Register
A password will be e-mailed to you.

Aki tartósan, évekig műveli kertjét, néhány évvel tovább él, mint aki lustálkodik helyette – mutatta ki egy svéd egyetem kutatói, akik 35 éve figyelik és elemzik, miként hat a kertészkedés az ember élettartamára.

Ez jó hír Olaszországnak, mert ott a 25-34 év közöttieknél minden negyedik ember kertészkedik, a 65 éven felülieknél pedig csaknem 50 százaléka.

Kertészkedni a stressz ellen is érdemes, de lehet hobbiból vagy spórolásból, hogy biztosítva legyen zöldségfélékből az ellátottságunk.

Hódít a kertészkedés az Egyesült Államokban is, ahol a nagyvárosokban divat lett a háztetők teraszain salátát, paradicsomot nevelni. A Burpee Seeds, a legnagyobb amerikai vetőmagcég 2008-ban kétszer annyi magot adott el ezekből a zöldségekből, mint egy évvel korábban. Amerikában "home gardener" tanfolyamokat is indítottak, melyekben meg lehet tanulni az egyszerű kertészkedés alapfortélyait, hogy ne a növénykék tömeghalála legyen a tanulópénze a laikus átlagember hozzá-nem-értésének.
 
Nagy-Britanniában a National Trust, a nemzeti kulturális örökség gondozója ezer kis parcellát osztott szét az állampolgárok között, akkora területet, amelyen 2,6 millió fej salátát lehet termeszteni.

Itt az ideje, hogy mi is átvegyük ezt a cseppet sem káros, ám annál idegnyugtatóbb divatot!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.