Register
A password will be e-mailed to you.

Közelednek azok az ünnepek, amikor rendszerint virágokat kapunk. Ez lehet Valentin-nap, Nőnap, vagy akár névnap és születésnap is. Mi nők imádunk virágot kapni, és nincs is szebb egy hatalmas csokor rózsánál, liliomnál vagy gerberánál. Mégis amikor vázába tesszük, abban reménykedünk, hogy ne csak néhány napig, hanem több hétig is élvezni tudjuk a csokor látványát és illatát.

Mit tegyünk azért, hogy a csokrunk minél tovább pompázzon?
.
1. Tartsd a vázát ragyogó tisztán, és ne használj színtelen üvegből valót. Minél sötétebb falú, annál kevésbé szaporodnak el benne az utálatos zöld nyálkát képező moszatok.
.
2. A vízbe helyezés előtt rézsútosan vágd le a szárak végét.
.
3. A vízbe merülő részéről távolítsd el a leveleket, de vigyázz: a rózsa életét megrövidíted azzal, ha megszabadítod szegényt a tüskéitől.

4. A hideg víztől „megfázik” a vágott virág. Legjobb ha meleg, körülbelül 45 Cº-os vízbe teszed. (A nárcisz, a tulipán és más hagymások viszont a hűs vizet kedvelik, őket teheted bátran sima csapvízbe)

5. A kiszáradás megelőzésére tartsd távol a vágott virágot a központi fűtéstől, a közvetlen napsugárzástól és a nagy teljesítményű háztartási gépektől.

6. Ne tedd a virágot gyümölcsös tál, különösen alma, körte vagy szilva közelébe, mert ezek etiléngázt bocsátanak ki, amely a virágoknál hervadást okoz.

7. Használj az üzletekben kapható vágott virág-tápoldatot vagy valami hasonlót. A limonádé is megteszi.

8. Háromnaponként vágd vissza a szárakat, alaposan mosd ki a vázát, cseréld le a vizet és adj hozzá ismét tápoldatot.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.