Register
A password will be e-mailed to you.

Szeretnél boldog lenni? Akkor elmesélek neked egy fontos történetet.

Manapság gyakran panaszkodunk, hogy boldogtalanok vagyunk, a párunk csúnyán bánik velünk, meg amúgy is egy elmebeteg, de a legtöbb ember baleknak néz minket, és csúnyán kihasználja csak a másikat. Gyakorlatilag félünk egymástól…
Most mi legyen? Pokol ez a földi élet vagy mennyország?

Hagy meséljek el neked egy tanmesét.

Pokol és a Mennyország (már ami a szívünkben van) egy olyan hely, ami tele van rizzsel, és hosszú pálcikákat adnak hozzá a kezünkbe. A pálcikák 2 méter hosszúak.

A Pokol lakói kétségbeesetten, növekvő éhséggel próbálják a rizst a szájukba emelni, de képtelenek rá, mert a karjuk sokkal rövidebb, mint 2 méter, így egyre éhesebbek és dühösebbek.

A Mennyországban ugyanez a helyzet. Az ottaniak kezében is 2 méteres pálcika van, és törökülésben gubbasztanak a rizshegy előtt. Ám az ő arcuk örömöt és jóllakottságot sugároz. Ők ugyanis egymással szemben ülnek, és egymást etetik a hosszú pálcikáikkal. Így aztán senki nem marad éhen…

Értitek a mesét?

Ha magunkat akarjuk boldoggá tenni, ha magunkat akarjuk szeretettel „tömni”, bizony boldogtalanok maradunk és a szívünk magányos lesz.
Arra kell figyelnünk, hogy a körülöttünk élőket, pl a társunkat boldoggá tegyük, és ő viszonozni fogja igyekezetünket, szinte észre sem fogja venni, és  ő is elkezd boldoggá tenn minket.

Különös igazság:

A MÁSIKAT – AZ ODAFIGYELÉSÜNKKEL – KÉPESSÉ KELL TENNI ARRA, HOGY BOLDOGGÁ TEGYEN MINKET!

Hm? :-)

 

Kérdésed van? Írj a pszicho@metropolita.hu-ra!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.