Register
A password will be e-mailed to you.

Egy forradalmian új, sebtapasznak látszó találmányt dobnak nemsokára a piacra, ami állítólag megvédi viselőjét attól, hogy túl sok időt töltsön a napon és leégjen.
Skót tudósok kifejlesztettek egy anyagot, amely érzékeny az ultraviola sugárzásra, és megváltoztatja a színét, ha viselője bőre veszélyben van.

Ez az olcsó, ámde annál hasznosabb kis bigyó karszalag vagy ragtapasz formájában fog a piacra kerülni, és még a fürdőruha alatt viselve is képes lesz a veszélyt jelezni.

Az ultraviola sugarak egy kémiai reakciót váltanak ki a tapaszban, és olyan anyag kibocsátását idézik elő, amely megváltoztatja a tapasz színét. Így viselője pontosan tudni fogja, mikor jött el az ideje a "visszavonulásnak".
Ha túl sokat vagyunk a napon, a tapasz sárgáról pirosra változik. Úgy működik, mint egy intelligens tinta.
.
A kutatók bíznak abban, hogy ennek az új találmánynak a segítségével sikeresen küzdhetnek a túlzott napozás nyomán kialakuló bőrrák ellen. Ugyanis már 4-8 óra napozás vagy napon töltött idő is okozhat leégést, vagyis visszafordíthatatlan károsodást.
A tapasz kifejlesztői ezen a nyáron szeretnék tesztelni a találmányt, és remélhetőleg már októbertől kapható lesz (Angliában).
.
A kis "mérőműszert" a különböző bőrigényeknek megfelelően fogják kialakítani, az érzékenységnek megfelelően.
Remélhetőleg, ha elterjed a tapasz használata, az emberek jobban oda fognak figyelni a bőrük védelmére, mondta egy rákkutató.
.
Azt sajnos nem tudjuk, vajon nálunk is kapható lesz-e a termék, mindenesetre ha működik, minket is érdekelne!

Forrás: Daily Mail

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.