Register
A password will be e-mailed to you.

Biztosan már te is érezted, hogy néhanapján ha közel hajolsz kiskutyádhoz vagy cicádhoz előfordul rossz a leheletük. Velük nem teheted meg azt, amit magaddal ilyenkor, hogy bekapsz egy rágót vagy egy tic-tacot. Viszont megteheted azt, ami neked is a legjobb, ha ilyenkor megmosod a fogát.
.
.
.
Négylábú kedvencednek bűzös lehelete több mint kellemetlenség. Ugyanis egy kutya vagy macska kellemetlen szájszaga általában fogínybetegség következménye. Ez a probléma a fogak kihullásához vezethet, és sok más megbetegedéssel függhet össze.

Megoldások

1. Ne dőlj be!
A díszállat kereskedésekben kapható jutalomfalatok és öblítőszerek, amelyek állítólag megszüntetik a szájszagot, ritkán hatásosak. Kipróbálhatod, de idővel meg fogsz róla győződni, hogy mást is ki kell próbálnod. Ha kutya- vagy macskakozmetikusod fogápolást is vállal, mielőtt elviszed a kedvencedet, győződj meg róla, hogy kefét használ –e a kozmetikus, nem pedig éles eszközt.
.
2. Fordulj állatorvoshoz!

Elképzelhető, hogy az állatorvos esetleg altatásban végzett tisztítást javall a fogkő eltávolítására és a fogazat karbantartására. Nemkülönben még arra is fény derülhet, hogy nem –e egy komolyabb betegség következménye a kedvenced büdös lehelete.

3. Vedd elő a fogkefét!

Bizony, csakugyan meg kell mosnia kutyád vagy macskád fogát. Ha az állatorvostól megkérdezed, hogyan kell, ő biztosan megmutatja. Kicsit speciálisabb lesz, mintha a sajátodat mosnád. Nagyon fontos, hogy ne használj szódabikarbóna- vagy fluoridtartalmú emberi fogkrémet (ezek a hatóanyagok az állat gyomrában bajt okozhatnak).
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.