RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Nem kellesz eléggé, amerikai romantikus vígjáték

•  rendező: Ken Kwapis
•  főszereplők: Ben Affleck, Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Jennifer Connelly, Kevin Connolly, Bradley Cooper, Ginnifer Goodwin, Scarlett Johansson, Justin Long

A címet amerikai romantikus filmvígjátékként jegyzik, és az is – azzal a különbséggel, hogy ez egy olyan film, amire nyugodt lélekkel rábeszélheted a pasidat is, mert nem fog rossz szájízzel kijönni a moziból.

Na, kezdjük az elején. Kicsit sokkolóan kezdődik. Azzal, hogy a világ minden táján, valamennyi színű, korú és fajú nő a „csak nincs önbizalma, fél tőled, taktikusan kivár, sokat csalódott, elutazott, ne izgulj hívni fog” kezdetű dumákkal eteti türelmetlen, szingli, félig elcsábult barátnőjét, amikor az első randi után a Pasi nagyon nem hívja fel már napok óta – ígérete ellenére.

Pedig szimplán csak „NEM KELLESZ ELÉGGÉ” neki.

Nos, ez a film központi mondanivalója. Ezt igyekszik a fejünkbe sulykolni nekünk, szegény, naiv, megértő és rámenős leh-ányoknak.

A moziban a fiú mellettünk pedig remekül mulat, kajánul ránksandítva vigyorog, úgyhogy eme pillanatban kedved lenne lecsapni egy nagy fekete aktatáskával. De a történet pörög, és egész fordulatosan!

A sztori valamennyi nőnemű szereplője így vagy úgy az Igazira vadászik, – mindenki a maga stílusában és eszközeivel -, míg a férfiak hagyják (vagy nem) magukat elcsábítani és rábeszélni a dologra. Ha valami, akkor ez mindenképpen a 21. század újítása, hogy a nők, akik felé továbbra is elvárás, hogy nőiesek, törékenyek és alárendelődőek legyenek, ugyanakkor kénytelenek maguk kiválasztani és udvarlással, rábeszéléssel, szexxel vagy zsarolással levadászni a kiszemelt hímneműt. És persze van, akinek mindegy, hogy ki az, csak férfi legyen, van, aki meg válogat. De az élet egyik nő számára sem fenékig a tejfel.

Ám, hogy jó hírt is közöljek: a film a fiúkat is szembesíti a ténnyel, hogy bárhogy kényeskednek és bárhogy féltik azt a fene nagy függetlenségüket, azért ők sem képesek kihúzni magukat a Szerelem félelmetes ereje alól, és ez rákényszeríti őket is az elgondolkodásra a női nemmel szemben tanúsított egoizmusuk esetleges delete-elésén.
.
<< A képen: a valószerűtlenül kék szemű Bradley Cooper nagyon jóóóó :-)
.
A szerelemben viszonylag totál szerencsétlen hősnőink nem adják fel a küzdelmet, és hősiesen kiállnak a pozitív gondolkodás, valamint a minőségi életmód mellett, ami azt sugallja, hogy csak azért sem mondanak le az igazi, romantikus, meg nem alkuvó szerelemről. De ehhez a férfiaknak is lesz egy-két szavuk, ám a forgatókönyvíró olyan zseniálisan kritizálja agyon mindkét nemet, hogy sikerül neki folyamatos röhögtetés mellett elmondania, amit el akar, és végül mindenkit helyretennie.
.
A szereposztás is parádésra sikeredett: Jennifer Aniston hatalmas önkritikával – ami igen szimpatikussá teszi – elvállalta a kissé öregedő, fel nem vállalt vénlány szerepét, Ben Affleck nemi hovatartozása kérdéses (bár csak egy darabig), Drew Barrimore – hogyan csinálja? – édes nagyon, pedig semmi extra nincs benne, Jennifer Connelly egy gyönyörű, karót nyelt feleség (akinek sikerült), Scarlett Johansson hozza a szokásos nőstényördög karakterét, a gátlástalanul felszabadult bevállalós überlaza csaj szerepben, a szőke, kék szemű Bradley Cooperből pedig csak úgy dől a sárm, komolyan, lányok, már csak őmiatta is érdemes végignézni ezt a filmet!

Hát ennyit árulhatok el előljáróban. Nézzétek meg. Habkönnyű és üdítő, cinikusoknak és romantikusoknak egyaránt tanulságos és emészthető. Jó étvágyat hozzá!
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.