Register
A password will be e-mailed to you.

Lehet, hogy nem is tudtad, de ha tollat ragadsz, könnyebben lefogyhatsz, visszaszoríthatod a stresszt és megőrizheted az egészséged.

Egy fiatal nő, akik évekig szenvedett menstruáció előtti szindrómától, elkezdte papírra vetni a tüneteit. Gyakorlatilag naplót vezetett az érzéseiről, a gondolatairól és a fájdalmairól.
A fiatal lány három hónappal később észrevette, hogy valamilyen változás történt az életében. Az írás segített neki abban, hogy előre kiszámítsa a kellemetlen időszakokat, megállapítsa mely hetekben érzi magát a legjobban illetve mikor rosszul.
.
Mi is történt?
.
1. Megoldás
Kutatók megállapították, hogy a naplóvezetés enyhítheti a fájdalmat, segíthet a súlycsökkentésben, sőt akár súlyos stressz állapotokban is. Az írás változásokat idézhet elő a stresszre adott immun- vagy hormonális válaszokban, és javíthatja társas kapcsolatainkat. A megrázó élmények leírása, csillapítja a reumás ízületi gyulladásban szenvedők fájdalmait, javítja az asztmások légzését.

2. Fogyás
Kimutatták azt is, hogy a részletes étrendi napló vezetése segít a fölös kilók leadásában, mert tudatosítja a kalóriafogyasztást és a zsírfelvételt. Ha az ember tudja, mennyit eszik, könnyebb változtatnia rajta. Ha kipróbálod hirtelen arra fogsz rádöbbenni, hogy milyen sokat eszel, így sokkal könnyebben veszel vissza a mértékből.

3. Alvás
Kiderítették azt is, hogy azok a nők, akik írtak megrázó élményeikről, például az őket ért nemi erőszakról vagy súlyos autóbalesetükről, kevesebb fejfájásról, alvászavarról és depressziós tünetről számoltak be, mint azok, akik nem.

4. Betegség ellen
Megállapították, hogy akik egy stresszt okozó élményről később írtak egy naplót, vagy leírták az eseményt, kevésbé látogatták az orvosi rendelőket.
.
5. Stressz ellen
Azok a családi támogatást nélkülöző rákbetegek, aki napi húsz percben a betegségükről írtak, akár hat hónapig kevesebb stresszt érzékeltek.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.