Register
A password will be e-mailed to you.

A francia Vintage Szalon mindig remek alkalom a megszállott különlegesség-gyűjtők számára, hogy a nagy tervezők titkos kincseit felfedezzék maguknak. A mi kis képes felsorolásunk elő-bemutatót tart a deco-kultusz idei műkincseiből. Mindent a szemnek – de megéri!

 

Az egylábú kerek asztalka
.
Az asztalkát par Michel del Lucchi tervezte, és szinte emberinek néz ki! Michel del Lucchi olasz designer és építész, 1951-ben, Firenzében született. Neki köszönhetjük a Tolomeo iroda híres lámpáját, ami minden valószínűség szerint az új világ legnagyobb eladását produkálta. Michel del Lucchi dolgozott a Kartell-nek, a Philips-nek, az Artemide-nek, és más jónevű márkáknak.

Martine Bedin autós lámpája
.
1981-ben a Memphis mutatta be azt a „Super” fantázianévre hallgató retro lámpát, ami Martine Bedin alkotói munkájának gyümölcse. Az úr design körökben igen ismert építész és tervező. Ez a lámpa egyike a Vintage Szalon legnépszerűbb tárgyainak.


A könyvtár

.
A Vintage Szalonban mászkálva, váratlanul az orrunk elé bukkan a Carlton-könyvtár,  mely a lakberendezés igazi ékszere. Megalkotója, Ettore Carlton (1917-2007) a 20. század egyik legnagyobb designere. A könyvtár a 80-as évek ikonjának számítszakmai körökben, csodálatos modell.

A Bel Air fotel
.
Talán van közöttetek, aki ismeri már Peter Shire nevét, mely elsősorban ezáltal a Bel Air fotel által lett ismert. (a Memphis készíttete el 1982-ben). Peter Shire kézjegye rendkívül eredeti, keveri a geometriát a gyermeki világgal, ezért mindig ma is frissnek, kortársnak érezzük.    

A váza
.
Georges Sowden angol tervező. Neve a kerámia-munkáival lett közismert. Georges Sowden kerámiavázája a deko-kultusz igazi névjegye. Ez a váza is egy igazgyöngye a Vintage Szalon-nak. 

Cézár Trónja
.
És íme egy fotel, ami inkább trónus, és a magabiztos Cézár fantázia nevet viseli. A bútor kihagyhatatlan az ínyencek számára!
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.