Register
A password will be e-mailed to you.

Kigömbölyödtél… már megint. És mindig ugyanazokon az ismerős területeken – a pocakodnál, a fenekednél vagy a combodnál. Arra gondolni, hogy ezeket a területeket egyszer és mindenkorra a "helyére teheted", talán elérhetetlen, főleg, ha csak a gyors diétákat és néhány hónapos tornákad veszed számításba, viszont ha így gondolkodsz, akkor csak frusztráltabb és csalódottabb leszel.
Inkább nézz szembe a valósággal!
.
Ha a problémás területeidet szeretnéd megcélozni, szükséged lesz egy speciális, rendszeres életmódra, ami nem csak a diétát és a legújabb, legtrendibb edzéseket foglalja magába.
Fontos, hogy tudatában légy annak, bár az étkezési és életmódbeli változtatások nélkülözhetetlenek, mindenki egyedi – eltérő személyiséggel, alkattal és genetikai háttérrel. Ezért fordulhat elő, hogy a diéta vagy aerobik óra, ami a barátnődnek bejön, neked egy grammot sem visz le a súlyodból.

Az igazság az, hogy igenis lehet fókuszálni a problémás területekre, de csak akkor, ha az egész tested megmozgatod. A kettő egymás nélkül nem megy. Nincs olyan gyakorlat, ami lehetővé tenné, hogy CSAK a fenekedből fogyjál – jobban mondva, fogsz fgyni a fenekedből, de a többi területed is át fog alakulni.

Kulcsfontosságú, hogy a test minden részén építsük az izmokat, és ezáltal elégessük a zsírt. Sokan azt gondolják, hogy ha 30-60 percet töltenek a kardio-gyakorlatokkal, akkor el tudják tüntetni a problémás területeiket. Az igazság az, hogy a problémás területek ugyanúgy megmaradnak, még akkoris, ha összességében fogytak.

Az ellenállást javító edzések, a kardiogyakorlatok és a megfelelő táplálkozás mind együtt járulnak hozzá ahhoz, hogy siekeresen le tudd küzdeni a problémás területek kihívását. Amint elkezded az egész testedet megmozgatni úgy, hogy egyenlő figyelmet kap minden izomcsoportod, és így a zsíégetés is egyenletes, elkezdhetsz célzott mozgássorokat belevinni az edzésbe. Ekkor jöhetnek azok az extra gyakorlatok, amelyek kifejezetten a problémás testrészekre hatnak, specifikusan.
.
Rezgő zselék a hasadon
.
Ha például azon dolgozol, hogy megszabadulj attól a "rezgő zselétől" a hasad tájékán, akkor azzal tudod a leghatékonyabban elérni a célodat, ha 10-20 további hasizomgyakorlatot beiktatsz az aktuális edzésedbe.
Lassan végezd a mozgást, ezzel egy kicsit "összezavarod" az izmokat. Számolj lassan 3-ig, amíg felülsz, és lassan 3-ig, amíg visszareszkedsz. Egy felülés után tartsd meg magad a levegőben 8-10 másodpercig. Elképzelhető, hogy eddig csak gyors felüléseket végeztél, és az izmaid hozzászoktak a mozgástípushoz. Ha egy kicsit változtatsz a szokásos mozgáson, azzal újra tudod aktiválni az izmaidat!

Mi legyen a popsival és a combokkal?

Próbáld ki ezt: dinamikus (plyometrikus) guggolás! A guggolás nem csak a fenekednek, de a combodnak is jót tesz, miért ne csaphatnánk két legyet egy ütésre?
Mielőtt a gyakorlathoz kezdenél, győződj meg róla, hogy a térdeid megfelelő állapotban vannak-e a feladat elvégzéséhez, a guggoláshoz. Majd, a következő szabályokat tartsd mindig szem előtt:
– a térded soha ne legyen előrébb, mint a lábujjad
– kicsit told ki a popsidat
– egyenes hát és
– behúzott hassal végezd a gyakorlatot!

A dinamikus guggolás megemeli a pulzust, fokozottan ver tőle a szív, égeti a zsírt és izmot is épít.
A gyakorlat a következő: ugorj fel egyenesen a levegőbe, majd puhán a talajra érkezve guggolj le úgy, hogy a testsúlyod a sarkadra helyeződjék. A nap folyamán a legjobb eredmény érdekében többször ismételd meg ezt a gyakorlatot, minden alkalommal 10-12 guggolással.

Tény az, hogy meg tudod célozni a problémás területeket, ha az egész testedre koncentrálsz és utána adagolod a hatékony zsírégető extra gyakorlatokat, út közben. Meglátod majd, a problémás területek nemsokára már nem is jelentenek majd akkora problémát!
Jó edzést!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.