Register
A password will be e-mailed to you.

Nyakig benne vagyunk az ünneplésben és a bulizásban. Bizony ilyenkor mindennap problémát jelenthet, hogy hogyan is orvosoljuk a macskajajt. Itt egy kis pezsgőzés a szülős bulin, ott egy kis koktélozás a haverokkal, aztán meg itt a Szilveszter is.
.
Mindenki mással kúrálja a macskajajt, van aki koffeinnel, van aki tornával, zsíros kajával, tablettákkal és elixírekkel. De még egyik módszer sem bizonyult alkalmasnak. Ugyanis a másnaposság főként a kiszáradásból ered, így a legjobban  víz fogyasztásával és a gyomorkímélő paracetamol szedésével kezelhető. (Az erős iszákosok csak az orvosuk beleegyezésével  szedjenek paracetamolt.)
Szerencsére a legújabb kutatási eredmények arra mutatnak, hogy az ivás utáni kínlódás megelőzhető az alábbi módszerekkel:
.
B-vitamin

.
Naponta fogyassz multivitamin tablettát, amely B6 vitamint is tartalmaz! Ez gyorsítja a véralkoholszint csökkenését, így gyorsabban helyreáll a szervezet egyensúlya.
.

Vízpótlás
.
Az alkohol vízhajtó, rontja a vese vízvisszatartó képességét, kiszáradást okoz, emiatt szédülés, hányinger alakul ki. Megoldás: minden pohár szeszes ital után hajts fel egy pohár vizet és lefekvés előtt még egyet.
.
A tisztább jobb

.
Az erjesztési folyamat során keletkező melléktermékek gyulladáskeltők. Válassz kiváló, márkás vagy víztiszta italokat, például vodkát, amelyben kevesebb az efféle szennyező anyag, mint a sötétebb tömény szeszekben.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.