RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

A sivatag mindig is elragadta az emberek képzeletvilágát, misztikus, semmihez sem hasonlítható hangulat árad belőle, egyszerre érezzük itt a küzdelmet az életért, a halál és a szenvedés mindenüttvalóságát, másrészt annyira ingerszegény és kopár, hogy az ember gondolatait óhatatlanul is a lét nagy kérdései felé fordítják?

Túlélem? Ha igen, minek, Mire való a földi élet, Mire való a szenvedés?
Ha megnézed ezt a képgalériát, te is a varázsa alá kerülsz, közel leszel a homokdűnélhez, a picikévé szelidült sárkányokhoz, érzed a perzselő szelet az arcodon, és a jeges fagyot, ha leszáll az éjszaka…


Kattints ide a képgaléria megtekintéséhez!

A sivatag olyan terület, amelynek vízháztartása állandóan veszteséges. Vannak olyan helyek, ahol évekig nem esik az eső. A szárazság miatt a talaj terméketlen; többnyire csak a kimondottan szárazságtűrő és pozsgás fajok élnek meg itt. Maga a talaj azonban éppen olyan változatos lehet, mint a termékeny tájakon, és eszerint a sivatag lehet:
•    sziklasivatag;
•    kősivatag;
•    kavicssivatag;
•    homoksivatag;
•    agyagsivatag;
•    sósivatag.
A hőmérséklet szélsőséges ingadozása aprózza a kőzeteket. A szél sok homokot és port ragad fel, és a keményebb szemcsék dörzsölik, csiszolják a kőzetek felszínét..
A ritkán és rövid ideig, de intenzíven hulló eső hirtelen árvizet okoz. A rohanó ár sok iszapot, homokot és kőzettörmeléket sodor magával a medencékbe, de csak rövid távon, mert a víz hamar beszivárog vagy elpárolog.
A hőmérséklet igen szélsőséges egyetlen napon belül: nappal tikkasztóan magas, éjjel viszont erősen leesik, mert a gyér növényzet miatt a száraz levegőben (a relatív páratartalom 20–25%) erős a kisugárzás.
A sivatag távolról sem mindig síkság: gyakorta hegyes-völgyes. Kevés itt az élet, kevés olyan állatfaj illetve növényfajta létezik, amelyik jól érzi magát – vagyis egyáltalában túl tud élni – itt. Az emberek is többnyire csak az oázisoknál telepszenek meg.
A leghíresebb nomád törzs a tuaregeké: ezek az emberek híresen különlegesek, misztikusak, szélsőségesek: miként a hazájuk.


Nyaralj személyre szabott árajánlattal! Regisztrálj, és nyerj mellé egy wellness hétvégét is!

Forrás: http://artsytime.com

 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.