Register
A password will be e-mailed to you.

Láttad már az „Ördögűző” című filmet? Vagy az „Óment”-t? Vajon léteznek külső, értelmes és testetlen hatalmak? Valóban élet-halál harcot vív egymással a sötétség és a fény?

Gabriele Amorth olasz katolikus pap, akit a Katolikus Egyház a hivatalos ördögűzés szolgálatával bízott meg. Két könyvet is írt már e témában /kaphatók a Ferenciek téri Ecclésia Kiadó boltjában/, és rengeteg példával, személyes tapasztalattal támasztja alá, hogy a fent említett filmek nem a fikció világából valók. Sőt, mi több, az „Ördögűző” című filmről köztudott, hogy hivatalos katolikus egyházi dokumentumokon alapult a történet.

Jézus gyakran beszélt a sátánról, az ördög feletti hatalmáról, hogy ki kell űzni őket. Ő azt mondta, imával és böjttel lehet szembeszállni velük.
Ateista és ezoterikus korunk hajlik rá, hogy – jóllehet nem tagadja a sátán és a többi lázadó angyal létezését -, mégis félvállról vegye a bukott angyalok negatív, életellenes befolyását. Manapság a kétely szinte kötelező és a bölcsesség bizonyítékának számít. Bolondnak tartjuk azokat, akik nem kizárólag természetes okokat látnak a minket körülvevő paranormális jelenségek mögött. Nagyon kevés az olyan szakember, aki komolyan szem előtt tartja bizonyos jelenségek eredetének keresésekor külső, értelmes és testetlen hatalmak lehetőségét.
.
 Ám az ördögűző pap számára hétköznapi valóság megszállottakban látni manifesztálódni a bukott angyalokat. Ha valaki ördögtől megszállott, akkor a papi rituálé megkezdésekor majdnem mindig kifordul a szeme és a szemfehérjét látjuk csak.

Nézzünk pár példát az atya könyvéből:

A 30 éves Giovanna

"Giovanna 3 gyermek édesanyja volt, és azért keresett fel engem, mert az orvosok nem tudtak rajta segíteni: minden lelete szerint teljesen egészséges volt. Mégis hasogató fejfájással, erős gyomorfájdalmakkal küszködött, és gyakran elájult. Lassanként kiderült, mi a baj: három ördög kínozta a jelenlétével: mindhárom egy-egy átok révén került belé, élete három eseménye kapcsán.

Két ördög viszonylag könnyen távozott, ám a legerősebb átok egy olyan lánytól származott, aki még a házasságkötésük előtt szerelmes volt Giovanna vőlegényébe. A harmadik ördög keményen tartotta magát, majdnem 3 évig tartott, míg teljesen megszűntek a zaklatásai.”

A kép csak illusztráció

A 28 éves Antonio

"Antonio édesanyjával és hugával jött el hozzám. Azonnal látható volt rajta, hogy csakis azért jött, mert nem akart ellentmondani a szeretteinek. Bűzlött a dohányfüsttől, naponta kábítószerezett, amit árult is, és minden mondatában káromkodott. Hasztalan lett volna vele szentségekről és Jézusról beszélni. Beleegyezett az ördögűzésbe, de már a szertartás elején hirtelen erőszakossá vált, és ezt mondta: „Én jól érzem magam az ördöggel, örülök neki, hogy itt van.” Majd sarkon fordult és elment.
Soha többé nem láttam viszont. Sajnos a férfiak sokkal kevésbé vetik alá magukat ilyesminek, mivel azt gondolják, férfiatlan dolog."

Családi átkok

"Az egész családon ülő átkok közül felidézek egyet. Az apa ügyes kereskedő volt, ám egyszercsak azon vette észre magát, hogy senki nem rendel tőle árut, teljesen érthetetlen módon. Raktárai dugig voltak termékekkel, de nem akart senki vásárolni tőle. Ez már nem volt normális. Amikor mégis nagy nehezen sikerült eladnia egy bizonyos mennyiséget valakinek, az áruért küldött kamion karambolozott, és nem ért célba, így az üzlet meghiúsult. Egy másik esetben, épp az áru-átadásnál eltűnt a raktárkulcs, és egészen addig nem került elő, míg a vevő meg nem unta a keresést, és odébb nem állt üres kézzel. Amint elment, a kulcsok előkerültek. Az egyik lánya elvált, a másikat faképnél hagyta a vőlegénye. Itt is egészségügyi panaszok és a házban tapasztalható furcsa neszek kísérték e jelenséget. Ördögöt űztünk és misét mondtunk a lakásukban és az apa munkahelyén. A családtagok megváltoztatták az életüket, meggyóntak, megáldoztak, és kitartottak az imában. Mindössze 1 év kellett ahhoz, hogy az életük minden területe helyreálljon.”

Eset van rengeteg, de vajon mik a jelei az ördögi megszállottságnak? Honnan tudható, hogy nem pszichológiai problémáról, hanem ördögi zaklatásról vagy megszállottságról van szó?

A negatív jelenségek 5 területen szoktak megmutatkozni, amikor az ördög megtámadja az embert:

1.    Az egészség területe
Legáltalánosabban fejfájás vagy gyomorfájás lép fel, de lehet rákos daganat is. A kereszt jelét rajzolja a pap rájuk és meghinti szenteltvízzel, vagy betakarja a papi stólával. Az ördögűzés után nem egyszer diagnosztizált rákos daganatok tűnnek el a semmiben.

2.    Az érzelmek területe
A gonosz lélek leküzdhetetlen feszültségeket képes létrehozni olyan emberek között, akik nagyon szeretik egymást. Tönkretehet házasságokat, jegyességeket, barátságokat, örjöngő veszekedéseket szíthat családokban – az okok pedig minden esetben jelentéktelenek. Leggyakrabban a házasságot vagy a házasságra készülőket támadja.

A szeretet helyett értetlenséget és teljes elszigeteltséget tapasztalnak, és az illetőnek minden olyan kapcsolata megszakad, amiből szerelem csírázhatna ki, gyakorlatilag jószándéka ellenére képtelen a házasságra. Egy csapásra minden tönkremegy, látszólagos ok nélkül.

3.    Az üzleti élet területe
Van, aki nem talál munkát, vagy ha talál, könnyedén, és a környezete szemében oktalan módon otthagyja. Vannak családok, akik gyors nyomorba hulltak emberileg megmagyarázható ok nélkül. Sikeres üzletemberek, akik egyszerre elkezdenek üzleti szarvashibákat ejteni, és egy óriási adósságot szednek össze rövid idő leforgása alatt, amiből nagyon keserves újra talpra állni. Persze mindenütt hiányoznak az ésszerű okok.

4.    Az életkedv területe

A testi bajok, az érzelmi elszigeteltség, a gazdasági csőd pesszimizmust szül, az illető mindent feketén lát, nem talál kiutat, és reménytelenségbe, depresszióba süllyed.
.
5.    A halál utáni vágyakozás
A gonosz lélek végső célja a kétségbeesett ember öngyilkossága. Ám ha valaki az Egyház védelme alá helyezi magát, akár csak egyetlen imakérés erejéig, akkor ez az ötödik lépcsőfok ki van zárva. Zaklathatja az ördög, de nem követ el visszafordíthatatlan öngyilkosságot a lélek.
.
A rontások, átkok, mágia, jóslás, boszorkányság – ezek tárt ajtók az ördögök előtt, életünkbe gyakran ezeken keresztül kerülnek be ezek a gonosz szellemi erők.
A cikk folytatásában ezeket vesszük górcső alá – egy ördögűző pap szemével…

Fórum topik: Ismersz ilyen eseteket…?

>> 2. rész: egy megtörtént eset elbeszélése
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

14 hozzászólás

  1. dia

    az én férjemre is jellemzők ezek a tünetek nagyon sűrűn fáj a feje a gyomra is az orvosok refluxot állapítottak meg nála a házasságunk romokban a fiúnk születése után elküldött minket arra hivatkozva hogy nem akar kárt tenni se benne sem bennem nem tudta elviselni a fiünk sírását pár napja bevalotta hogy csalt engem de megbocsájtottam mert nagyon szeretem, ő bemerítkezett gyülekezetben, szóval ő keresztény elég régóta de oda sem jár sok oldalt böngésztem mi lehet ezeknek az oka én is valami ilyemire gondoltam, aztán elolvastam ezt az oldalt és szöget ütött a fejembe hogy talán ez lehet hogy a férjem megszállott lenne? nem képes együtt élni velünk most kórházba megy mert sok csúnya gondolata van amik nem épp jók szeretnék tanácsot kérni hogyan segíthetnék én vbagy hogyan változhatna a helyzet?

    Válasz
  2. Kristóf

    Visszatére pedig a hetven tanítvány örömmel, mondván: Uram, még az ördögök is engednek nékünk a te neved által! Ő pedig monda nékik: Látám a Sátánt, mint a villámlást lehullani az égből. Ímé adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek. De azon ne örüljetek, hogy a lelkek néktek engednek; hanem inkább azon örüljetek, hogy a ti neveitek fel vannak írva a mennyben.
    (Lukács evangéliuma 10, 17-20)

    Válasz
  3. Beni

    Nem jósokhoz és stb idióta degradált emberekhez kell fordulni, hanem Istenhez és
    Jézus Krisztushoz! Aki pedig tudatlan azt megkérem, hogy ne hozza Jézust hasonulásba a mágiával!!! Keresztény családban nőttem fel, bemeritkeztem
    és sajnos elhagytam az urat amire nem vagyok büszke mert azòta minden a feje tetejére állt. Remélem visszatalálok az Istenszerinti útra. Kìvánom mindenkinek, hogy legyen mindenkinek Istennel való kapcsolata és boldog szeretett teljes élete!!

    Válasz
  4. Michael

    Tisztelt hívők!

    Én nagyon sok időt töltöttem a mágiával és annak tanulmányozásával. Istennel és az ördöggel.
    Azt leszögezném, hogy a mágus (az igazi!) Vagy a legnagyobb magasságokból merítkezik meg magától a Jó Istentől, vagy a legmélyebb bugyrokból a sötét erőkből. Mert igen nagy erőfeszítések árán lehetséges elérni bizonyos dolgokat.

    Viszont. Sok ember megveti ezeket az embereket. Lenézik, sőt! A sátán küldöttjének tekintik.

    Ez nem igaz.

    Én rengeteg dolgot megtettem az emberekért. Olyan dolgokat, melyek a józan ész meghatározhatóságát is elkerülik messziről.

    És van egy nagyon fontos dolog amire ráébredtem az idők folyamán.

    Az ki ezeket az utakat járja (s fényből töltekezik), az Úr Jézus Krisztus munkásságát segíti itt a földön, azáltal, hogy felvállal magára piciny szeleteket más emberek terheiből, gondjaiból, melyeket egyedül alig ha tud megoldani, vagy egyáltalán megérteni, felfedezni.

    Mind az a szenvedés kegyetlenség s fájdalom, mely ezeket az embereket elérte volna vagy tovább gyötörte volna, a mágusokra száll rá s ők próbálják meg feloldani ezeket a gócokat, ezeket a negatív érzületeket, legyen az rontás átok vagy bármiféle gonosz szellem, lényegtelen. Nincs választási lehetőség. Jött mert jönnie kellett.

    Köszönjétek meg azoknak az embereknek azt amit tesznek az emberekért, mert elképzelni is nehéz, mit vállalnak ők magukra ezzel. De még is teszik, jóságból, szeretetből.

    Természetesen van ki ezzel a hatalommal visszaél, de én úgy vagyok vele, a végén úgy is mindenki megkapja ami jár. Ha akarja ha nem.

    Mind egy ki mit csinál, legyen az mágia vagy varázslat vagy egy ima, a fontos csak az az egészben hogy mi a célja.

    Ha a hívők látnák magukat akkor mikor imádkoznak, csak kicsit másként, látnák azt hogy imáik közben a fény hogyan árad rájuk, s hogyan burkolja be őket, s megnéznék utánna azt hogy egy mágusnak nevezett ember hogyan gyakorolja ezt, rájöhetnének, hogy a 2 között semmi féle különbség nincsen :) Egy és ugyan az. Egyedül a módja más. De mivel a cél megeggyezik, ugyan azon utat járják be. A hívő érzéseiben éli meg ezt jobban, a mágus pedig gondolataiban.

    Minden út egybe fut össze.
    Mert egy hegynek csak egy csúcsa van…

    Válasz
  5. Speradiel

    A jóga a gonosz dicsőségét szolgálja??? Ezt ti sem gondolhatjátok komolyan. :D Tény, hogy a magukat jósoknak, látóknak, boszorkányoknak tituláló emberek nagy százaléka sarlatán, és pusztán üzleti célból használ ki másokat. Mert rossz ember, és emiatt nem kell rögtön az Ördögre mutogatni, feltéve, ha elfogadjuk a szabad akarat létezését. Hiszek abban, hogy vannak olyan esetek, amikor a Gonosz ténylegesen megszáll valakit, vagy valamit, de azzal senki nem fog tudni védekezni ellene, ha irracionális, beszűkült módon és kategorikusan kijelenti, hogy márpedig aki nem pap és az egyház követe, az a Sátán szolgája. Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy a valaha „Isten földi helytartóinak” felszentelt papok között hány olyan volt a történelemben, aki enyhén szólva megkérdőjelezhető erkölcsökkel rendelkezett. Innentől kezdve fordítva is lehet nézni a dolgokat, és egyáltalán nem biztos, hogy valaki, aki nem az egyház tagja, nem Istentől kapja a képességeit vagy a tehetségét. Azt gondolni, hogy a szemfedős vallásosság majd megvéd a gonosztól, járható út. De felhívnám a figyelmet arra a statisztikai tényre, hogy az ördögi megszállások legnagyobb százaléka magukat mélyen vallásosnak titulált személyek között következett be. Persze, erre rá lehet fogni, hogy azért, mert így teszik próbára a hitüket, stb. De ez valahol akkor is sántikál, és ezt mindenki beláthatja. Lényeg a lényeg, a világ nem fekete vagy fehér, és Isten egész biztosan nem arra akar tanítani bennünket, hogy mint holmi visítozó salemi parasztasszony, ördögöt lássunk az olyan egyértelműen konstruktív életvezetést produkáló keleti módszerekben, mint például a jóga. Ez ugyanis nélkülözi a kritikai gondolkodást, a tisztánlátást, a toleranciát, amik mind hozzávezetnek az igazi és stabil hit kialakulásához. Szóval, jó reggelt.:)

    Válasz
  6. gabor

    Mariann, sem a fekete sem az un fehér mágus nem szolgálják Istent. Minden ilyen okkult dolgot kerülni kell!

    Válasz
  7. Békési Sándor

    Sziasztok szeretnék imát kérni családom megtéréséért,és ezáltal teljes helyreálásért az életemben.Köszönöm

    Válasz
  8. mariann

    Megjegyeznem, hogy vannak a tisztanlatok es a Feher magiaval
    dolgozo magusok, Akik Istent szolgaljak.
    Sem egy tisztanlato, sem egy feher magus nem fog boszorkanysaggal
    foglalkozni, mivel ez tiltott dolog.

    Válasz
  9. Attila

    Kedves Mariann!

    A mágus ( akit nem Isten vezet ) lehet, hogy a fizikai és lelki tüneteket is elveszi. De az ördög egyszer mindig benyújtja minden gyógyulásért a számlát.
    Olvasd el a második törvényköny 18,9-22-t.

    Sajnos sok keresztény nem tudja, hogy az okkult dolgok ( reiki, agykontroll, spiritizmus, jóslás, boszorkányság, halottidézés, jóga, horoszkóp ) Nem Isten dicsőségét szolgálják, hanem a gonoszét. Nem sokan beszélnek nekik erről és nem tudják, hogy rosszat tesznek.
    Azt hiszik, hogy Isten munkálkodik benne, pedig nem. Megtévesztik őket művelőik. Ne dőljetek be nekik.

    Ha beteg vagy, az orvosra és az Istenre bízd magad.

    Válasz
  10. Kakas Tímea

    Sziasztok!Én is úgy tudom hogy római katolikusnak nem szabad jósokhoz,mágusokhoz járni.Mindenért a Jó Isten segítségét kell kérni,vagy egy paphoz fordulni és őszintén elmondani neki kínjainkat.Amióta én is tudom,azóta horoszkópot sem olvasok.Sok mindennel megtéveszt bennünket a sátán!Ne dőljünk be neki!!!

    Válasz
  11. Mariann

    En hivo vagyok es En sem hidtem addig, amig meg nem tapasztaltam!

    Fejfajas, gyomorfajas es allando zavar volt jellemzo a hazassagomban, holott En mindent megtettem, imadkoztam a Ferjemert a gyermekeimert, de mindig csak azt tapasztaltam, hogy „nem fogadnak el, nem tisztelnek, nem szeretnek”
    Mindig boldogan eltunk, sok baratunk volt, s egyszere minden a „feje tetejere” allt.
    Mignem eljutottam egy TV musorbol ismert Magushoz, de ekkor mar
    betegen es romokban hevert a hazassagom is!

    Kiderult, hogy megrontottak Bennunket es O levette Rolunk ezt a rontast, s amit a rontas levetel megtortent, Nekem megszuntek a Testi es lelki panaszaim, es a Ferjem „ujra a regi” volt, holott O nem
    is tudott arrol, hogy En hol jartam!!

    Igen a GONOSZ nagy ur, es letezik sajnos egyre tobb a kovetoje.

    Nagyon erosnek kell lenni, es lehet vedekezni ugy, hogy a zsoltarokban talalunk, megfelelo imakat es ezt naponta imadkozzuk es
    tiszta szivvel, bizalommal es oszinten es szeretettel!

    Válasz
  12. Csúri András

    Nagyon érdekes a cikk, és ellehet rajta gondolkodni.Igaz katolikus vagyok,de nem gyakorlom a hitvallást, és néha kétségeim vannak az ilyen dolgokban azért még igaz lehet.Köszönöm,hogy hozzá szólhattam.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.