Register
A password will be e-mailed to you.

Maria Simma a túlvilágról II. – A szeretet elleni bűnök

<< 1. rész

Van valami szerepe a Szent Szűznek a purgatóriumi lelkek között?

– Igen. Gyakran meglátogatja és vigasztalja őket azzal, hogy azt mondja nekik, hogy nagyon sok jó dolgot is tettek, amit Isten soha nem felejt el. Bátorítja őket.

Vannak olyan napok, amikor több lélek szabadul a tisztítótűzből?

– Főleg a Karácsony, a Mindenszentek, a Nagypéntek, a Mennybemenetel Ünnepe, és Mária Mennybevételének Ünnepe.

Mely bűnök miatt kerül leginkább az ember a tisztítótűzbe?

– A szeretet elleni bűnök miatt. A szív keménysége, az ellenségeskedés, a rágalmazás, a felebarát szeretete ellen elkövetett bűnök… Nekem azt mondták, hogy a legrosszabb az, amikor más hírnevét lerontjuk, bemocskoljuk, amikor rágalmazzuk, amikor a háta mögött kritizáljuk. Ezekért hosszú tisztítótűz jár.

Maria Simma elmesélte egy férfi és egy nő történetét, akik egyidőben haltak meg. Maria megtudta, hogy a nő a Mennyországba került, a férfi viszont a Purgatóriumba, ami nagyon meglepte azokat, akik ismerték őket. Ugyanis a nő az abortusza közben halt meg, a férfi viszont az egyházi közösség megbecsült tagja volt, jámbor és méltóságteljes ember, aki gyakran elment a szabadidejében is a templomba.

Erre Maria újból érdeklődött utánuk, hogy nem ő értett-e félre valamit, de nem, helyesen értette.

Magyarázatul pedig a következőket kapta: a nő nagyon alázatos volt, és szívettépő bűntudata volt az abortusza miatt; a férfi viszont épp ellenkezőleg, kritikusan szemlélte a többi embert, és beszélgetéseinek alapját mások kritizálása és a panaszkodás tette ki. Maria ezzel a tanulsággal fejezte be a történetüket: „Nem szabad senkit sem a látszat után megítélni”.

A szeretet elleni bűn, amikor visszautasítunk valakit, akit nem kedvelünk, ha nem igyekszünk békességet teremteni, ha nem vagyunk hajlandóak megbocsájtani, és minden szívesség, amit visszautasítunk, vagy nem vagyunk hajlandóak megtenni felebarátainkért.

Maria-nak ezzel kapcsolatban is volt egy elgondolkoztató tanúságtétele: meghalt egy asszony, akit ő is nagyon jól ismert. Az asszony a purgatóriumba került, irtózatos kínok közé.

Egy nap meglátogatta Maria-t, és elmesélte neki az okot: annakidején volt egy barátnője, akire nagyon megsértődött, pedig ő volt a hibás. A barátnője többször is elment hozzá bocsánatotkérni, de ő megkeményítette a szívét és visszautasította minden alkalommal, még a halálos ágyán is.

Meg kell értenünk, hogy a szavak ölni tudnak, de épp ellenkezőleg is: a szeretettel mondott szavak gyógyítanak.

>> Purgatóriumi lelkek történetei

Forrás: Sr.Emmanuel*Maria Simma:L’Étonnant secret des Ámes du Purgatoire, Edition des Béatitudes ( 8 Boldogság Katolikus Közösség)

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.