Register
A password will be e-mailed to you.

Igazán ritkán fordul elő olyan, hogy megdöbbenek – és hogy a döbbenetből nem térek magamhoz. Most is valami ilyesmi történt.
Egy bankár, aki megmentett egy hajléktalant, és ez az életébe került.
.
Igaz történet következik.
.
Frank McGarahan a londoni City egyik legismertebb befektetési bankára, a Barclays bankcsoport kiemelten gazdag ügyfelek befektetéseit kezelő részlegének az igazgatója volt. 7700 fős stábot vezetett, a cég a világ 21 országában 133 milliárd fontos betétesi vagyont kezel.
Két gyönyörű kislány apja, boldog házasságban élt feleségével, Alison-nal.

Frank McGarahan egy csöndes angliai kisvárosban, Norwichban töltött néhány napot feleségével és két gyermekével – egy családi keresztelőre jöttek.
Már késő éjszaka volt – hajnali 3 -, amikor Frank, aki éppen taxit próbált fogni az öccsével és az unokatestvérével, meglátott egy csapat fiatalt, akik éppen egy litván hajléktalan házaspárt támadtak meg. Nem sokat gondolkodott, ment, hogy a pár segítségére siessen. Némi szóváltás után a fiatalok őt kezdték verni – és addig ütötték, míg eszméletét nem vesztette. Egy közeli bár kidobó embere a banki vezető védelmére kelt, de úgy megverték őt is, hogy szilánkosra tört az állkapcsa.
Frank McGarahan olyan súlyos agysérüléseket szenvedett, hogy másnap a kórházban belehalt sérüléseibe.

A hajléktalant, akiért életét adta, kórházban kezelik, állapota nem súlyos.
A rendőrség az eset után 3, húsz év körüli fiatalt vett őrizetbe. A negyedik fiút még keresik.

Frank McGarahan 45 éves volt.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.