Register
A password will be e-mailed to you.

Yvett és Balázs jegyesek voltak, ám olyan gondok merültek fel közöttük, ami már a szakítás lehetőségét is előrevetítette.

"Egy nővel sem éreztem magam olyan jól, mint Yvettel. Kezdetben mindenen nevettünk, jó volt a hangulat együtt, még a veszekedéseink is viccelődéssel vagy szeretkezéssel végződtek. Mindennap beszéltünk telefonon, és hetente legalább 3-*4 estét együtt töltöttünk. Az eljegyzés után költöztünk össze, és arra számítottam, a kapcsolatunk még szorosabbá válik, és még több időt fogunk egymással tölteni. Ehelyett eltávolodtunk egymástól. Yvett kapott egy nagyobb feladatot a munkahelyén, otthon, vacsora közben is sokszor hallgat és a munkáján jár az agya, vagy a barátnőivel találkozik. Szinte csak a hétvége maradt, amikor figyel rám, és elmegyünk moziba vagy sportolni, de még az ágyban is eltol magától."

Yvett is csalódottnak érezte magát. "Azt hittem, végre megtaláltam azt a férfit, akivel élni szeretnék, aki elég nekem egy életre és én is elég vagyok neki. Humoros és tud szeretni. Nem értem, mitől romlott el minden. Úgy érzem, túlságosan belémkapaszkodik, állandóan maga mellett akar tudni, és ez nekem… visszataszító… Egyre többet kell dolgoznom, de nem is akarok olyan házasságban élni, ahol a felek önállótlanok, elhanyagolják a barátaikat, és mindig mindent együtt csinálnak. Nekem szükségem van a lányokra és egy kis függetlenségre a kapcsolatomon belül, és ez eddig nem hiányzott"


Yvettet ugyan aggasztja az, hogy a házassági terveik füstbe mehetnek, de legalább ennyire szorong a függetlensége feladásától is. Ő mindenképpen individuumnak látja magát, és nem egy házaspárban a feleségnek. Nem akar olyan nő lenni, akinek a nevét úgy ejtik ki: "a Balázsék". Biztos, hogy önállóbb, mint a vőlegénye, de magával a szoros kötelékkel szemben is averziói vannak.
.
Kedves Yvett!

Egy kapcsolatban mindkét félnek alkalmazkodnia kell a másikhoz, és ésszerű kompromisszumokat kell kötni. Ezt többnyire a függetlenebb partner szokta jobban elhanyagolni. Fontos tudatosítanod, hogy attól még nem leszel kevesebb, mert már nem "az Yvett" vagy, hanem "a Balázsék", hogy a többiek is párként gondolkodnak bennetek, együtt számítanak rátok. Ezzel nem veszíted el az egyéniségedet! Jobban kell bíznod önmagadban! A valakihez tartozás, a szoros kötődés csak erősíti, kiteljesetíti értékeidet, és nem elhomályosítja. 

Ezenkívül minden kapcsolat időigényes. Nem úgy van az, hogy összeköltözünk, és akkor már minden megy magától, nem is kell egymásra figyelni.

A párkapcsolatunk a legfontosabb emberi közösségünk, ezért ezzel kell e legtöbbet foglalkozni. Mindennap törődnünk kell a párunkkal. A szerelem olyan, mint egy virág, amit ha nem locsolnak nap mint nap: elhervad. A kapcsolatunk sem lesz boldogító magától, csak ha nap mint nap apró örömöket csempészünk egymás életébe. Erről szól a közösen eltöltött idő és a közös élmények is.

Bizony, inkább a barátságoknak kell megsínyleniük a házassági köteléket, és nem fordítva! Teljesen hétköznapi tapasztalat, hogy amikor egy nő vagy egy férfi rátalál az Igazira, akkor eltűnnek a társasági életből. Erre kevesebb megértést és önzetlenséget tanusító barátok talán megsértődnek, de semmiképpen sincs igazuk. A jelenség pedig csak átmeneti, a kezdeti évekre jellemző.
.
Két idegen ember összecsiszolódása rengeteg energiát, egymásrafigyelést igényel, még ha ez izgalmas folyamat is. Evidens, hogy már semmi sem lesz ugyanolyan, mint régen! Yvett, ha konzerválni akarod a barátnős bulizásokat, azzal gátolod, hogy megérkezzen hozzád a jövő, egy megváltozott alaphelyzettel, életformával! Törődj bele, hogy valamit el kell venned a barátnőidre szánt idődből. Még akkor is, ha ők szinglik, és zúgolódni fognak.
.
Balázs nem azért akar több időt eltölteni veled, mert "kapaszkodik", hanem mert fontos vagy neki, és erősíteni akarja a közösségeteket, amit a közösen eltöltött minőségi idő tesz lehetővé. Közös élmények, melyek közös emlékekké válnak…

Különösen ma panaszkodnak a nők amiatt, hogy fel kell adniuk a kemény munkával elért karrierjüket, a megszokott szabadságukat, egyszóval teljesen fel kell adniuk magukat – nyíltan vagy titokban ezt várják el tőlük a pasik -, hogy teljesen a kapcsolatnak éljenek, és ne legyen saját, önálló világuk.Ez az elvárás feszültséget és szorongást indukál, ami lassan tönkreteheti a kapcsolatot.

Gondold át, mit akarsz, mi a hosszútávú célod az életben, mik a prioritások. És ezek alapján egyezz ki a pároddal, hogy miben kérsz toleranciát tőle, és miben engedsz az ő kéréseinek. A problémátok nem megoldhatatlan, csak mindkettőtöknek – neked is! – bele kell feccölni egy kis energiát, meg is kell változtatnod a gondolkodásodat.

Törekedjetek a megbeszélésre és a kompromisszumra, mert emiatt hiba lenne visszatáncolni egy igazi egymásratalálástól, és egy jegyességtől. Ne felejtsétek el, egyetlen házasság sem úgy kezdte, hogy minden tökéletesen klappolt! Egy párkapcsolaton sokat kell dolgozni, többet, mint a karriereden!

Szorítok, hogy teljesen visszataláljatok egymáshoz:

Freudissima

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.