Register
A password will be e-mailed to you.

A cinikusok már régóta vitatják az örök szerelem létezését. A brit Sunday Times szerint azonban az orvosi technológia bebizonyította, hogy nincs igazuk.

Mára már általánosan elterjedt az a nézet, hogy a szerelem-érzésért felelős endorfinok legfeljebb 3 éven át képesek izgalmi állapotban tartani gazdájukat – vagyis ezen időn felül biológiai szükségszerűség, hogy a kapcsolat ellaposodjon, az érzelmek elszürküljenek, és ezután már csak bizonyos tudatos technikák segítségével próbálhatjuk csökkenteni a fokozódó közömbösség érzetet. Pontosabban bocsánat! A szeretet megmaradhat és erősödhet, no de a szerelem…? Az nem!

Úgyhogy mi, racionális 21. századbeliek ebbe bele is törődtünk. És ki így – ki úgy próbálja betölteni érzelmi szükségleteit: ki titkos viszonyokkal, ki 8 házassággal, ki úgy, hogy valamilyen hobbiba – netalán a gyerekébe – szeret bele, ahelyett, hogy a házastársáért lángolna.

Nos! Akkor most józanodjunk ki, félre a téveszmékkel! A New Yorki Stony Brook Egyetem kutatói megvizsgálták olyan párok agyát, akik már több mint 20 éve vannak együtt, és boldognak – sőt, minő bugyutaság! – szerelmesnek vallották magukat. A meglepő eredmény az volt, hogy ezen párok esetében ugyanaz a kémiai reakció jött létre, ha a kedvesük fényképét látták, mint a friss házasok esetében!

Az új tanulmány szerint az igaz szerelem érzése az agy „jutalomkereső központjában” keletkezik, nem pedig a szívben, ahogy korábban gondolták.
A tudósok felfedezték, hogy azoknál, akiknél a szerelem intenzitása 20 év elteltével is megmarad, általában kerülték az idegeskedést, a stresszt.
A legtöbb élményt együtt élték át, és más közös vonásaik is voltak, mint például a nagylelkűség, a nyugodtság és a ragaszkodás.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

934 hozzászólás

  1. Iian

    „Az Úr nem hagyta el”…sajnos tapasztalat, hogy ez nem minidg igaz…sírtam, kértem, könyörögtem, hogy segítsen, de mennyek némák maradtak…Hittem,láttam, tapasztaltam…aztán rájöttem hogy a szerelem/szeretet nem veheti fel a versenyt a BMW-vel, a pénzel, a drogokkal és a modellekkel…:(

    Válasz
  2. "Rabbi"

    Kedves „Darth Wador”!

    Szívesen beszélnék Önnel a problémájáról. Szeretném kisegíteni Önt ebből a csapdából. Az Úr nem hagyta el!

    Szeretettel:

    „Rabbi”

    Ui.: Keressen az axiosz@freemail.hu címen.

    Válasz
  3. Darth Wador

    Hát sajnos velem valami bórzasztó dolog tőrtént.Amióta csak az eszemet tudom,mindig egy gyönyörű szép arab hervcegnőre vágytam.
    Gyermekkorom óta egy olyan nőt szerettem akit nem is ismertem.Csak jóval később 22 évesen ismertem meg mert apám egy izület kezelő orvosa arab származású vólt,és egy csoda szép lánya vólt,egyszer voltam náluk azonnal beleszerettem,és ő is belém azt hiszem,bár már nem tudom mi az igazság.Ez idén tavasszal tőrtént,alig pár hónappal később elvettem a lányt nagyon szerettük egymást,minden olyan szépnek látszott,mintha az Ezeregyélyszaka Meséi elevenednének fell a valós életbe,de aztán minden tragédiára fórdúlt át,mikór mentünk volna apám félretett pénzéből nászútra Marokkótól Egyiptomi körútra.De akkór valami nagy szerencsétlenség tőrtént,mert ez év elég esős szar vólt,ezért mentűnk vólna Egyiptomba nyaralni,bár én legszivesebben ott maradtam vólna örökre,mert gyűlölöm ezt az Országot.De nem így alakúltak a dolgok,sajnos.Vólt egy hatalmas nagy jégeső,ami teljesen szétverte a házunk teteét,és az egész majdnem az egész tető szerkezetet kikellett cserélni,és a házfelújjításra elment minden félretett pénzünk.
    Így elmaradt a nászut,minden ezzel kezdődött.Aztán meg a házfelújítás idelyén marha keveset tudtam csak találkozni a feleségemmel,mert ő meg modell is vólt,a szekmája miatt nem vólt ideje rám.Mikór visszatért akkór jött a tragédia,kiderűlt hogy olyan sokban külömbözűnk,sem az izlésünk sem az érdeklődési köreink nem eggyeztek,bár én érdeklődtem az ő érdekeltségei után,mert én egy sokrétű és nyitott ember vagyok,akit sokminden érdekell és vonz.
    De őt viszont eggyántalán nem érdekelték azok amik engem,és amiatt hogy olyanok voltunk mint a tűz és a víz,ez ált közénk,és ez ráment a kapcsolatunkra és a lány elhagyott,jelenleg tartanak a válló perek.
    Bórzasztó fájdalom és csalódás vólt,legfőképpen azért,mert tudo hogy minden az én hibám vólt,mert néha mondtam neki olyan dolgokat amivel nagyon egbántottam és tudom hogy ezért hagyott ell,és ráadásúl elhidegűltünk egymástól,mert hírtelen kételkedni kezdtem abban hogy jó döntés vólt e hogy elvettem,és ezt egyszer a tudtára adtam,ő nem veszekedett velem vagy ilyesmi,igazából én sem csak nehéz vólt ezzel megbírkózni,de aztán ő is elhidegűlt tőlem és elhagyott,aztán kikészűltem meg minden,már bérgyilkost akartam bérelni ellene,végűl nem tőrtént semmi,mert anyámék lebeszéltek róla,úgy kikészűltem lelkileg és idegileg,teljes összeomlás szélére kerűltem,elveszítettem őt,és nem tudom,hogy ezt képes leszek e valaha is kiheverni,mert én még most is szeretem,és tudom hogy mindig őt szerettem,mert ő vólt az igazi,ezt minden ember ott legbelűl megérzi.Én is éreztem,hogy ő vólt álmaim asszonya,mindig egy olyan nőről álmodtam mint amilyen ő vólt.Annyira más vólt mint a többi nő akivel dolgom vólt életemben,annyival másabbnak tűnt mint a többi lány.Szépsége nem csak csúpán a külsejéből fakadt hanem belülről.
    Szinte sugárzott a szépségtől,kedves mosolygós,és emellett még nagyon inteligens és okos is vólt,de ugyanakkór nagyon érzékeny.Nagyon szerettem,s tudom,már sosem leszek többé képes bárkit így szeretni mint őt.Egyszerűen nem igazság,egész életemben egy ilyen nő szerelméért harcoltam és éltem,és mikór mindezt megvalósíthattam vólna,a győzelem pillanatában elvesztettem mindent.Az életem egy kudarc,talán jobb lett vólna ha sohasem jöttem vólna a Világra.
    Nagyon fáj,pedig én annyira szerettem őt,ő vólt az életem értelme,az életem,a lelkem,a remény,a mindenem,és mégis elveszítettem,pedig sosem bántam vele rosszúl,semmi sem fájt még ennyire az életben,pedig már átéltem az életemben sok fájdalmat és tragédiát,de ehez a bórzasztó ürességhez,keserűséghez,és elviselhetetlen fájdalmat mint ez,semmi sem fogható,csak is ahhoz lehet mérni ha egy Nő olyan keserves áron nagy erőfeszítések árán esik teherbe,és amikór megszüli gyermekét az eggyik nővér egy késsel az anya szeme ládtára ölimeg a csecsemőt.Ez a fájdalom csakis ehhez lehet mérni,mint amit most megéltem.Tudom hogy ő vólt az igazi,ő vólt a nagy ő,és én mégis elszúrtam mindent.Kudarcot vallottam,elbuktam.Kudarcot vallottam a szerelemben,de az életben is,meg emberileg is,mert én egy csődtömeg vagyok,ez az igazság.
    És ezt kúrva nehéz elfogadni.
    Bórzalmasan fáj.Mert még mindig szeretem,és már nemigen van életkedvem meg erőm,hatalmas üresség és űr tátong a lelkemben.
    Annyira megkkeseredett ember lettem,mondjuk ez már régen is így vólt,nem véletlen,miért a szerelemben kerestem vigasztalódást,de mégnagyobb csapás jött vígasz helyett.Tudom ezzel bezárúlt előttem minden kapu,márnem lessz többé ilyen lehetőség az életben előttem,
    vége van.Bezárúltak előttem az élet kapui,nincs többé miért élnem,mert ez így már nem élet,ahogy most élek,egy életunt megkeseredett szar ember vagyok,és ezzel egyszerűen nem lehett eggyütt élni…..Nem bírok….Bórasztó,az egész életem egy tragédiák sorozata vólt,az egészségi álapotom tönkre ment,a magánéletem káosszá lett,a karrierem pedig meghanyatlott és kisiklott.Az egész élet egy főldi pokollá vált számomra,minden csak fájdalmas nyüglődés erőlködés csak csupán,nem tudok talpra állni,azt hiszem ez már a vég számomra eggyértelmű…..Én hiszek az örökszerelemben,és hiszek a szerelem első látásban is,de sajnos sokszór hiába való az ember küzdelme,mert hiába szeret valakit,mert sosem érheti el igazából.
    És nincs bórzasztóbb fájdalom és szenvedés annál,mint elérni és megtapasztalni az igaz szerelem csodállatos pillanatait majd egyszer mindent elveszíteni,mindent ami az ember számára igazán értékes és fontos vólt az életben.Így járt Elvis Presley is.És így jártam én is.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.