Register
A password will be e-mailed to you.

Vannak olyan alapételek, amiket jobb esetben bármikor el tudsz készíteni. Alig kell hozzájuk néhány dolog, hiszen burgonya és kolbász mindenhol van otthon. Már csak tejfölt és tojást kell venned.

Paprikás krumpli recept

Hozzávalók
.
1 kg burgonya
2 nagy fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
5 dl olaj
10 dkg füstölt kolbász, vagy lecsókolbász
2 evőkanál pirospaprika
tejföl

Elkészítése

A füstölt szalonnát 1 kanál olajjal olvaszd meg, a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagymát az olajban párold üvegesre. Húzd le a tűzről és még forrón keverd bele a pirospaprikát. A burgonyát hámozd meg, mosd meg, majd vágd négyfelé, aztán tedd rá az egészet a hagymás olajra. Tedd vissza a tűzre és keverd össze. Öntsd fel vízzel úgy, hogy ellepje. Sózd meg, majd amikor már majdnem kész, tedd bele a karikákra vágott kolbászt és néhány percig még főzd.
Tálald tejföllel.

Rakott krumpli recept

Hozzávalók
.
1 kg burgonya
20 dkg lecsókolbász (jó szaftos)
4 kemény tojás (főtt)
10 dl olaj
2 dl tejföl

Elkészítése

Főzd meg még héjában a krumplit, hűtsd ki, hámozd meg, majd vágd karikákra. A tepsi alját kend ki egy kis olajjal, majd tegyél bele a karikákra vágott burgonyából egy sort, erre a kemény tojásból egy sort, majd a kolbászból. Erre önts a tejfölből. Majd erre ismét tegyél krumplit, tojást, kolbászt majd tejfölt. Amíg el nem fogy, tedd őket egymásra, a tetejére pedig hagyj krumplit és rá egy kis tejfölt.
Süsd meg sütőben.

Tejföllel, esetleg reszelt sajttal tálald.


 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.