Register
A password will be e-mailed to you.

A legtöbb ember mindig arra fogja, hogy nem mozog, hogy nincs ideje, egész nap csak dolgozik, este pedig már képtelen rávenni magát, hogy lemenjen egy edzőterembe, vagy hogy körbefussa néhányszor a házat.
Sokaknak gondot okoz, hogy milyen speciális edzőruhát vásároljanak maguknak, milyen edzésmódot válasszanak, ami a leghatékonyabban eltünteti a felesleges zsírpárnákat, vagy milyen táplálkozással kombinálják a mozgást és egyáltalán mikor mozogjanak. Ha te is találkoztál már ezekkel a problémákkal, próbáld ki a legegyszerűbb módszert, amit most tálcán kínálunk neked.

Nagyon fontos, hogy minden edzés előtt melegíts be. Végezz nyújtó gyakorlatokat, és egy kicsit pumpáld fel a szívverésed.

KEZDŐKNEK – Alap mozgás: gyaloglás, de helyettesíthető kerékpározással, vagy úszással.

1. HÉT
.
Aerob: Az első héten válassz ki négy napot, amikor gyalogolj legalább 15 percet. Úgy gyalogolj, hogy ütemes legyen a lépkedésed, de azért még tudjál közben beszélgetni is.
.
2. HÉT
.
Aerob: Továbbra is végezd a heti négyszeri gyaloglást, amit fűszerezz meg egy szabadidős tevékenységgel, ami minimum 30 perces. Ez lehet kirándulás a hegyekben, kerékpározás, kertészkedés, úszás vagy éppen egy kis kocogás.

3. HÉT

Aerob: A heti négyszeri 15 perces gyaloglást, emeld 20-30 percesre. Figyelj oda, hogy egyhuzamban gyalogolj és ne állj meg egy percre sem.
Végezz a hétvégén minimum 45 perces szabadidős mozgást. Kosarazz a barátokkal, vagy kirándulj egy nagyot az erdőben.

4. HÉT
.
Aerob: Továbbra is végezd a gyaloglásokat, most már minimum 30 percet egyszer. A gyaloglást komplikáld meg azzal, hogy a végén begyorsítasz a tempódon, ami kb. 5-10 perces gyorsítást jelent.
.
Hétvégén továbbra is végzed a megszokott szabadidő mozgást, ami minimum 45 percig tart.
.
Végezz nyújtó gyakorlatokat. Mielőtt elmész gyalogolni, vagy a hétvégi mozgásra indulsz, nyújtsd meg a vádlidat, a hátadat, a combodat, a hasadat és a mell és karizmokat is. Csinálhatod tévézés közben is.

5. HÉT

Aerob: A heti négyszeri gyaloglás minimum 30 percig most már fix programod legyen, mellette pedig a hétvégi szabadidő mozgás is maradjon legalább 45 perces.

A nyújtásokat végezd már hetente kétszer, de amikor csak eszedbe jut csinálhatod.

Az egyik gyaloglás után otthon tegyél le egy polifoam-ot a padlóra, és kényelmesen nyújtsd meg az izmaidat. Végezz ismerős mozgásokat, mondjuk 15 fekvőtámaszt, 30 felülést és 30 húzódzkodást. A hátizmaidnak jót tesz a száraz úszás, hason fekve emeld fel a jobb lábadat és a bal kezedet körülbelül 30 centiméterre. Tartsd meg 2 másodpercig, majd végezd el váltott kézzel és lábbal. Ismételd hússzor.

6. HÉT
.
Aerob: A gyaloglást fokozd azzal, hogy kb. 5-10 percig lassan kocogsz is közben. Az sem baj, ha egy kis emelkedővel is találkozol. A gyaloglás végén 5-15 percig ugrókötelezz, majd levezetésként sétálj 10-15 percig.
A hétvégi szabadidős mozgás ne maradjon el.
A nyújtó gyakorlatokat végezd el hetente kétszer, az erősítést is kétszer.
.
7. HÉT
.
Aerob: A heti négyszeri gyaloglást emeld fel 45 percesre. Hétvégére pedig a szabadidős mozgásod már ne csak 30 percig, hanem minimum 1 óráig tartson.
A nyújtást végezd el hetente kétszer, az erősítést pedig háromszor.

8. HÉT

Aerob: A gyaloglásban most már illessz be 20 perces kocogásokat, vagy futásokat. Az sem baj, ha emelkedőn végzed már. Hétvégén mozogj minimum 1 órát a szabadban.
A nyújtásokat végezd hetente háromszor, az erősítést pedig akár minden gyaloglás után.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.