Register
A password will be e-mailed to you.

A 10 éves Tia-Mae életében először kezdett el enni – egészen mostanáig egy csövön keresztül táplálták, mivel visszautasított minden ételt, amit kínáltak neki.
Több tucat specialista látta már, de nem tudott senki sem segíteni. A kislány nem volt hajlandó egy falatot sem lenyelni.
Aztán elvitték egy svájci magánklinikára, ahol úgy tűnt, megjött az étvágya…

Édesanyja, a 44 éves Sue McCarthy teljesen megdöbbent, amikor a kislánya elfogadta a joghurtot, amivel megkínálta. Ma már Tia-Mae levest eszik, sodót, fagylaltot és tejbegrízt.
És bár éjjelente még midig szükség van a csövön keresztüli táplálásra, hogy hozzájusson a megfelelő tápanyagokhoz, anyja reméli, hogy nemsokára lánya is úgy étkezik majd, mint kortársai.

Tia-Mae 3 hónappal korábban született, és a nyelőcsöve és a gyomra – egy rendellenességből kifolyólag – nem ért össze, ezért élete első évét jóformán a kórházban töltötte. De semmilyen orvosi magyarázatot nem találtak arra, a kislány miért nem hajlandó enni – és az állapota egyre jobban kezdte aggasztani szüleit.

Szinte csodával határos, hogy a 10 éves kislány elkezdett enni – senki sem tudja, mi volt az oka annak, hogy eddig visszautasította a szájon át való étkezést, és azt sem tudni, mitől változott meg. Az anyja mindenesetre elmondhatatlanul örül a fejleményeknek. "Csodálatos őt enni látni." – mesélte az anya a Daily Mailnek. "Most már el tudunk együtt menni étterembe is. Viszek neki levest, és így ő is velünk együtt eszik. Desszertnek pedig fagylaltot vagy sodót szokott rendelni.

El sem tudom hinni, hogy karácsonykor még csak joghurtot evett, aztán most nem győzünk a listáról válogatni, amin csupa olyan étel van, amit boldogan megeszik.
Sosem gondoltam volna, hogy ez egyszer megtörténik!
Folyton az jár a fejemben, milyen jó lesz majd, amikor majd a barátaival el fog járni, meg moziba mennek majd – és csupa olyan dolgot fog csinálni, amit a többi, normális gyerek. Nem szeretném, ha ezekből kimaradna. Azt hiszem, engem jobban zavarna, mint őt.
A svájci specialista számomra a fényt jelenti az alagút végén.
Ugyanis senki nem tudta megmondani, mi baja lehet Tiának, nem tudták, hogyan segíthetnének rajtunk. Teljesen magamra maradtam, és nem tudtam, hogy mit tegyek.
Most már ki tudunk tűzni magunk elé apró, elérhető célokat, és sokkal bizakodóbban tudok a jövőbe tekinteni!"

Forrás: Daily Mail

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.