Register
A password will be e-mailed to you.

Itt az ősz, egyre hidegebbek a napok, este munka után fáradtan olykor beesünk egy csendes kis kávézóba, ahol a fiatalok és idősek egymást szórakoztatva próbálják feledni a napi történéseket. Ilyenkor jól esik egy kávé, ami Melange formában még finomabb…

Ha otthon is szeretnéd elkészíteni, adunk néhány ötletet hozzá.

Melange

A „melange” szó franciául keveréket jelent. Ahány kávéház, annyiféle elkészítési módja létezik. Mi bemutatunk háromféle lehetőséget, hogy otthon is elkészíthesd.

Eredeti Melange
.
Hozzávalók: feketekávé, tej és tejszín. (Tilos a tejszínhab a tetejére)
.
Elkészítése: Először készíts egy sima, erős feketekávét, öntsd bele egy szép nagy bögrébe. Keverj össze egy kis meleg tejet és felmelegített tejszínt. Öntsd rá, majd a vendéged felkeveri magának. Ízlés szerint cukrozd.

Osztrák Melange
.
Hozzávalók: feketekávé, tejhab, tejszínhab, csokoládé, kakaópor, fahéj.
.
Elkészítése: Először készíts egy sima, erős feketekávét, öntsd bele egy szép nagy bögrébe. Készíts tejhabot a kávéfőzővel. A kávéba szórj bele egy kis reszelt étcsokoládét, öntsd rá a tejhabot. A tetejére fújj tejszínhabot, majd arra szórj kakaópor és fahéjat. Ne keverd fel, ez a vendég dolga. Ízlés szerint cukrozd.

Mézes Melange
.
Hozzávalók: feketekávé, tejhab, méz
.
Elkészítése: Először készíts egy sima, erős feketekávét, öntsd bele egy szép nagy bögrébe. Készíts legalább 2 dl tejhabot a kávéfőzővel. Mielőtt ráöntöd a tejhabot a kávéra, előtte tegyél bele két kiskanál mézet. Öntsd rá a tejhabot. Ne keverd fel, ez a vendég dolga.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.