Regisztráció


A jelszavát emailben elküldtük.

Biztosan már te is érezted, hogy néhanapján ha közel hajolsz kiskutyádhoz vagy cicádhoz előfordul rossz a leheletük. Velük nem teheted meg azt, amit magaddal ilyenkor, hogy bekapsz egy rágót vagy egy tic-tacot. Viszont megteheted azt, ami neked is a legjobb, ha ilyenkor megmosod a fogát.
.
.
.
Négylábú kedvencednek bűzös lehelete több mint kellemetlenség. Ugyanis egy kutya vagy macska kellemetlen szájszaga általában fogínybetegség következménye. Ez a probléma a fogak kihullásához vezethet, és sok más megbetegedéssel függhet össze.

Megoldások

1. Ne dőlj be!
A díszállat kereskedésekben kapható jutalomfalatok és öblítőszerek, amelyek állítólag megszüntetik a szájszagot, ritkán hatásosak. Kipróbálhatod, de idővel meg fogsz róla győződni, hogy mást is ki kell próbálnod. Ha kutya- vagy macskakozmetikusod fogápolást is vállal, mielőtt elviszed a kedvencedet, győződj meg róla, hogy kefét használ –e a kozmetikus, nem pedig éles eszközt.
.
2. Fordulj állatorvoshoz!

Elképzelhető, hogy az állatorvos esetleg altatásban végzett tisztítást javall a fogkő eltávolítására és a fogazat karbantartására. Nemkülönben még arra is fény derülhet, hogy nem –e egy komolyabb betegség következménye a kedvenced büdös lehelete.

3. Vedd elő a fogkefét!

Bizony, csakugyan meg kell mosnia kutyád vagy macskád fogát. Ha az állatorvostól megkérdezed, hogyan kell, ő biztosan megmutatja. Kicsit speciálisabb lesz, mintha a sajátodat mosnád. Nagyon fontos, hogy ne használj szódabikarbóna- vagy fluoridtartalmú emberi fogkrémet (ezek a hatóanyagok az állat gyomrában bajt okozhatnak).
 

Támogatás

Kérjük, támogasd munkánkat, mert

> a metropolita.hu önfenntartó
> és semmilyen külső támogatásban NEM részesül

Ft
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 1000Ft

Hasonló cikkek

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.