Register
A password will be e-mailed to you.

Lakásaink négyzetméretára nem engedi meg, hogy egyetlen centiméter is kihasználatlanul maradjon. De hála egy ügyes dekorációnak, hasznossá varázsolhatjuk a folyosónkat.

A lakás előszobája többnyire sötét helyiség, amit nem világít meg természetes fény. Jó ötlet több kis fényforrást betenni a plafonba, ami megvilágítja a falakat, és barátságos hangulattal várja a lakásba lépőket, még mielőtt a nappaliba jutnak.

A fényforrásokat jól ki kell találni, hogy ízlésesek és praktikusak is legyenek egy füst alatt. Nyilván senki nem akar végigcaplatni a hosszú előszobán szatyrokkal a kezében, sötétben!

A plafonba beépített apró párhuzamos fényforrások nagyon kellemes, és nem zavaró fényt nyújtanak, de emellett külön világítsuk meg a falra függesztett képeket is. A tompa állandó világítás a gyerekek miatt is hasznos, akik gyakran kimennek éjszaka a fürdőszobába, ezért át kell itt haladniuk a sötétben.

A világos színek tágítják az előszoba terét. A festmények vagy falra festett képek szokatlan színekkel dobhatják fel, de nyugodtan kipróbálhattok a falra is friss tónusokat – ha a plafont, és legalább két falsíkot fehéren hagytok.

Ha van egy kis beszögellés, beugró, kétféle hangulattal játszhattok:
– vagy kiemelitek egy feltünő dekorációs tárggyal, szoborral,
– vagy épp ellenkezőleg: kihasználjátok ezt a helyet arra, hogy valami csukható szekrényt tegyetek bele. Amikor a folyosó széles, pláne hamar rendetlennek fog tűnni. Ezért okos dolog egy zárható kabáttartót vagy emeletes cipőtartót helyezni ide.

Tanácsunk:
Ami a dekorációt illeti: egy folyosó vagy előszoba mindent elbír. Ha valami lehetővé teszi, hogy szabadjára engedjétek a kreativitásotokat, hát a folyosó az! Meglepő festmények, kollázsok, családi fényképalbum, kreatív holmik kiállítása… használjátok ezeket a helyeket arra, hogy fogadóterek legyenek, vagyis sokat tükrözzenek a családi életből, legyen egy vidám és eleven múzeum!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.