Register
A password will be e-mailed to you.

<< II. rész: A szeretet elleni bűnök

Részlet a 8 Boldogság Katolikus Közösségben élő Emmanuelle nővér és Maria Simma (aki arról lett híres, hogy látogatják és segítségét kérik a tisztítótűzben szenvedő lelkek) beszélgetéséből:

III. rész – 

Meg tudja mondani, kik azok, akik egyenesen az Égbe jutnak?

– Azok, akik jó szívvel vannak mindenki iránt, mert: „a szeretet sok bűnt eltakar” (Szent Pál)

Mi módon kerülhetjük el a Purgatóriumot, és kerülhetünk egyenesen a Mennyországba?

– Tegyünk sokat a tisztítótűzben szenvedő lelkekért, mert cserébe ők is segítenek nekünk. Nagy alázatra van szükség – ez a leghatásosabb fegyver a Gonosz ellen. Az alázat elűzi a Gonoszt.

Álljon itt egy történet egy francia pap, Berlioux atya tollából, aki könyvet írt a purgatóriumról:

„Egy lélek, aki különösen is barátja volt a tisztítótűzben szenvedő lelkeknek, az egész életét az ő megsegítésükre szentelte.
Amikor eljött a halála órája, a démon hatalmas dühvel támadt rá, és éppen bele akart karmolni. Úgy tűnt, szét fogja marcangolni a szegény lelket pokoli indulatában.

A haldokló már egy ideje a legnagyobb kínok között küzdött, amikor egyszercsak azt látja, hogy egy ismeretlen emberekből álló tömeg jön be a lakásába. Olyan gyönyörűen ragyogtak, hogy menekülésre késztették a Sátánt, majd az ágyához közelítve bíztatták és vígasztalták a haldoklót, akiből az öröm mély sóhaja tört fel és megkérdezte: – Kik vagytok, akik oly nagy jót tettetek velem?

– Mi a Mennyország lakói vagyunk – válaszolták a látogatók -, és valamennyien a te segítségeddel jutottunk el a Boldogság helyére. Most rajtunk volt a sor, hogy segítsünk neked átlépni az Örökkévalóság küszöbét, hogy kihozzunk a szorongás e helyéről, és bevezessünk a Mennyei Város örömébe. –

Ezután mosoly ragyogta be a haldokló arcát, szemei lecsukódtak, és elaludt az Úr békéjében. Tiszta lelke, mint egy galamb, megjelent az urak Urának színe előtt oly sok támogatóval és hálás lélek kíséretével, hogy méltónak találtatott a dicsőségre, melybe tapsorkán közepette lépett be. Bárcsak mi is részesülhetnénk ebben az örömben!”

A kiszabadított lelkek nagyon hálásak, javasoljuk, hogy törekedj a megtapasztalására: sok kegyelmet nyernek el számunkra, mivel segítőnkké szegődnek, amíg a földön járunk.

Íme egy másik történet Maria Simmától.

„Ismertem egy 20 éves korú fiatalembert a szomszéd faluból. A falu 1954-ben támadássorozat érte, melyben sok lakóját kegyetlenül meggyilkolták.

Egy éjszaka a fiatalember épp a szüleinél volt, amikor fegyverropogás hallatszott, majd szívettépő kiáltozások: „Mentsenek meg! Mentsenek meg! Agyonlőnek minket!”

A fiatalember felugrott az ágyból, és az ajtó felé szaladt, hogy segítsen a könyörgőknek. Az anyja is hallotta a kiáltozást, de elállta a fia útját, mondván: „Majd valaki más segít nekik, nem kell, hogy mi legyünk azok. Túl veszélyes, nem akarom, hogy egy halottal több legyen.”

De a folytatódó kiáltozások a fiú szívébe találtak, és meg akarta menteni őket. Eltolta magától az anyját, miközben ezt mondta: „De igen! Nem hagyhatom őket így meghalni!” Majd kinyitotta az ajtót, és egy golyó azonnal eltalálta és megölte.

2 nappal később meglátogatott engem az éjszakában, és ezt mondta: „Mondass értem 3 misét, és kiszabadulok a Purgatóriumból!” Értesítettem a barátait és a családját. Nagyon meg voltak döbbenve, hogy 3 mise elég neki ahhoz, hogy az Égbe menjen, mert igen sok bűnt követett el az életében.

A fiatalembertől ezt a magyarázatot kaptam: „Tiszta szeretetből cselekedtem, amikor az életemet kockáztattam azért, hogy megmentsem azoknak az embereknek az életét, ezért fogad be az Úr ilyen hamar az Ő Országába.” – A szeretet sok bűnt eltakar. Nagy irgalmasságában, az Úr azt a pillanatot választotta az ő halála pillanatának, amikor valami nagy jót tett, amikor tiszta szeretetből cselekedett.

És egy harmadik tanúságtétel arról, hogyan jutalmaz és értékel az Úr egyetlen jószívű cselekedetet:

„Egy nap egy asszony leke jelent meg nekem – mesélte Maria Simma – vödörrel a kezében.

Minek az a vödör a kezedbe? – kérdeztem tőle. – Ez az én Mennyországom kulcsa – felelte ő boldogan. Nem sokat imádkoztam életemben, ritkán mentem szentmisére, de egyszer, karácsonykor ingyen kitakarítottam egy öreg néni házát. Ezzel szereztem meg az üdvösségemet.”

És mit tett a jobb lator, hogy Jézus megígérte még neki aznapra, hogy vele lesz a Paradicsomban?

– Alázatosan elfogadta a szenvedését, mondván, hogy az jogos, és erre bíztatta a bal latort is. Istenfélelem volt benne, vagyis alázatos volt.

Ami nagyon lényeges, hogy a halállal farkasszemet nézve teljesen ráhagyatkozzunk Isten akaratára. Maria elmesélte  egy négygyermekes anya esetét, aki haldoklott. Ahelyett, hogy lázadozott volna, így imádkozott: „Elfogadom a halált, mert az a te akaratod, rádbízom a gyermekeimet, tudom, hogy te gondot viselsz majd rájuk.” Ennek a hatalmas bizalomnak köszönhetően ez az édesanya egyenesen az Égbe jutott.

Szeretet, alázat, Istenre hagyatkozás – ezek az aranykulcsok, melyek megnyitják a Mennyország kapuját.

Forrás: Sr.Emmanuel*Maria Simma:L’Étonnant secret des Ámes du Purgatoire

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

2 hozzászólás

  1. Mariann

    Az, Aki elerte a valodi HATALMAT, az alazatos.
    Ez nem azt a hamis alazatot jelenti, amellyel sokan a foldig gornyednek azert, hogy masokhoz tartozhassanak.

    Válasz
    • Johanna

      Csodaszép történet…..Isten irgalmassága a legnagyobb kincs, ami velünk történhet….

      Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.