RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Biztosan már te is érezted, hogy néhanapján ha közel hajolsz kiskutyádhoz vagy cicádhoz előfordul rossz a leheletük. Velük nem teheted meg azt, amit magaddal ilyenkor, hogy bekapsz egy rágót vagy egy tic-tacot. Viszont megteheted azt, ami neked is a legjobb, ha ilyenkor megmosod a fogát.
.
.
.
Négylábú kedvencednek bűzös lehelete több mint kellemetlenség. Ugyanis egy kutya vagy macska kellemetlen szájszaga általában fogínybetegség következménye. Ez a probléma a fogak kihullásához vezethet, és sok más megbetegedéssel függhet össze.

Megoldások

1. Ne dőlj be!
A díszállat kereskedésekben kapható jutalomfalatok és öblítőszerek, amelyek állítólag megszüntetik a szájszagot, ritkán hatásosak. Kipróbálhatod, de idővel meg fogsz róla győződni, hogy mást is ki kell próbálnod. Ha kutya- vagy macskakozmetikusod fogápolást is vállal, mielőtt elviszed a kedvencedet, győződj meg róla, hogy kefét használ –e a kozmetikus, nem pedig éles eszközt.
.
2. Fordulj állatorvoshoz!

Elképzelhető, hogy az állatorvos esetleg altatásban végzett tisztítást javall a fogkő eltávolítására és a fogazat karbantartására. Nemkülönben még arra is fény derülhet, hogy nem –e egy komolyabb betegség következménye a kedvenced büdös lehelete.

3. Vedd elő a fogkefét!

Bizony, csakugyan meg kell mosnia kutyád vagy macskád fogát. Ha az állatorvostól megkérdezed, hogyan kell, ő biztosan megmutatja. Kicsit speciálisabb lesz, mintha a sajátodat mosnád. Nagyon fontos, hogy ne használj szódabikarbóna- vagy fluoridtartalmú emberi fogkrémet (ezek a hatóanyagok az állat gyomrában bajt okozhatnak).
 

 
Gondold el, hogy minden újságért fizetni kell, mi is várjuk a te önkéntes adományodat, ha meg tudod engedni magadnak :-)
> a metropolita.hu NEM ENGEDÉLYEZ reklámokat
> vannak terveink új oldalak létrehozására: kifejezetten a papi hivatásról, illetve imakampány oldal, ahova beírhatjátok sürgős szándékokat és válaszhattok imaszándékot (hasonlóan az adományoldalakhoz..)
> EGYETLEN anyagi forrásunk a ti adományotok
Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük adományozási szándékát

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Összes adomány: 1500Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.