Register
A password will be e-mailed to you.

<< 1/2
.
A tettek mezeje

.
Az önbizalom fejlesztése kis kaliberű dolgokkal kezdődik.
.
Először jelentéktelen tennivalók programszerű lebonyolítására helyezzük a fősúlyt. Vagyis: végezzük el a saját napi munkánkat pontosan és kifogástalanul. Törekedjünk arra, hogy a kis dolgokban sikereink legyenek. Hivatali ügyek elintézése, szívességek, házimunka, nyelvlecke vagy más tanulnivaló lelkiismeretes bevágása, társalgás – minden alkalmas arra, hogy önbizalmunkat csiszoljuk rajta.
.

.

Fektessünk súlyt az apró dolgok tökéletes el-intézésére (nemcsk intézésére).
.
Nagyon fontos! Amit elkezdtünk, azt semmiképpen ne hagyjuk abba! A megkezdett és félbehagyott munkák tönkreteszik az önbizalmat. Semmi sem aknázza jobban alá a munkakedvet, mint a tudatunkban lévő sok elintézetlen dolog. Ne hagyjuk, hogy a tennivalók a körmünkre égjenek, kezdjük el módszeresen csinálni őket. Ha valami eszünkbejut, fogjunk hozzá rögvest.

Tipp:
1. Egy füzetbe írjuk fel a másnapi teendőinket.
2. Következő napon, amint megcsináltunk valamit, pipáljuk ki.
3. A nap végén nézzük át, mi mindent végeztünk el – meg fogunk lepődni!

A tudat, hogy milyen szépen kihasználtuk az időt, hogy semmit nem mulasztottunk, és minden lépést idejekorán megkezdtünk, elégedettséggel fognak eltölteni. És ez önbizalomhoz vezet!

A "csökkentértékűségi komplexus " legyőzése

Ezt már szellemi módon kell megharcolnunk. Mostanáig valószínűleg már ezerszer ezerszer is elismételtük magunkban, hogy nincs sikerünk, hogy nem bízunk magunkban, hogy a jövő semmi jóval nem kecsegtet, sőt, inkább csakminden még rosszabb lesz.

Nos, a dolgunk egyszerű. Most mindennek a sok negatív állításnak pontosan az ellenkezőjét kell elmondanunk magunknak – de hogy a dolog hatásos legyen, most kétszer annyiszor! Pszichikai gátakat kell építenünk a rossz beszuggerálódása ellen!

Az altudat olyan, mint egy viaszlemez: készségesen felvesz minden sugallatot, amit elég gyakran ismételnek. A legerősebb képzetcsoport mindig az lesz, amit a legtöbbször ismétlünk magunkban. Tehűát legyen gondunk rá, hogy a pozitív gondolatok legyenek abszolút túlsúlyban.

Tipp:
1. Írjuk le egy papírra a kívánságainkat, tömör, világos pontokba szedve.
2. Álljunk a tükör elé naponta négyszer, és nézzünk mélyen önmagunk szemébe.
3. Mondjuk el nagyon lassan, intenzív figyelemmel azt, amit kívánunk.

Meglepő lesz látni a változást az életünkben röpke néhány hónapon belül!
Kezdetben nehéz lesz, és másra "idomított" altudatunk lázadozik majd. Ám idővel szövetségesünkké válik, és a bizonytalanság érzete elkopik.

 

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.