Register
A password will be e-mailed to you.

Aki egyedül él, többet költ élelmiszerre, ruhára, szórakozásra, szépészeti és élvezeti cikkekre, és többet is pocsékol, többet költ kacatokra.


.

Egy felmérés szerint egy szingli havonta átlag 300 eurót (94 ezer forintot) ad ki csak élelmiszerre, ami 60 százalékkal több. mint egy átlagcsalád egy főre eső kiadása. Az egyfős háztartások száma az összes háztartás egynegyede és ez az arány évente 5 százalékkal nő.

Az egyedülállók magasabb költségei nemcsak az eltérő életstílusból, és életcélból adódik, hanem abból is, hogy példának okáért az élelmiszerek nagyobb része nem létezik egy személyre szabott csomagolásban, és ami esetleg van, az sokkal drágább.

A kiadást növeli a pocsékolás magas aránya is, és az, hog gyakran pótcselekvésként, hangulat javítás céljából vásárolgatnak, ezáltal nő az értékesség érzete annak, akit nem babusgat, nem vár otthon senki. Ezenkívül a szinglik a népességnek azon rétegét alkotják, akik a munka, a pihenés vagy a szórakozás kedvéért takarékoskodnak az idővel. Előnyben részesítik a készételeket, amelyek ötször annyiba kerülhetnek, mint a bennük felhasznált nyersanyag. 

A válság és az árak növekedése ellenére a félkész és kész termékek eladása 2008 első hat hónapjában 9,5 százalékkal nőtt az egyedülállók számának növekedése miatt, miközben fokozatosan csökkent az ételek elkészítésére szánt idő. Jelenleg átlag 34, 9 perc alatt készül el az ebéd, ami 4,7 százalékkal rövidebb, mint az előző évben és 33,1 perc alatt a vacsora. Itt a csökkenés 2,7 százalékos.  

A gazdaság bizonyíthatóan jól jár a szinglikkel, és érdekében áll propagálni az egyedülálló életmódot, és a nőket növekvő önállóságra és önmegvalósításra buzdítani.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.