RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Ahogy fokozatosan bevezetjük a szilárd ételek fogyasztását a baba étrendjébe, megkezdjük az elválasztás természetes folyamatát. Ez általában 4 és 6 hónapos kor között történik, de természetesen, mivel minden baba egyedi módon fejlődik és növekszik, ne erőltessünk semmit! Az elválasztással kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a védőnőhöz és a gyerekorvoshoz!

Most néhány egyszerű, egészséges, könnyű receptet javasolunk, erre a korai időszakra!

"Téli álom" püré

Hozzávalók (2 bébiadag): 4 alma, 10 ek víz, 1/4 tk. őrölt fahéj.

  • Ez egy könnyen elkészíthető püré. Az elválasztásnál törekedj arra, hogy lehetőleg ne édesítsd, még akkor se, ha esetleg savanykásnak tűnik. Próbáld először megetetni a kicsivel, és ha nagyon nem megy, akkor édesítsd csak. Ajánlatos más friss gyümölccsel, például banánnal édesíteni cukor helyett. A babák élvezik az új, szokatlan ízeket! Fűszereket  – kis mennyiségben – akkor tegyél a pürébe, ha már legalább 1 hónapja fogyaszt szilárd étekeket a baba!

Elkészítés: Hámozd meg az almát, a magházat távolítsd el és darabold fel a húsát! Az almát a vízzel és a fahéjjal együtt tedd egy lábosba és 15-20 percen keresztül lassú tűzön párold, amíg az alma meg nem puhul. Közben fakanállal törd össze az almát. A pépet hagyd kihűlni.
A kihűlt pépet botmixerrel pépesítsd a teljesen sima, homogén állag eléréséig.
Ha nem frissen fogyasztja a baba, akkor nyugodtan lefagyaszthatod, és így később bármikor lőveheted! Ezesetben töltsd a pépet egy jégkockatartóba és fedd le egy fóliával – tálalás előtt teljesen fel kell majd engedni.

Uborkás avokádópüré

Hozzávalók (2 bébiadag): 1/4 kisebb kígyóuborka, 1/2 érett avokádó

  • Ezt a pürét nem kell főzni, a kicsik pedig odavannak az állagáért. A megmaradt avokádót salátába vagy szendvicsbe is teheted – és így a "maradék" avokádó a saját étrended egészséges kiegészítőjévé válhat!

Elkészítés: Hámozd meg az uborkát, és hosszában vágd ketté; a magját kapard ki, és kockázd fel a húsát. Az avokádóval járj el hasonlóképpen: hámozd meg, vedd ki a magját és darabold fel a húsát.
A két zöldség felaprított húsát botmixerrel pépesítsd össze, amíg sima, homogén állagú nem lesz. A nemrég elválasztott babának egy műanyag szitán törd át a pépet, mielőtt tálalnád!
Csak frissen fogyasztható!
.
.

Zöldborsós-mentás burgonyapüré
.
Hozzávalók (3 bébiadag): 1 kisebb burgonya, 100g friss vagy fagyasztott borsó, 1 friss mentalevél

  • A kisbabák még nagyon fogékonyak az új ízekre, ezért ne féljünk megismertetni velük az ízek világát! A friss zöldfűszerek kíválóan alkalmasak nem csak az étvágy felkeltésére, de a kicsi ízvilágának a bővítésére is. A burgonya pedig remek alapul szolgál számos pürének – tápláló, laktató és változatosan ízesíthető.

Elkészítés: Hámozd meg a krumplit és kockázd fel. Egy kis edényben forralj hozzá vizet, és főzd meg benne puhára. Ez kb. 12-15 percet vesz igénybe; mielőtt teljesen megpuhulna a burgonya, tedd hozzá a zöldborsót is, és főzd őket együtt puhára.
Csepegtesd le a zöldségeket, ízesítsd mentával, majd egy botmixerrel pépesítsd, amíg sima, homogén állagú pépet nem kapsz. A nemrég elválasztott babának egy műanyag szitán törd át a pépet, mielőtt tálalnád!
Hűtőszekrényben legfeljebb 24 óráig tárold!

 
Gondold el, hogy minden újságért fizetni kell, mi is várjuk a te önkéntes adományodat, ha meg tudod engedni magadnak :-)
> a metropolita.hu NEM ENGEDÉLYEZ reklámokat
> vannak terveink új oldalak létrehozására: kifejezetten a papi hivatásról, illetve imakampány oldal, ahova beírhatjátok sürgős szándékokat és válaszhattok imaszándékot (hasonlóan az adományoldalakhoz..)
> EGYETLEN anyagi forrásunk a ti adományotok
Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük adományozási szándékát

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Összes adomány: 1500Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.