Register
A password will be e-mailed to you.

Én és a családom – részlet Gloria Polo tanúságtételéből

<< Én és a felebarátaim – 17/36

Az eredmények egoista életmódot mutattak a tízparancsolat vizsgán, de mint feleség is csődöt mondtam.
Nagyon messze voltam attól, amit Isten egy keresztény házastárstól elvár.

Milyen feleség voltam? Milyen voltam? Egész nap elégedetlenkedtem, már a felkelés pillanatától. Kedves férjem barátságosan üdvözölt: „Jó reggelt!” Mit válaszoltam rá: „Mitől lenne jó a reggel? Nézz ki az ablakon! Már megint esik!”

Mindig találtam kritizálnivalót, folyton rosszkedvű voltam. Senki nem tudott velem jót tenni, mindenben találtam kifogásolnivalót, és elkezdtem bosszankodni. Nemcsak a férjemmel viselkedtem így, hanem a gyerekeimmel is elviselhetetlen és igazságtalan voltam.

Ezen a túlvilági vizsgán megmutatták nekem, hogy soha nem fordultam igaz szeretettel, igazi részvéttel embertársaimhoz, testvéreimhez, de a családon kívül sem. Azt mondta az Úr: „Soha nem gondoltál rájuk!”

Láttam a számtalan beteget, magányost, és siránkozni kezdtem. „Uram, milyen szegények, elhagyatottak ezek az emberek. Senki nem törődik velük. Adj kegyelmet, hogy hozzájuk mehessek, meglátogathassam,
megvigasztalhassam őket, elűzhessem magányukat azzal, hogy velük maradok. Ez a sok kisgyerek, aki anya nélkül maradt, a kis árva gyerekek, mennyi magányt, elhagyatottságot, szenvedést kell nekik elviselniük.”

Minél többet láttam, minél tovább folytattam a vizsgát, annál világosabban láttam, milyen kőkemény volt a szívem. Most ismertem csak fel, hogy a szívem életemben olyan volt, mint egy szörny.

Olyan tiszta és világos volt most minden, hogy nem tudtam, mint régen tettem, kimászni a csávából.
Ezen a ponton röviden összefoglalva: A tízparancsolat-vizsgán megbuktam. Addigi életem alapján esélyem sem volt átmenni a vizsgán. Megmagyarázhatatlanul rosszul sikerült az életem, melyben káosz uralkodott.
Nem volt már az az a rend, ami a teremtéskor megadatott. Mit számított, hogy nem gyilkoltam, hogy senkit nem öltem meg.

Elmondok nektek még egy példát: Gyakran ajándékoztam rászorulóknak árukat, élelmiszert, ruhát és sok mást. Soha nem önzetlen szeretetből tettem, hanem hogy lássák, milyen jó vagyok, elismerést csikarjak ki belőlük, és hogy a mi divatmajom-társaságunkban kedvező képet alkossanak rólam. 

Mivel nagyon gazdag voltam, meg akartam mutatni, milyen jóságos és nagylelkű vagyok. Beszéljenek csak a
nagylelkűségemről, és ezért irigyeljenek és csodáljanak. Gazdagságomban ajándékokkal és nagylelkűséggel manipuláltam a szegénységben és nyomorban élő embereket, hogy ezt is a javamra fordítsam.

Azt mondtam például: „Nézd, adok én neked ezt vagy azt (ami éppen a kezembe került, vagy nekem felesleges volt), de kérlek, légy oly jó, és menj el helyettem a gyermekeim iskolájába a szülői értekezletre, és képviselj engem, mert én sajnos nem érek rá, viszont a jelenlétet mindig ellenőrzik az iskolában.

Ily módon osztottam szét környezetemben a feladatokat, minden adomány kapcsolatban volt valamilyen feltétellel vagy kéréssel. Így tartottam pórázon az embereket. Manipuláltam őket, és függtek tőlem. Rendkívül tetszett, ha észrevettem, hogy „emberfalka” szalad utánam, és a hátam mögött arról beszéltek, hogy milyen nagy szívem van, jó és szent vagyok.

A társaságban jó képet alakítottam ki magamról. Senki nem tudta, hogy ez egy hazug kép, felvett viselkedés,
mely nem felelt meg a valóságnak. 

Ám ezen a vizsgámon minden kiderült. Nyilvánvaló lett. Azt mondták nekem: „Az egyetlen isten, akit te tisztelsz, az a pénz. Az érmék bálványozásával elátkoztad magad. A pénz és aranyimádatod a kárhozatba sodort téged. Egyre jobban eltávolodtál az Úristentől.”

Igaz volt, egy ideig nagyon sok pénzünk volt, de aztán csődbe mentünk. Nőttek az adósságok, valószínűleg nagyon sok volt. Teljesen elfogyott a pénzünk, már semmink sem maradt…

Mikor szememre vetették a pénzt, felkiáltottam: „Dehát milyen pénzről beszéltek; a Földön csak egy csomó
problémát és adósságot hagytam!”

>> Isten nevét hiába ne vedd! – 19/36

Forrás: Dr. Glória Polo Ortiz tanúságtételéből, aki a másvilágról tért vissza

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.