Register
A password will be e-mailed to you.

Nem kellesz eléggé, amerikai romantikus vígjáték

•  rendező: Ken Kwapis
•  főszereplők: Ben Affleck, Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Jennifer Connelly, Kevin Connolly, Bradley Cooper, Ginnifer Goodwin, Scarlett Johansson, Justin Long

A címet amerikai romantikus filmvígjátékként jegyzik, és az is – azzal a különbséggel, hogy ez egy olyan film, amire nyugodt lélekkel rábeszélheted a pasidat is, mert nem fog rossz szájízzel kijönni a moziból.

Na, kezdjük az elején. Kicsit sokkolóan kezdődik. Azzal, hogy a világ minden táján, valamennyi színű, korú és fajú nő a „csak nincs önbizalma, fél tőled, taktikusan kivár, sokat csalódott, elutazott, ne izgulj hívni fog” kezdetű dumákkal eteti türelmetlen, szingli, félig elcsábult barátnőjét, amikor az első randi után a Pasi nagyon nem hívja fel már napok óta – ígérete ellenére.

Pedig szimplán csak „NEM KELLESZ ELÉGGÉ” neki.

Nos, ez a film központi mondanivalója. Ezt igyekszik a fejünkbe sulykolni nekünk, szegény, naiv, megértő és rámenős leh-ányoknak.

A moziban a fiú mellettünk pedig remekül mulat, kajánul ránksandítva vigyorog, úgyhogy eme pillanatban kedved lenne lecsapni egy nagy fekete aktatáskával. De a történet pörög, és egész fordulatosan!

A sztori valamennyi nőnemű szereplője így vagy úgy az Igazira vadászik, – mindenki a maga stílusában és eszközeivel -, míg a férfiak hagyják (vagy nem) magukat elcsábítani és rábeszélni a dologra. Ha valami, akkor ez mindenképpen a 21. század újítása, hogy a nők, akik felé továbbra is elvárás, hogy nőiesek, törékenyek és alárendelődőek legyenek, ugyanakkor kénytelenek maguk kiválasztani és udvarlással, rábeszéléssel, szexxel vagy zsarolással levadászni a kiszemelt hímneműt. És persze van, akinek mindegy, hogy ki az, csak férfi legyen, van, aki meg válogat. De az élet egyik nő számára sem fenékig a tejfel.

Ám, hogy jó hírt is közöljek: a film a fiúkat is szembesíti a ténnyel, hogy bárhogy kényeskednek és bárhogy féltik azt a fene nagy függetlenségüket, azért ők sem képesek kihúzni magukat a Szerelem félelmetes ereje alól, és ez rákényszeríti őket is az elgondolkodásra a női nemmel szemben tanúsított egoizmusuk esetleges delete-elésén.
.
<< A képen: a valószerűtlenül kék szemű Bradley Cooper nagyon jóóóó :-)
.
A szerelemben viszonylag totál szerencsétlen hősnőink nem adják fel a küzdelmet, és hősiesen kiállnak a pozitív gondolkodás, valamint a minőségi életmód mellett, ami azt sugallja, hogy csak azért sem mondanak le az igazi, romantikus, meg nem alkuvó szerelemről. De ehhez a férfiaknak is lesz egy-két szavuk, ám a forgatókönyvíró olyan zseniálisan kritizálja agyon mindkét nemet, hogy sikerül neki folyamatos röhögtetés mellett elmondania, amit el akar, és végül mindenkit helyretennie.
.
A szereposztás is parádésra sikeredett: Jennifer Aniston hatalmas önkritikával – ami igen szimpatikussá teszi – elvállalta a kissé öregedő, fel nem vállalt vénlány szerepét, Ben Affleck nemi hovatartozása kérdéses (bár csak egy darabig), Drew Barrimore – hogyan csinálja? – édes nagyon, pedig semmi extra nincs benne, Jennifer Connelly egy gyönyörű, karót nyelt feleség (akinek sikerült), Scarlett Johansson hozza a szokásos nőstényördög karakterét, a gátlástalanul felszabadult bevállalós überlaza csaj szerepben, a szőke, kék szemű Bradley Cooperből pedig csak úgy dől a sárm, komolyan, lányok, már csak őmiatta is érdemes végignézni ezt a filmet!

Hát ennyit árulhatok el előljáróban. Nézzétek meg. Habkönnyű és üdítő, cinikusoknak és romantikusoknak egyaránt tanulságos és emészthető. Jó étvágyat hozzá!
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.