen van ebben a vízben. Ennek a jelenlétnek a tudatosítása a hit magatartása. Ezért emlékeztet minket Szent Ferenc ,,Víz húgunkra”, mert ez Isten jelenlétének és működésének szimbóluma.

>> I/3 – Talentumok

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

18 hozzászólás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.