Register
A password will be e-mailed to you.

Hetek, hónapok óta ömlik a hírekből a sok rémség, hogy így a forint és úgy az euró, és mi magunk is érezzük a bőrünkön a válság hatásait, semmi kétség.
Számtalan kutatás bizonyította már, hogy az optimista emberek mennyivel jobban járnak, mint pesszimista társaik, így hát mi is úgy döntöttünk, megpróbáljuk előhalászni onnan jó mélyről a gazdasági válság POZITÍV hatásait. Nem könnyű, ezt mi is érzékeljük, de, ahogy a mondás is tartja – minden rosszban van valami jó. Lássuk!

Kedvezőbb életstílus! Az életünk, hála a gyors fejlődésnek, egyre összetettebbé vált/válik, egyre több minden közül kell választanunk – legyen szó aerobic óráról vagy wc papírról, a választék mindenből egyre bővül. A folyamatos döntési helyzet pedig stesszel és sok fejtöréssel jár…
De mik is a gazdasági válság pozitv hatásai az életstílusunkra vonatkozóan?
.
– kevesebb pénzünk van költekezni = jobban odafigyelünk az értékre = kevesebb haszontalan holmira költünk = kevesebb kacat!
.
– kevesebb pénzünk van költekezni = nyitottabbak vagyunk a "3-az-1-ben" típusú termékekre = az egyszerűsítő termékek kerülnek előtérbe = letisztult életstílus!

Tisztább környezet! Olyasmikre költjük a pénzünket, amik – látható vagy láthatatlan módon, de – károsítják a környezetet. Írtjuk az erdőket, szennyezzük a levegőt.. de milyen hatással van minderre a válság?

– kevesebb pénzünk van lakásvásárlásra = megnő a kereslet a kisebb lakások iránt = kevesebb négyzetméter = kevesebb energia kell a fűtésre/hűtésre = kevesebb széndioxid kibocsátás háztartásonként!

– kevesebb pénzünk van villany- és gázszámlára = jobban odafigyelünk a takarékossági megoldásokra = nem pocsékoljuk az energiát (víz-gáz-villany)!
.
– kevesebb pénzünk van  költekezni = nagyobb hangsúlyt kap a tartósság (az "eldobhatósággal" szemben) = nagyobb érdeklődés a tartós termékek iránt = kevesebb eldobható termék, ami a szemétdombokon végzi!
.
Jobb egészség!
A gazdaság fejlődésével az ember is egyre többet költ egészségtelen holmikra… de, ennek most vége!

– kevesebb pénz a szokásokra = kevesebb pénz cigarettára = kisebb kockázat a rákra = jobb egészség!

– kevesebb pénz szocializálódni = kevesebb pénz jut alkoholra = kisebb alkohol-bevitel = kevesebb "iszik és vezet" = kevesebb ittasságból következő közúti baleset!

– kevesebb pénz jut gyorséttermekre = kevesebb hamburgert eszünk = egészségesebb emberek!
.
– kevesebb pénz jut arra, hogy étteremben vacsorázzatok = kevesebb étteremben eltöltött idő = több otthoni főzés = egészségesebb ételek fogyasztása!
.
Jobb emberi kapcsolatok! A gazdagság, és az a késztetés, hogy mi is a "menők" közé tartozzunk, elfeledtette velünk, mik is az igazán fontos dolgok az életben, és hogy milyen fontosan a valódi kapcsolataink.
.
– kevesebb pénz szórakozásra = több idő otthon = több minőségi idő a családdal = erősebb családi kötelékek!
.
– kevesebb pénz jut arra, hogy kajáldákban egyetek = több otthoni étkezés = több családi vacsora = mélyebb kapcsolat kialakítása a szeretteitekkel!
.
– kevesebb pénz jut kütyükre és játékokra = nagyobb hangsúly azokra a dolgokra, amik nem kerülnek sokba = nagyobb befektetés az emberi kapcsolatokba!

Költs okosan! Sokan azért veszítették el mostanában a pénzüket, mert a biztos, de kisebb kamatok helyett a nagyobb nyereséget ígérő, de kockázatos befektetéseket választották. Ha esetleg te is így jártál, nézd a dolgok jó oldalát:

– kevesebb pénz jut költekezésre = nagyobb igény a stabilitásra = kevesebb irígység!

– nehezebben megkapható hitelek = kisebb valószínűség, hogy olyasmit veszünk meg, amit nem tudunk megfizetni = jobb pénzügyi stabilitás!

– kisebb kockázat-tolerancia = kevesebb kockázatos befektetés = okosabb befektetések!

Most így hirtelenjében ennyit tudtunk felsorolni, de biztosan számos egyéb, pozitív hatása is van a gazdasági válságnak. Neked eszedbe jut még?

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Egy válasz

  1. Mariann

    Nagyon jol van osszeallitva ez a cikk, talan ugy lehetne megfogalmazni meg egyszerubben,
    hogy eltavolodtak az emberek a termeszettol, s egy a termeszetes eletmodjuktol is,
    s most eljott az ideje, hogy erre rajojjenek, s ha szenvedessel es
    nelkulozessel is jar ez a visszateres, de vissza kell ternijuk ahhoz az
    eletmodhoz, amit a teremto is eloirt Nekunk, s amire Jezus Urunk is tanitott Bennunket.
    Mert az eletet nem azert kaptuk, hogy az e vilagi elet, a foldi csabitasainak eljunk es foglalkozzunk, onzetzetlenul, felelosegnelkul,
    mertektelenseggel, s szinte versenyszeruen.
    Az eletet azert kaptuk, hogy annyit egyunk, hogy letezni tudjunk, s amikor valamit megveszunk, azt tudatosan es megfontoltan tegyuk, hogy az a dolog, amire koltok jelenleg, valoban szukseges e, vagy csak
    azert veszem meg, mert a szomszedomnak is olyan van!

    Nem kell a fitness terem, a bejarono, sem a mu-tasakos etelek, hiszen a mozgasi lehetoseget megtalalhato az otthonunkban, s a friss etelek
    egeszsegesebbek, mint a reklamozott zacskos etelek.
    Semmi sem tortenik veletlenul, talan most eljott a valtozas, valtoztatas ideje,
    lehet, hogy ez szukseges ahhoz, hogy megtisztitsuk a lelkunket, s igy
    egeszsegesebben, s lelki bekeben fogunk elni,
    s mivel mindenert megkell szenvednunk, s talan ez „a nelkulozes”, amit
    sokan igy hivnak, de megkell tapasztalnunk, hogy elerjuk a lelkitisztulast.
    Azt az embert nem erinti ez a valtozas, Aki lelkiekben, mindig Istennel voltak, s ha netan erinti is, az turelmesen es alazatosan fogja elviselni
    ezt az idoszakot is!

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.