Register
A password will be e-mailed to you.

Ha a téli naptól, a hidegtől vagy a fűtéstől könnyen kicserepesedik az ajkad, akkor lehet, hogy nem megfelelő stiftet használsz.

Az ajkak különösen érzékenyek, mivel ezen a területen nem találhatók sem izzadság- sem faggyúmirigyek. Normális esetben egy jól fedő ajakápoló kellő védelmet biztosít. Fényvédővel ellátott ajakápolóra van szüksége annak, aki – például téli sportok űzése közben – sokat tartózkodik a napon. Akinek eleve hajlamos az ajka a berepedezésre, az mindig használjon ajakápolót. Ezek a készítmények nyugtató hatású aloe verát vagy méhviaszt tartalmaznak. Az ajakápolókra is érvényes, hogy neked magadnak kell megtalálnod, hogy melyik tartalmazza a számodra megfelelő mennyiségű zsírt és nedvességet. Ha az ajakápoló használata közben állandóan kiszárad az ajkad, akkor vegyél inkább egy másikat. A berepedezett szájszöglet legjobban vazelinnel kezelhető. Ha hosszú ideig sem gyógyul meg, akkor a szervezetednek valószínűleg vasra van szüksége.

A cserepes száj gyógyítása:
egy nedves frottírkendővel gyengéden dörzsöld át, így felénkül ajkad vérkeringése. Ezután kend be vékonyan mézzel, és hagyd rajta éjszakára.

Mit tartalmaz az ajakápoló stift?
.
Szerencsére semmi olyat nem tartalmaz, ami emberi fogyasztásra alkalmatlan lenne. Az ajakápolónak, rúzsnak többek között szigorú élelmiszeripari szabályoknak is meg kell felelnie. Az ajakápolók alapanyagai között természetes viaszokat (például méhviasz), és természetes olajokat (például jojoba-, avokádó- vagy ricinusolajat) találunk. Mivel mindezek az anyagok kevéssé ízletesek, más illóolajokat – például rózsaolajat – is kevernek a masszához. Ezen felül minden gyártó más és más ápoló hatású anyaggal dúsítja termékét. Az egész masszát felmelegítik 85 fokra, és formába öntik. A nagyon drága rúzsokat még manapság is részben kézzel gyártják. Olyan rúzs is kapható, amely ápolja az ajkak érzékeny bőrét és véd az UV sugárzás ellen, de olyan is létezik, ami szabályszerű védőfilterrel van ellátva.

Ajakápolók

1. L’occitane
A Shea vajat tartalmazó hidratáló balzsam javítja és táplálja a száraz ajkakat. (1990 Ft)
.
2. Vichy
A Lipidiose ajakápoló kimondottan kicserepesedett ajkakra van. Enyhíti az ajkak szárazságát és azonnal megnyugtatja a bőrt. (1499 Ft)
.
3. Lush
A Lush klasszikus szájbalzsama kakaóvajjal, afrikai körömvirág vízzel, méhviasszal, shea vajjal és olíva olajjal készült. Nemcsak mint szájbalzsam hatékony, hanem kíválóan ápolja a könyök, térd és a láb szárazabb területeit. (1990 Ft)

4. Bebe
Ajakápoló, ami véd a szárazság ellen és táplálja a kicserepesedett szájat. (399 Ft)
.
5. Labello
Ajakápoló, ami véd a szárazság ellen és táplálja a kicserepesedett szájat. (399 Ft)
.

6. Carmex
Amerikai gyártmányú kiváló minőségű ajakápoló, amely egészen új alapokra helyezi az ajkak ápolását.
A puha, teljesen áttetsző gél felfrissíti, és gyengéden puhítja az ajkakat. A krémesen kenhető anyag nem zsír alapú, ezért nem törlődik le azonnal a szájról, mint a legtöbb ajakápoló. Különleges összetevőinek köszönhetően beszívódik a bőr legfelső rétegébe, ezáltal puhán tartja azt. Az aktív mentolnak köszönhetően azonnali hűs érzéssel csillapítja a kipirosodott ajkakat vagy orrcimpákat. Kezdődő herpesz, és egyéb fertőzés kialakulását is gátolja. Használhatjuk rúzsozott felületen szájfényként is. (790 Ft)
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.