RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

* Lisieux-i Kis Szent Teréz ezt a levelet 1894 tavaszán írta Céline nővérének, aki Genovéva nővér néven lett apáca.

J.M.J.T.

…A kis száműzött ne legyen szomorú szomorúságában, hiszen ha a teremtmények gyöngédségéből nem is igen jut neki, Jézus gyöngédsége egészen az ÖVÉ. Most, hogy Céline-nek nincs hajléka, Jézusnak kiváló szállása van.

Örül, hogy drága Jegyese bolyong, kedvét leli ebben! Hogy miért?… Azt nem tudom… Ez Jézus titka, de azt hiszem, valami nagyon szépet készít házacskájában… Annyi a dolga, hogy úgy látszik, mintha megfeledkeznék szegény Céline-éről… de nem, noha Céline nem látja, Ő nézi az ablakon át… (Énekek éneke 2,9) Kedvtelve nézi a sivatagban, ahol nincs más dolga, mint szeretni és szenvedni, s még azt sem érzi, hogy szeret.
.
Jézus tudja, hogy az élet csak álom, és örül, ha jegyesét sírni látja Babilon folyópartjain! (Zsolt 136,1) Hamarosan eljön a nap, amikor Jézus kézen fogja Céline-jét, és bevezeti házacskájába, amely addigra örök palota lesz…

Akkor azt mondja: "Most rajtam a sor. Te a földön nekem adtad az egyetlen menedéket, amelyről nem akármelyik emberi szív hajlandó lemondani: magadat; most Én adom neked hajlékul örök lényegemet: Magamat. Ez lesz a házad örökre. Magányosan bolyongtál a földi élet éjszakájában, mostantól lesz társad: Én, Jézus, Jegyesed, Barátod, Akiért mindent feláldoztál, én leszek a társad, örömöd örökkön örökké!…"

Forrás: A szeretet rejtekében – Lisieux-i Szent Teréz levelei (Kármel)

 


Kérjük, támogasd munkánkat, mert

> a metropolita.hu önfenntartó
> NEM engedélyez reklámokat
> semmilyen külső támogatásban NEM részesül
> és bevétel nélkül nem fenntartható semmilyen újság, amikért pedig fizetünk az újságos standon

Köszönjük, hogy gondolsz erre! :-)

Közvetlen utalás:
Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Paypal-on keresztül:

Ft
Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.