Register
A password will be e-mailed to you.

Sokminden van az életben, amiért érdemes élni. Az egyik ilyen dolog egy mennyei, majszolható cookie. Íme két, szigorúan barátnőkkel elfogyasztandó cookie-recept!

Kardamomos cookie – kísérő az élet nagy kérdéseihez

1 3/4 csésze (224 g) liszt
2 tk. sütőpor
1/4 tk.
1 tk. őrölt kardamom
1/2 tk. őrölt gyömbér
1/4 tk. őrölt szegfűszeg
8 ek. (114 g) puha vaj
1 csésze (199 g) kristálycukor
1 tk. vanília aroma
1 nagy tojás
2 ek. (30 ml) tej
1 ek. (15 ml) citromlé
1 tk. reszelt citromhéj
csillogó kristálycukor a díszítéshez

Egy nagy tálba, folyamatos kevergetés mellett, öntsd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Keverd hozzá a fűszereket (kardamom, gyömbér, szegfűszeg) is.

Eg keverőtálban, elektromos habverőt használva, keverd ki a vajat habosra, majd dolgozd bele a cukrot és a vaníliát is – legalább két percig hagyd dolgozni a habverőt.
Ezután zuttyanhat bele a tojás – fél percig keverd. Dolgozd bele ezután a tejet, a citromlét és a citromhéjat is.

Egy keverőkanállal óvatosan keverd ebbe a masszába a lisztes egyveleget. Ha elkészültél, egy kissé puha állagú masszát kaptál. Tedd egy sütőpapírra (vagy folpackra), és formálj belőle egy kb. 30×5 centis hasábot. Bugyoláld be, és tedd a hűtőbe 1-6 órára.

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
A hasábot szeleteld fel kb. 0.5 centis darabokra. Ha kevesebb ideig hűlt a hűtőben, nehezebb felszeletelni – ebben az esetben vágj fél centis szeleteket, formálj belőlük kis golyókat, és a tenyereddel lapítsd őket szét.

Helyezd az így nyert sütiket sütőpapírra, tisztes távolba egymástól (kb. 5 cm helyet hagyjál köztük, hogy nőhessenek). Szórd meg a tetejüket a csillámló kristálycukorral, és 10-13 percig süssd őket.

Kíváló kísérője teáknak! Ha nagyobb átmérőjűeket sütsz, tedd rá a gőzölgő teáscsésze tetejére – mennyei, ahogy a gőz megpuhítja és átjárja… Mmmmm!:-)

Zabos cookie – pletykálkodásnak

3/4 csésze margarin
1 csésze barnacukor
1/2 csésze (sima) kristálycukor
1 nagy tojás
1/4 csésze víz
1 tk. vanília aroma
1 csésze liszt
1 tk.
1 tk. őrölt fahéj
1/2 tk. sütőpor
3 csésze natúr
zabpehely



Egy keverőtálban habverő segítségét igénybe véve keverd össze az első 6 összetevőt (margarin, cukor, tojás, víz, vanília).
A lisztet, a sót, a fahéjat és a sütőport keverd össze (és ha van kedved, szitáld meg – én lusta vagyok hozzá :-) …). A száraz összetevőket fokozatosan keverd bele a margarinos masszába.
Keverd bele a zabpelyhet is.

Sütőpapírra vagy kivajazott tepsire kb. teáskanálnyi masszából formált kis adagokat halmozz, bő (kb. 5 cm) távolságban egymástól.
180 fokon 12-15 percig süssd!

Ropogós, beszélgetős, majszolós süti – barátnői pletyózáshoz és lelkizéshez kíváló alapanyag!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.