Register
A password will be e-mailed to you.

Irtó csúnya, jeges, hideg telünk van. Nem is beszélve a stresszről, a szmogról, a betegségekről, amiket vagy túlélünk vagy a legjobb lenne, ha sikerülne megelőzni őket. Na de mit tehetünk magunkért és hogyan mehetünk a betegségek elébe?

Manapság egyre több ember érzi szükségét annak, hogy különböző vitaminkészítményekkel fokozza szépségét és egészségét. Nem is beszélve a töménytelen mennyiségű reklámról, ami pont ezekre hívja fel a figyelmünket. Sokan a rákmegelőzés jegyében tömik tele magukat a pirulákkal.
.
Tény, hogy a vitaminok egyik legjobb tulajdonsága, hogy erősítik a szervezet védekező rendszerét. A legfrissebb kutatások azonban kimutatták, hogy a vitamintabletta önmagában nem elég. Az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás minden pirulánál többet ér. Kiegyensúlyozott étrend mellett nincs szükség vitaminpótlásra.
.
Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a mérleg kibillen, és ilyenkor a szervezetet a gyógyszertárakban kapható vitaminkészítmények kúraszerű szedésével kell egyensúlyba hozni. Természetesen ilyenkor is lehetőség van arra, hogy igényeidnek megfelelően alakítsd étkezéseidet:

1. Dohányzás
Ha dohányzol, több béta-karotinra és több C- és E-vitaminra van szükséged.

2. Fogamzásgátló
Ha fogamzásgátló tablettát szedsz, akkor több folsavra és több B2 és B6 vitaminra van szükséged.

3. Menstruációs panaszok
Ha menstruációs panaszaid vannak, akkor több magnéziumot és B6 vitamint vegyél magadhoz.
.
4. Stressz
Ha állandó stresszes állapotban vagy, akkor a szervezetednek több magnéziumra, C-vitaminra és több B-vitamin komplexre van szüksége.
.
5. Megfázás

Ha gyakran megfázol akkor több C-vitamint, E-vitamint, béta-karotint és cinket tartalmazó ételt egyél.
.
6. Utazási betegségek
Ha hajlamos vagy utazási betegségekre, akkor B6 vitaminra és magnéziumra van szükséged.

7. Leégés
Ha leégtél a napon (sajnos nem jelenleg nem itthon), akkor niacinra, béta-karotinra, E- és C-vitaminra, pantoténsavra és cinkre van szükséged.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.