Register
A password will be e-mailed to you.

Sigmund Freud mondta egyszer, hogy erre a kérdésre sosem volt képes még válaszolni.
Sok férjnek és barátnak okoz fejtörést ez a probléma manapság is. Valójában a nők pontosan tudják erre a választ. A vicc az egészben, hogy mindezt a férfiak is tudják, ugyanis a két nem ugyanazt akarja: sikert, hatalmat, státust, pénzt, szerelmet, házasságot, gyermekeket, boldogságot és beteljesülést.

A legtöbb férfi állandóan azt magyarázza, hogy nem érti, hogy a párja miért elégedetlen folyton, miért nyavalyog, miért nem jó neki, ami van? Akkor mit is akar tulajdonképpen?

Íme egy útmutató a nőkhöz, ami segíthet, hogy a férfiak jobban megértsenek minket.

1. A nőknek arra van szükségük, hogy a férfiak őszintén és személyhez szólóan nyilvánítsák ki érzelmeiket.
.
Manapság egy nő már nem arra vágyik, hogy a férfi elhalmozza mindenféle ajándékkal, sokkal többet jelent az őszinte szerelem, szeretet kinyilvánítása. Ezt leginkább személyre szóló ajándékokkal érhetik el, mert ezek – amennyiben helyesen választották meg őket – a figyelem és az odaadás hangsúlyos megnyilvánulásai, és a szeretett nő egyéni ízlésének elismerését mutatják.
Sok ember életéből hiányzik a romantika, amit nem hatalmas és drága ajándékokkal lehet pótolni, hanem apró figyelmességekkel, amelyek sokkal hatásosabbak lehetnek.

2. Kevés nő tartja magát szépnek – vagy elég szépnek.

Évek múltán egy párkapcsolatból eltűnhetnek a szép szavak, az elismerő megjegyzések, melyek hiányában egy nő elveszítheti korábbi önbizalmát. A férfiak persze ilyenkor nehezen értik meg, hogy a számukra tökéletesnek tűnő nő miért elégedetlen a külsejével. Sosem szabad homályos utalást tenni a nő szépségére, mindig határozott bókokat kell mondani. A részletek hangsúlyozásával bizonyíthatja a férfi, hogy valóban figyel a nőre.

3. A nők komolyan veszik a munkát.

A nők – jogosan –egyenlő munkáért egyenlő fizetséget várnak. A férfiak egyénisége és társadalmi rangja elválaszthatatlan a munkájától. Gyakran ugyanez érvényes a nőkre is. Azt szeretnék, ha férjük vagy barátjuk az ő hivatásukat is ugyanolyan komolyan venné, mint a sajátját.

4. A nőknek együttérző hallgatóságra van szükségük.
.
Az egyszerű beszélgetés egészen mást jelenthet egy nőnek, mint egy férfinak. A férfi számára a párbeszéd ugyanis nem más, mint egy probléma felvetésének, megvitatásának és megoldásának egy módja. A nő azonban inkább baráti hallgatóságra, mint jó tanácsra vágyik. A nők gyakran csak azért beszélgetnek, hogy megosszák érzelmeiket. Egyszerűen jobb lesz a közérzetük, ha kibeszélhetik magukat.
A férfinek képesnek kell lennie időnként csak hallgatóságot játszani. Ilyenkor nem kell tanácsokkal, ötletekkel és megoldásokkal bombázni a nőt, csak hagyni, hogy beszéljen, amiről csak szeretne.
..
5. A nő nem lesz olyan könnyen szerelmes, mint a férfi.
.
A férfiakat erősen befolyásolja egy megnyerő külső vagy egy szimpatikus beszélgetés. Így ők talán könnyebben eshetnek szerelembe. Egy nőnek szüksége van arra, hogy a férfi „letegyen valamit az asztalra” és megmutassa, hogy igenis felnézhet rá és számíthat rá a bajban is. A nők tartós értékeket keresnek a partnerükben, és a férfiakkal ellentétben inkább hallgatnak az eszükre, mint a szívükre. Egy nő azonnal azt mérlegeli, megbízhat-e a férfiban?

6. A nők jó problémamegoldók.

A férfiak és a nők eltérően oldják meg a problémákat. A férfiak inkább a közvetlen megoldásokat kedvelik – felmérik az összes lehetőséget, kiválasztanak egyet, azután cselekszenek.
A nők a legtöbb esetben hasonlóan cselekszenek, de gyakran a kevésbé nyilvánvaló utat választják.

7. A nőnek is egyedüllétre van néha szüksége.
.
A férfiak sokszor rosszabbul tűrik az egyedüllétet és könnyebben elunják magukat, mint a nők. Egy nőnek viszont idő kell ahhoz, hogy bevásároljon, olvasson, pihenjen, feltöltődjön. Ilyenkor gondolja végig a mindennapi teendőit, vagy élete komolyabb kérdéseit is.
Néha egészséges, ha a házaspárok, vagy a szerelmesek egy-egy órát külön töltenek egymástól.
.
8. A szerelem a konyhában kezdődik.
.
A nőnek nehezére esik, hogy az egyik percben cseléd, a másikban csábító démon legyen. Szakértők szerint a jó házasságban – a nők szempontjából – a házimunkák megosztása időnként fontosabb szerepet játszik, mint a szex.
Ha otthon megvan a munkamegosztás a férfi és a nő között, akkor a szexuális kapcsolatuk is jobb lesz.
A nő szexuális kielégülését a kapcsolat egésze befolyásolja, és egy igazán boldog kapcsolatban a konyhai együttlét ugyanolyan fontos, mint a hálószobai, s az egyik hiányát a másik nem feltétlenül pótolja.

9. A nő a férje barátja akar lenni.

A nő egyenrangú társra vágyik, valakire, aki tiszteli erősségeit, kedvesen elnézi gyöngéit, és viszonzásként ugyanezt várja tőle is.
Röviden: olyan barátra, szeretőre és partnerre vágyik, aki megérti őt.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Egy válasz

  1. Stux

    A nő nem lesz olyan könnyen szerelmes, mint a férfi.
    Az 5. pont áll,de akkor mondjuk is tovább.
    Érzelem szegények,tehát ez az igazság.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.