Register
A password will be e-mailed to you.

A hangos zenehallgatást, a táncot, a meztelenkedést, de még a kézenfogva sétálást is helytelen viselkedésnek nyilvánították Dubajban a legújabb irányelvek szerint – adta hírül az el-Imárát el-Jaum című, arab nyelvű lap.


.
A városállam vezetése arra szólította fel a lakosságot, melynek 80 százalékát külföldiek teszik ki, hogy tiszteljék a muszlim többségű ország szokásait, és kerüljék az illetlen viselkedést.

Dubaj amúgy az Egyesült Arab Emirátusok közül az egyik legtoleránsabb: az öltözködési szabályok viszonylag lazábbak, és tucatjával találhatók itt hotelek, melyeknek bárjában legális alkoholfogyasztásra is lehetőség nyílik.

Az új szabály azonban megtiltja a fent említetteken túl a férfi és nő között váltott csók minden formáját. Sőt, a nem házasságban élő párok nem sétálhatnak még kézenfogva sem. Akit pedig alkoholos befolyásoltság alatt – legyen az akármilyen kis mértékű -, az arra kijelölt kerületen kívül találnak, szintén szembekerül a törvénnyel. A szabályok bármiféle megsértése, akár helyi lakosról vagy bevándoroltról van szó, pénzbüntetéssel, sőt szabadságvesztéssel járhat.  

Forrás: MTI

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.